ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Με ένα μήνυμα ειρήνης και αδελφοσύνης έκλεισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης την ιστορική λειτουργία που πραγματοποιήθηκε σήμερα χωρίς απρόοπτα στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα...

http://2.bp.blogspot.com/_kONxc1ElMjk/TGerHvwWtyI/AAAAAAABMIU/t-nZ-gSP5xg/s1600/soumela%2520010_232x.jpg 





Ο κ. Βαρθολομαίος, που σε πολλά σημεία της ομιλίας του μετά τη λειτουργία συγκρατούσε με δυσκολία τα δάκρυά του, εξέφρασε τη χαρά όλων των Ορθοδόξων πιστών για το γεγονός ότι επετράπη η επαναλειτουργία της Μονής. Χαρακτήρισε την ημέρα ιστορική και συγκλονιστική και απηύθυνε μήνυμα ειρήνης προς την Τουρκία:..
«Οι χριστιανοί συνερεύσαμεν εδώ ως άγγελοι ειρήνης και φιλίας. Η Παναγία μας ενώνει. Το προσκύνημα μας ας είναι μία ακόμη γέφυρα εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο λαών», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και συγκινημένος περιέγραψε τη σημασία που έχει για τους Ορθοδόξους η σημασία της σημερινής λειτουργίας.
«Σήμερα ζούμε ένα κορυφαίο ιστορικό και θρησκευτικό γεγονός. Σήμερα σταματούν τα δάκρυα της Παναγίας. Σήμερα ο Πόντος γίνεται όντως Εύξεινος, υποδεχόμενος τους προσκυνητές από την Ελλάδα, τη Ρωσία, τη Γεωργία, την Ουκρανία. Η αγιοτόκος γη του Πόντου ηνώθηκε με τον ουρανόν», είπε ο κ. Βαρθολομαίος ενώπιον των περίπου πεντακοσίων πιστών, στους οποίους επετράπη η είσοδος στον χώρο της λειτουργίας. Χιλιάδες προσκυνητές βρίσκονται έξω από τον περίβολο της Μονής και αναμένεται στη συνέχεια να εισέλθουν στον χώρο για να προσκηνύσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου