ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

ΝΤΟΡΑ εναντίον ΣΑΜΑΡΑ - Η μάχη της Κρήτης ή Κρητική... βεντέτα Ντόρας

Η Ντόρα δεν στηρίζει τον «δικό» της Ι. Πλακιωτάκη (πάνω), αλλά τον Χ. Μαρκογιαννάκη (κάτω), που είναι... ακόμη βουλευτής της Ν.Δ.!
Η Ντόρα δεν στηρίζει τον «δικό» της Ι. Πλακιωτάκη







 Η αναμενόμενη από πολλούς ανεξάρτητη υποψηφιότητα Μαρκογιαννάκη για την περιφέρεια της Κρήτης, που θα έχει τη στήριξη της Ντόρας Μπακογιάννη και του Γιώργου Καρατζαφέρη, με τον οποίο, επίσης, έχουν στενή φιλία, δημιουργεί νέα δεδομένα και μετατρέπει την εκλογική αναμέτρηση σε μάχη της Κρήτης...Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε με το «όχι» που είπε η Ντόρα Μπακογιάννη στη στήριξη που της ζήτησε ο πρώην υποστηρικτής της, βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης, που πήρε χθες και επισήμως το χρίσμα από τη Ν.Δ. για την περιφέρεια Κρήτης.
«Δεν πρόκειται να σε στηρίξω, δεν έχεις αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά», φέρεται να του είπε. Είναι σαφές όμως ότι η πολιτική της στόχευση είναι να χαλάσει τους σχεδιασμούς Σαμαρά, που ήθελε να περιορίσει τις απώλειες για τη Ν.Δ. στο έτσι κι αλλιώς πράσινο νησί, επιλέγοντας ένα στέλεχος της επιρροής της. Εκεί όμως που η Ν.Δ. πήγαινε για μια αξιοπρεπή ήττα, τώρα έχει απέναντί της την Ντόρα Μπακογιάννη, που φλερτάρει με τον Μαρκογιαννάκη, έναν ακόμη βουλευτή που είναι υπ' ατμόν για αποχώρηση από τη Ν.Δ. μετά τον «ντορικό» Κ. Κιλτίδη. Η βεντέτα της Ντόρας απέναντι στον Σαμαρά καλά κρατεί.

Σύμφωνα με πηγές της «Ε», ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος αισθάνεται ξένο σώμα στη Ν.Δ. υπό τον Α. Σαμαρά εδώ και καιρό, δέχεται τις εισηγήσεις πολιτικών του φίλων στις 24 Αυγούστου που ανοίγει το β' θερινό τμήμα της Βουλής να κάνει δήλωση ανεξαρτητοποίησής του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. και στη συνέχεια να προχωρήσει στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στην περιφέρεια της Κρήτης. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του η «Ε» απέφυγε να απαντήσει σε αυτές τις ερωτήσεις. Αφησε ορθάνοιχτο όμως το ενδεχόμενο να κατεβεί ως ανεξάρτητος υποψήφιος απέναντι στον Γ. Πλακιωτάκη. Εδειξε να έχει πλήρη συνείδηση των συνεπειών (διαγραφή από τη Ν.Δ.) που θα μπορούσε να έχει μια τέτοια κίνησή του, καθώς θα ερμηνευόταν ως εχθρική στη Ρηγίλλης. Ισως αυτήν θέλει να προλάβει, προχωρώντας σε μια ανεξαρτητοποίησή του, σύμφωνα με τα σενάρια.

Ο Χρ. Μαρκογιαννάκης προετοίμασε το έδαφος. Εξέφρασε τη «σφοδρή», όπως τόνισε, δυσαρέσκειά του για την κίνηση της Ν.Δ. να ανακοινώσει την υποψηφιότητα Πλακιωτάκη χωρίς να ζητήσει τη γνώμη του ή να τον ενημερώσει έστω τυπικά. «Είμαι ο αρχαιότερος βουλευτής της Ν.Δ. στα Χανιά, εκλέγομαι συνεχώς από το 1989 και μάλιστα σε μια δύσκολη εκλογική περιφέρεια», τόνισε. «Νομίζω ότι θα έπρεπε να έχω λόγο». Στο ερώτημα αν θα κατεβεί υποψήφιος για την περιφέρεια της Κρήτης είπε: «Είναι νωρίς ακόμη, θα το δούμε».

Του είπε «όχι»

Λίγες ώρες πριν, η Ντόρα Μπακογιάννη αρνιόταν τη στήριξή της στον Γιάννη Πλακιωτάκη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με δική του πρωτοβουλία μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του. Ο λόγος που επικαλέστηκε ήταν ότι η επιλογή του προσώπου του δεν έγινε με αυτοδιοικητικά κριτήρια και ότι ο Α. Σαμαράς επιδίωξε να πολιτικοποιήσει τις περιφερειακές εκλογές, επιλέγοντας έναν δικό της πρώην υποστηρικτή, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα συσπείρωσης που σημειώνεται στην Κρήτη, λόγω της μεγάλης επιρροής που συνεχίζει να έχει η ίδια και όπως είχε δείξει και η προεδρική εκλογή της Ν.Δ.

Σε ερώτηση της «Ε» ποιον θα στηρίξει η Ντόρα Μπακογιάννη, συνεργάτες απάντησαν «μια ανεξάρτητη προσωπικότητα». Ποια θα μπορούσε να είναι αυτή; «Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, αν κατέβαινε, ή όποιος άλλος υποψήφιος είχε ανάλογα χαρακτηριστικά», ήταν η απάντησή του. Πάντως, ούτε ο Χ. Μαρκογιαννάκης έχει αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά.

«Δεν με κάμπτει τίποτα», δήλωσε στην «Ε» ο Γιάννης Πλακιωτάκης. «Το όνειρο το έχω ξαναδεί. Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη δεν με στήριξε σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις (η οικογένεια Μητσοτάκη στήριζε τον Γιάννη Πευκιανάκη στο Λασίθι). Αντίθετα, εγώ δεν αποφασίζω με βάση προσωπικές αντιπαραθέσεις. Οταν έβαλε υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος, τη στήριξα γιατί είναι Κρητικιά. Τώρα τη νοιάζει η Κρήτη ή το κόμμα της; Εγώ δεν παίζω πολιτικά παιχνίδια. Δεν με ενδιαφέρει να μετρήσω τις δυνάμεις μου. Μ' ενδιαφέρει με τον πολιτικό πολιτισμό που με διακρίνει να απευθυνθώ σε κάθε Κρητικό, ανεξαρτήτως κόμματος, και τον καλώ να δουλέψουμε όλοι μαζί για να πάει μπροστά η Κρήτη».

Η Ρηγίλλης δεν έκανε σχόλιο, παρέπεμψε στις δηλώσεις Πλακιωτάκη.

Στο Καρπενήσι
Να διεκδικήσει τον Δήμο Καρπενησίου ετοιμάζεται ο γιος της Ντόρας Μπακογιάννη Κώστας, που ήταν συνεργάτης της και στο υπουργείο Εξωτερικών. Τον έλκει η ιδέα να μετακομίσει και να εργαστεί στη γενέτειρα του πατέρα του. Εστω και αν θα είναι μια δύσκολη αναμέτρηση, αφού η Ν.Δ. έχασε 13 μονάδες στις εθνικές εκλογές του 2009.
«Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι ένας πολύ αξιόλογος νέος άνθρωπος και αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι ο Παύλος Μπακογιάννης τιμούσε με τη δράση του και με τη στάση ζωής του και τη Ν.Δ. και την πολιτική γενικότερα και τη δημοσιογραφία, και όλα αυτά και κατά την περίοδο της δικτατορίας και μετά απ' αυτήν», δήλωσε ο Β. Μιχαλολιάκος στην ΕΡΑ 105,8. «Και είναι θύμα της τρομοκρατίας και ήταν και επίλεκτο στέλεχος της Ν.Δ. Σαφώς και δεν υπάρχει τάση αποκλεισμού».

Δύσκολο, πάντως, φαντάζει να δώσει το «ΟΚ» ο Σαμαράς για τη στήριξή του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου