ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

ΠΑΚ προς Διαμαντοπούλου : Πιστεύουμε ότι ένα Έθνος χάνεται όχι όταν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, αλλά όταν χάνεται η γλώσσα του...


 







Μετά την επιστολή της Πατριωτικής Αυτόνομης Κινήσεως (ΠΑΚ) Εκπαιδευτικών, προς την υπ. (Εθνικής) Παιδείας, Ά. Διαμαντοπούλου, που δημοσίευσα στην στήλη μου «Χροντοπία» (την 15η Ιουνίου 2010), υπό τον τίτλο «ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ» έφθασε στα χέρια μου και νέα ανοιχτή επιστολή προς την ίδια υπουργό (γιατί άραγε;),απ’ το εξωτερικό αυτήν την φορά, την οποία και πάλι δημοσιεύω:..
«κ. Υπουργέ,
Η Επιτροπή Εθνικών Θεμάτων ανήκει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία της Πολιτείας της Φλώριδας των ΗΠΑ, που αντιπροσωπεύει και εργάζετε για τον Ελληνισμό της περιοχής. Πολλά από τα μέλη μας είναι πρώτης γενιάς μετανάστες στην Αμερική, μιλούν την Ελληνική γλώσσα και αρκετοί έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα. Όπως καταλαβαίνετε, έχουμε ισχυρό δεσμό με την πατρίδα Ελλάδα, την επισκεπτόμαστε σχεδόν κάθε χρόνο και αυτήν την αγάπη την έχουμε μεταδώσει στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας.
Παρακολουθούμε τα συμβαίνοντα στην Ελλάδα κι ανησυχούμε πάρα πολύ, όχι μόνο για την οικονομική κατάσταση, αλλά και για ο,τι συμβαίνει εκεί σε Εθνικό και κοινωνικό επίπεδο. Στην Αμερική που ζούμε ακούμε καθημερινά για χαλάρωση των θεσμών και της Εθνικής συνείδησης των Ελλήνων και βρισκόμαστε σε πλήρη σύγχυση. Ακούμε για Τουρκοποίηση της Θράκης για διωγμό εκπαιδευτικών, όπως της Χαράς Νικοπούλου, που προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή την Ελληνική γλώσσα και την Ελληνικότητα της περιοχής. Ακούμε για δίγλωσσα νηπιαγωγεία με πρώτη γλώσσα την Τουρκική και δεύτερη την Ελληνική και για κατάργηση συμβόλων, όπως του σταυρού απο την Ελληνική σημαία. Ακούμε για προσπάθεια εξάλειψης της λέξης [ ΕΘΝΙΚΗ ] από τράπεζες και γενικά απ’ όπου χρησιμοποιείτο, ακόμη και από τον τίτλο του Υπουργείου [ ΕΘΝΙΚΗΣ ] Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ποιούς άραγε ενοχλεί; Δεν είμαστε Έθνος; Γιατί πρέπει να χάσουμε την ταυτότητά μας; Επίσης πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Υπουργείου να μην ανανεώσει την αποστολή εκπαιδευτικών στις ΗΠΑ, που προσφέρουν διδακτικό έργο στα σχολεία της Ομογένειας.
Στην αρχή πιστέψαμε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτά είναι φήμες και προιόντα διασποράς ψευδών ειδήσεων. Όταν όμως παρακολουθήσαμε την εκπομπή του κ. Χαρδαβέλα για την κα Χαρά Νικοπούλου, όταν διαβάσαμε άρθρα και επιστολές διαμαρτυρίας πολλών πνευματικών ανθρώπων και όχι μόνο γεμίσαμε με απορίες, ερωτηματικά και αμφιβολίες. Επαναστατούμε όταν διαβάζουμε στο διαδίκτυο για ξεπούλημα της χώρας και της Ελληνικής γλώσσας και προσπάθειες αλλαγής της Ιστορίας μας.
Κυρία Υπουργέ,
Στη χώρα αυτή που μας φιλοξενεί σας δηλώνουμε ότι παραμένουμε Έλληνες. Πιστεύουμε ότι ένα Έθνος χάνεται όχι όταν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, αλλά όταν χάνεται η γλώσσα του, ξεχνιέται η Ιστορία του και χαλαρώνει η συνοχή και η Εθνική συνείδησή του.
Εμείς οι Έλληνες της Διασποράς σας παρακαλούμε να μας πληροφορήσετε τι ακριβώς συμβαίνει στη γενέτειρά μας και πως μπορούμε να βοηθήσουμε. Θέλουμε να ενημερωθούμε από επίσημα χείλη την πραγματικότητα ώστε να μπορούμε να αποκρούουμε τους καλοθελητές της καταστροφολογίας της μητέρας Ελλάδας.
Σας ευχαριστούμε και πιστεύουμε ότι θα τύχουμε της προσοχής σας».
Για περισσότερα: Ίδρυμα Ελληνισμού Αμερικής www.hellenes.com

ΠΗΓΗ: Από την στήλη «Χρονοτοπία» του συγγραφέα Γιώργου Λεκάκη (www.lekakis.com) στην εφημερίδα «Χρόνος» Κομοτηνής, της 06.07.2010.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο: http://www.xronos.gr/detail.php?ID=57460

1 σχόλιο:

  1. Γιατί έχουμε βαρεθεί την πατριδολαγνεία, το ψώνιο μας κτλ. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μόνο χριστιανοί επίσης και πολλοί Έλληνες είναι άθεοι. Αράξτε εκεί που είστε και αφήστε τον κόσμο που ζει σε εδώ να διαχειριστεί μόνος του αυτόν τον τόπο. ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή