ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Έρχεται δύσκολος Σεπτέμβρης... - Διαβάστε τι "καταιγίδα" μέτρων μάς περιμένει ...

http://1.bp.blogspot.com/_kONxc1ElMjk/THoDqryq0qI/AAAAAAABO6o/TmKGaaTI2l0/s1600/8a-thumb-medium.jpg 






Βροχή μέτρων και νομοσχεδίων θα φέρει το φετινό φθινόπωρο προκειμένου να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στην τρόικα με το μνημόνιο. Στον μακροσκελή κατάλογο κυριαρχούν, μεταξύ άλλων, η αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων των μέσων μαζικής μεταφοράς,...
η αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα, η επαναφορά του «εισιτηρίου» στα δημόσια νοσοκομεία, οι μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων αλλά και η λήψη σκληρών μέτρων για την οικονομική εξυγίανση των ΔΕΚΟ.
Η λίστα περιλαμβάνει και νέα φορολογικά μέτρα, πολλά από τα οποία ενδέχεται να περάσουν και μέσω του «μίνι φορολογικού νομοσχεδίου» που θα παρουσιαστεί το Σεπτέμβριο. Η εισαγωγή του «πράσινου φόρου» πρέπει να αποφέρει έσοδα 300 εκατ. ευρώ, ενώ εκτός απροόπτου το κύριο βάρος θα πέσει στις επιχειρήσεις. Το υπουργείο Οικονομικών έχει δεσμευτεί επίσης να προχωρήσει σε νέα αύξηση των φόρων πολυτελείας, κάτι που θα οδηγήσει σε νέες επιβαρύνσεις των αυτοκινήτων, των κοσμημάτων κ.λπ.
Η φορολόγηση αμοιβών σε είδος θα πλήξει κυρίως τα στελέχη επιχειρήσεων. Ο πιο σκληρός φόρος Το πιο επώδυνο φορολογικό μέτρο που θα ενεργοποιηθεί από τις αρχές του 2011 θα είναι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα, καθώς πρέπει να αποφέρει έσοδα 600 εκατ. ευρώ στη διετία 2011-2012. Λόγω του παγώματος των μεταβιβάσεων τα έσοδα αυτά αναμένεται να προέλθουν από τη φορολόγηση της κατοχής ακινήτου. «Καυτή πατάτα» για την κυβέρνηση αποτελεί το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.
Ηδη οι εμπλεκόμενοι επαγγελματίες (μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί και ορκωτοί λογιστές) έχουν αντιδράσει με πολύ έντονο τρόπο. Αντιμέτωπη θα βρεθεί η κυβέρνηση και με τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς θα πρέπει άμεσα:
1 Να περάσει το νέο μισθολόγιο για την εξίσωση μισθών και επιδομάτων.
2 Να επιβάλει μείωση στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων καταρχήν με την εφαρμογή του κανόνα «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις».
3 Να μετατάξει προσωπικό στο πλαίσιο της εξυγίανσης των δημοσίων επιχειρήσεων αλλά και των δήμων. Αμέσο πλήγμα για τους καταναλωτές θα αποτελέσει η αύξηση των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς (ενδεχομένως και κατά 20%) αλλά και η επαναφορά του «εισιτηρίου» για την επίσκεψη στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων. Μένει επίσης να αποσαφηνιστεί αν και πότε θα οδηγηθεί η κυβέρνηση σε αύξηση και των τιμολογίων ηλεκτρισμού στο πλαίσιο της υποχρέωσης που έχει αναλάβει να ανοίξει την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
Ρεπορτάζ : Δ. Καδδά - Θ. Τσίρος
(από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου