ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Αποτυπώθηκε η νέα διοικητική διαίρεση της χώρας - Οι αλλαγές βάσει «Καλλικράτη»

 






Η διοικητική διαίρεση της χώρας ανά περιφέρεια αποτυπώνεται, για πρώτη φορά, στις τρεις υπουργικές αποφάσεις του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στο πλαίσιο... της Εφαρμογής του Επιχειρησιακού Προγράμματος του «Καλλικράτη».
Ειδικότερα, για πρώτη φορά αποτυπώθηκε αναλυτικά η διοικητική διαίρεση της χώρας ανά περιφέρεια, περιφερειακή ενότητα, δήμο, δημοτική ενότητα και τοπική/δημοτική κοινότητα. Για
πρώτη φορά, επίσης, καταγράφεται αναλυτικά ο πληθυσμός των δήμων που χωρίζονται μέχρι
σήμερα σε δημοτικά διαμερίσματα, ενώ παρουσιάζονται αναλυτικά οι νέες τοπικές και δημοτικές κοινότητες στο σύνολο της χώρας.
Με βάση τη νέα διοικητική διαίρεση, οι Περιφέρειες διαχωρίζονται σε ενότητες, οι οποίες και αποτελούν την περιφέρεια εκλογής των περιφερειακών συμβούλων.
Έτσι, για πρώτη φορά, η σημερινή Νομαρχία Αθηνών διαιρείται σε 4 περιφερειακές ενότητες, οι Νομαρχίες Πειραιά, Κεφαλλονιάς, Καβάλας, Μαγνησίας σε 2, και οι Νομαρχίες Κυκλάδων και Δωδεκανήσων σε περιφερειακές ενότητες, οι οποίες κατά βάση ακολουθούν τα όρια των σημερινών Περιφερειών.
Βάσει των όσων προβλέπονται στις υπουργικές αποφάσεις, σε δήμους άνω των 100.000 κατοίκων θα εκλέγεται ο «σύμβουλος γειτονιάς», ενώ τα τωρινά δημοτικά διαμερίσματα μετονομάζονται σε «δημοτικές ενότητες» των δήμων. Οι αλλαγές αυτές αφορούν τους επτά μεγαλύτερους Δήμους της χώρας (Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πατρέων, Λάρισας, Ηρακλείου, Περιστερίου και Καλλιθέας).
Στις «δημοτικές ενότητες» οι ψηφοφόροι θα μπορούν να επιλέξουν από έναν έως τρεις υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους μόνον από το διαμέρισμα στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι. Ωστόσο, θα υπάρχει η δυνατότητα να βάλουν και έναν σταυρό υπέρ κάποιου υποψηφίου άλλου διαμερίσματος.

Στα τέσσερα η Νομαρχία Αθηνών
Η Νομαρχία Αθηνών διαιρείται σε 4 περιφερειακές ενότητες και η Νομαρχία Πειραιά σε 2 ενότητες. Έτσι, δεδομένων των υφιστάμενων Νομαρχιών Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, η νέα αιρετή Περιφέρεια Αττικής θα διαθέτει συνολικά 8 περιφερειακές ενότητες.

Οι τέσσερις τομείς στους οποίους «σπάει» η Νομαρχία Αθηνών είναι οι εξής:

Βόρειος Τομέας (Δήμοι Πεντέλης, Κηφισιάς, Μεταμόρφωσης, Πεύκης-Λυκόβρυσης, Αμαρουσίου, Ψυχικού-Φιλοθέης, Χολαργού-Παπάγου, Νέας Ιωνίας, Βριλησσίων, Αγ.Παρασκευής, Χαλανδρίου).

Κεντρικός Τομέας (Δήμοι Αθηναίων, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Γαλατσίου, Ζωγράφου, Καισαριανής, Βύρωνα, Ηλιούπολης, Δάφνης-Υμηττού).

Δυτικός Τομέας (Δήμοι Αιγάλεω, Περιστερίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου, Αγ.Βαρβάρας, Ιλίου, Αγ.Αναργύρων-Καματερού).

Νότιος Τομέας (Δήμοι Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου, Νέας Σμύρνης, Μοσχάτου-Ταύρου, Καλλιθέας, Π.Φαλήρου, Αγ.Δημητρίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου