ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Ο Δεκαπενταύγουστος της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας- ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ...



 






Την ευχή στον Ελληνικό λαό να ξεπεράσει τα δεινά της κρίσης εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη Λευκάδα, όπου εόρτασε την Κοίμηση της Θεοτόκου."Χρόνια πολλά και καλή δύναμη στους Έλληνες" ευχήθηκε ο πρωθυπουργός από την Πάρο.Στον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Βασιλική.. της Λευκάδας, παρακολούθησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, τη θεία λειτουργία για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.Ο κ. Παπούλιας σε δηλώσεις του μετά τη λειτουργία ευχήθηκε προς τον ελληνικό λαό δύναμη για να ξεπεραστούν τα δεινά της οικονομικής κρίσης και για να δημιουργηθεί μια δικαιότερη κοινωνία.
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, παρέστη στην πανηγυρική θεία λειτουργία στην Εκατονταπυλιανή της Πάρου. Στη λειτουργία χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ενώ παραβρέθηκαν οι υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.
Με το πέρας της λειτουργίας ο πρωθυπουργός τόνισε ότι σήμερα γιορτάζουμε μία από τις λαμπρότερες γιορτές της Ορθοδοξίας και του λαού μας, που συμβολίζει το Πάσχα του καλοκαιριού και την έννοια της ελπίδας.
«Ήμασταν όλοι κοινωνοί μιας πολύ δύσκολης χρονιάς για την Ελλάδα, για την πατρίδα μας, που όμως με συλλογική προσπάθεια, με συλλογική θυσία, κάναμε τα πρώτα μεγάλα βήματα. Κατακτήσαμε τους πρώτους μεγάλους στόχους για να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση», επισήμανε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι καταφέραμε όχι μόνο να ξεπεράσουμε την κρίση, αλλά να την κάνουμε ελπίδα, ευκαιρία, ώστε να αναμορφώσουμε τη χώρα. "Να είναι μια Ελλάδα ισχυρή, βιώσιμη, δικαιοσύνης, ανθρωπιάς και προσφοράς, τόνισε και ευχήθηκε σε όλες τις Ελληνίδες και τους Ελληνες «χρόνια πολλά και καλή μας δύναμη».
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στη θεία λειτουργία στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, λέγοντας ότι αποτελεί ένα σημαντικό και ιστορικό γεγονός για τον ποντιακό ελληνισμό και για όλους τους Ελληνες γιατί, όπως επισήμανε, «αναδεικνύει ένα πνεύμα συνεργασίας και ειρήνης μεταξύ των λαών μας».
Την κυβέρνηση, στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Τήνο για την Κοίμηση της Θεοτόκου και τη συμπλήρωση των 70 χρόνων από τον τορπιλισμό της «Έλλης» εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο κ. Πάγκαλος στον χαιρετισμό του τόνισε ότι «ακόμα και σε σκληρές στιγμές ο απλός άνθρωπος ελπίζει κι εύχεται στην Παναγία», ενώ αναφερόμενος στον τορπιλισμό της «Έλλης» και τον θάνατο των Ελλήνων ναυτικών είπε ότι «πρέπει πάντα να θυμόμαστε τη δόλια και βάρβαρη δολοφονική απόπειρα εναντίον της "Έλλης". Έλληνες ναύτες, υπαξιωματικοί και αξιωματικοί έχασαν τη ζωή τους μετά από την άνανδρη επίθεση».
Στην Ιερά Μονή Ελώνης στο Λεωνίδιο παρακολούθησε τη λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «η γιορτή της Παναγιάς, της μητέρας των ανθρώπων, αλλά και του θεού είναι το μεγάλο στήριγμα για κάθε Ελληνα. Σε αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες που περνάει ο ελληνικός λαός, η Παναγιά ας δώσει σε κάθε οικογένεια δύναμη, κουράγιο και ελπίδα».
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης παραβρέθηκε στη δοξολογία για την Κοίμηση της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης.Σε δηλώσεις του ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι «η Παναγιά μας αιώνες τώρα προστατεύει και στηρίζει το έθνος μας. Ελπίζουμε, ευχόμαστε και προσευχόμαστε να κάνει και τώρα το ίδιο αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας».
Από την πλευρά του ο κ. Μαγκριώτης αναφέρθηκε στη θεία λειτουργία της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο, λέγοντας ότι η κίνηση αυτή από την τουρκική πλευρά απελευθερώνει δυνάμεις συνεργασίας και ειρήνης μεταξύ των δύο λαών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου