ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Βιβλική η καταστροφή στο Πακιστάν

 




 Συνεχίζονται οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων να προσεγγίσουν τους 27 χιλιάδες ανθρώπους που παραμένουν αποκομμένοι από τις καταστροφικές πλημμύρες στο Πακιστάν. Σύμφωνα με οργανώσεις αρωγής ολόκληρα χωριά εξαφανίσθηκαν από τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 80 χρόνων που σημειώθηκαν στη χώρα...
Όπως αναφέρει η Unicef τρία εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί και 1.400 έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ωστόσο άλλες οργανώσεις κάνουν λόγο για 800 έως 1.500 νεκρούς.

Ειδικοί υπογραμμίζουν την ανάγκη να σταματήσει η μετάδοση νοσημάτων.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι οι εστίες μολύνσεως είναι πολλές και πρέπει να υπάρξει πρόληψη για την αποφυγή εξάπλωσης επιδημιών.

Επίσης η Unicef επισημαίνει ότι περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά χρειάζονται άμεση ιατροφαρμακευτική φροντίδα.

Οργανώσεις που επιχειρούν στο Πακιστάν αναφέρουν ότι πολλοί άνθρωποι έχουν υποστεί δαγκώματα από φίδια και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει αρχίσει να στέλνει αντίδοτα για το δηλητήριο των φιδιών.

Υπάρχει έλλειψη τροφίμων, ενώ μεγάλο μέρος των προμηθειών έχει χαλάσει καθώς πολλά από τα σημεία αποθήκευσης πλημμύρισαν.

Ακόμη στέλνονται ταμπλέτες χλωρίνης για την απολύμανση του νερού στα πηγάδια.

Οι πακιστανικές αρχές αναφέρουν ότι 30 χιλιάδες στρατιώτες και δεκάδες ελικόπτερα επιχειρούν στο έργο της διάσωσης και στη διανομή της ιατροφαρμακευτικής βοήθειας.

Επίσης σύμφωνα με το στρατό το έργο της διάσωσης θα χρειαστεί τουλάχιστον δέκα ημέρες για να ολοκληρωθεί, ωστόσο τονίζει ότι το έργο της ανοικοδόμησης θα χρειαστεί μήνες.

Η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών ανέφερε ότι περισσότερα από 29.500 σπίτια έχουν καταστραφεί και ότι από τις πλημμύρες έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε ένα σημαντικό εμπορικό αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη χώρα με την Κίνα.

Οι αξιωματούχοι επισημαίνουν πάντως ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να αποτιμήσουν τις καταστροφές που επέφεραν οι πλημμύρες στην οικονομία, αν και οι βροχές μέχρι στιγμής δεν έχουν πλήξει την κυριότερη αγροτική περιοχή, αυτήν του Παντζάμπ.

Ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών της επαρχίας Κιμπέρ-Παχτούνκουα, Αντνάν Χαν, ανέφερε ωστόσο ότι "όλες οι υποδομές που δημιούργησε η χώρα τα τελευταία 50 χρόνια έχουν καταστραφεί". 
ΕΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου