ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Στρες Τεστ οι Εκλογές του Καλλικράτη για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ...


http://4.bp.blogspot.com/_kONxc1ElMjk/TFz-cjm_uyI/AAAAAAABK7k/888kyHCw8Zo/s1600/ContentSegment_15456854%24W800_H_R0_P0_S1_V1%24Jpg.jpg 







Πρώτο εκλογικό τεστ μετά την αναμέτρηση του περσινού Οκτωβρίου θα είναι για τα δύο μεγάλα κόμματα οι εκλογές στις 13 νέες αιρετές περιφέρειες του Καλλικράτη. Για την Ιπποκράτους, στόχος είναι να μετριάσει την ψήφο διαμαρτυρίας εξαιτίας των οικονομικών μέτρων που αναγκάστηκε να λάβει και να συγκρατήσει τις δυνάμεις της, κυρίως σε περιοχές όπου κατά παράδοση έχει προβάδισμα. Το διακύβευμα είναι...
σημαντικό για τον Πρωθυπουργό καθώς το ενδεχόμενο να υπάρξουν σοβαρές απώλειες δυνάμεων θα αποτελεί το πρώτο καμπανάκι για την κυβέρνηση. Προς το παρόν, το ΠΑΣΟΚ κρατά κλειστά τα χαρτιά του δεδομένου, όπως αναφέρεται, πως σε λίγες περιφέρειες έχουν λυθεί τα προβλήματα και έχουν ξεκαθαρίσει τα πρόσωπα. Προσωπικό στοίχημα αποτελεί όμως και για τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς θα είναι το πρώτο τεστ μετά την ανάληψη της προεδρίας του κόμματος. Η Ν.Δ. θα κληθεί να δώσει τη μάχη στη σκιά της πενταετούς διακυβέρνησης Καραμανλή αλλά και των εσωτερικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει μετά και την αποχώρηση της Ντόρας Μπακογιάννη. 
ΑΤΤΙΚΗ Η «μητέρα των μαχών» θα δοθεί στην περιφέρεια των 2,5 εκατ. κατοίκων και δεν είναι τυχαίο πως η επιλογή υποψηφίων αποτελεί αγκάθι και για τα δύο μεγάλα κόμματα. Ενα δίλημμα που καλούνται να απαντήσουν είναι αν θα επιλέξουν στέλεχος της πρώτης γραμμής ή αν θα κινηθούν σε αυτοδιοικητικά πρόσωπα. Ακόμη και το όνομα της επικεφαλής του Κόμματος των Πρασίνων στη Βιέννη, της Μαρίας Βασιλάκου, συζητήθηκε στην Ιπποκράτους ως ενδεχόμενη επιλογή για την περιφέρεια της Αττικής. Ωστόσο, πολλοί εκτιμούν πως θα είναι ρίσκο στην κρίσιμη αυτή περιφέρεια καθώς θεωρούν πως σε πολλούς ψηφοφόρους είναι άγνωστο πρόσωπο. Στα σενάρια που εξετάζει το κυβερνών κόμμα δεν έχει αποκλείσει να επιλεγεί πρόσωπο ακόμη και μέσα από την κυβέρνηση. Ενδεικτικό είναι πως στις μετρήσεις που γίνονται έχουν ενταχθεί και πρόσωπα όπως αυτό της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη. Από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης την επιθυμία να διεκδικήσει την περιφέρεια έχει εκφράσει ο νομάρχης της Αθήνας Γιάννης Σγουρός, ακόμα και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδης, ενώ έντονο ενδιαφέρον δείχνει και ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας. Γρίφο αποτελεί και για τη Ν.Δ. η επιλογή υποψηφίου. Υπάρχουν στελέχη που προκρίνουν τη λύση ενός κορυφαίου στελέχους και στο πλαίσιο αυτό έχουν ακουστεί ονόματα όπως αυτά των Β. Μεϊμαράκη, Α. Σπηλιωτόπουλου, Κ. Χατζηδάκη. Από τη Ρηγίλλης αναμένουν πάντως και τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ και σε περίπτωση που προκριθεί αυτοδιοικητικό στέλεχος, τότε είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του νομάρχη Ανατολικής Αττικής Λεωνίδα Κουρή.
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Πρόκειται για μία από τις περιφέρειες που καταγράφονται σε αυτές που θα έχουν γαλάζιο χρώμα το βράδυ των περιφερειακών εκλογών, με δεδομένη την επιρροή της Ν.Δ. στον Νομό Θεσσαλονίκης όπως και τα σημαντικά ποσοστά της σε Σέρρες και Κιλκίς. Στην Ιπποκράτους βρίσκονται σε αναζήτηση υποψηφίου που θα μπορέσει να αντιπαρατεθεί νικηφόρα με τον νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος άνοιξε τον χορό των επίσημων υποψηφιοτήτων της Ρηγίλλης ενώ έχει και τη στήριξη του ΛΑΟΣ. Το τελευταίο διάστημα στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν σκέψεις για αξιοποίηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, ο οποίος εμφανίζεται ότι μπορεί να κερδίσει τον κ. Ψωμιάδη. Από την Ιπποκράτους εκτιμούν μάλιστα πως η υποψηφιότητά του με το πολιτικό βάρος που διαθέτει, θα ανοίξει τον δρόμο και σε άλλους υποψηφίους, οι οποίοι τώρα δείχνουν απροθυμία να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ «Κλειδί» για την Πελοπόννησο αποτελεί η υποψηφιότητα του Π. Τατούλη. Στην περιφέρεια από την οποία έλκουν την καταγωγή ο πρόεδρος και οι δύο αντιπρόεδροι της Ν.Δ., οι πιθανότητες να περάσει στο πράσινο στρατόπεδο έμοιαζαν ισχυρές με δεδομένα και τα εκλογικά αποτελέσματα προηγούμενων αναμετρήσεων. Ωστόσο, στελέχη της Ρηγίλλης δεν κρύβουν την ανησυχία τους για πιθανές απώλειες προς το ψηφοδέλτιο Τατούλη, ενώ η επίσημη στήριξη που δόθηκε προς τον νομάρχη Μεσσηνίας και πρόεδρο της ΕΝΑΕ Δ. Δράκο έχει προκαλέσει και τη δυσαρέσκεια του Γ. Μανώλη. Ο πρώην βουλευτής δεν είχε κρύψει την επιθυμία του να διεκδικήσει τη θέση του περιφερειάρχη. Θολό τοπίο επικρατεί ως προς τη στάση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να υποστηρίξει τον κ. Τατούλη. Από τις συζητήσεις δεν λείπουν τα σενάρια επιλογής ενός αμιγούς κομματικού υποψηφίου. Αντιδρούν έντονα στο ενδεχόμενο να είναι υποψήφιοι ο υπουργός Μεταφορών Δ. Ρέππας και ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Μπεγλίτης. Αλλωστε μια τέτοια εξέλιξη εμπεριέχει ρίσκο, καθώς μπορεί να «καούν» πρωτοκλασάτα στελέχη αφού οι μετρήσεις δείχνουν πως το κυ βερνών κόμμα υστερεί στην περιφέρεια αυτή. Για τον λόγο αυτό και αν δεν υπάρξει συμφωνία με τον Π. Τατούλη, από την Ιπποκράτους εξετάζουν παράλληλα και τη λύση μιας υποψηφιότητας τοπικής εμβέλειας.
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Αμφίρροπη περιφέρεια θεωρείται η Δυτική Μακεδονία, όπου στους μισούς νομούς υπερτερεί το κυβερνών κόμμα και στους άλλους η Ν.Δ. Η υποψηφιότητα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ήδη κλειδώσει στο πρόσωπο του νομάρχη Κοζάνης Γιώργου Δακή, ο οποίος συγκαταλέγεται στους υποστηρικτές της Ντόρας Μπακογιάννη. Δυστοκία υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ, όπου πιέσεις ασκούνται προς τον βουλευτή του κόμματος Πάρι Κουκουλόπουλο καθώς τα μηνύματα που φτάνουν στην Ιπποκράτους δείχνουν πως μπορεί να αποτελέσει υποψηφιότητα νίκης. Ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και επί σειρά ετών δήμαρχος Κοζάνης εκφράζει όμως σε όλους τους τόνους την απροθυμία του, επισημαίνοντας πως έχει κλείσει τον κύκλο του στην Αυτοδιοίκηση. Ετσι είναι πολύ πιθανή η υποψηφιότητα του βουλευτή Κοζάνης Αλέκου Αθανασιάδη.
ΗΠΕΙΡΟΣ Κρίσιμη μάχη θα δοθεί στην Ηπειρο, που στις πρόσφατες εθνικές εκλογές βάφτηκε πράσινη και τα δύο κόμματα εμφανίζονται με τελείως διαφορετικές τακτικές ως προς τις επιλογές των προσώπων που θα στηρίξουν. Κομματικό στέλεχος προκρίνει το ΠΑΣΟΚ, καθώς όλα δείχνουν πως θα προχωρήσει η υποψηφιότητα του αντιπροέδρου της Βουλής Ευάγγελου Αργύρη, παρότι ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως. Δοκιμασμένη λύση από την Αυτοδιοίκηση επέλεξε ήδη η Ν.Δ. με την στήριξη του νομάρχη Ιωαννίνων Αλέξανδρου Καχριμάνη, ο πρώτος μάλιστα έλαβε το χρίσμα μετά τον Π. Ψωμιάδη.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ Το 50% + 1 ίσως κρίνει το αποτέλεσμα στην περιφέρεια αυτή, με τη Ρηγίλλης να επιδιώκει σε ενδεχόμενο δεύτερο γύρο να διαμορφώσει αντικυβερνητική πλειοψηφία με τη στήριξη και της Αριστεράς. Η επιλογή του πράσινου υποψηφίου θα γίνει εκτός απροόπτου μεταξύ του πρώην υπουργού Αιγαίου Αντώνη Κοτσακά και της βουλευτού Ελπίδας Τσουρή, η οποία εμφανίζεται ως επικρατέστερη. Στο μεταξύ, στελέχη του κόμματος από τη Λέσβο ασκούν πιέσεις προκειμένου να επιλεγεί υποψήφιος από το νησί τους και όχι από τη Χίο, όπου εκλέγονται οι δύο επικρατέστεροι. Επισήμως υποψήφιος είναι από πλευράς Ν.Δ. ο νομάρχης Λέσβου Παύλος Βογιατζής, ο οποίος έχει και τη στήριξη της Ντόρας Μπακογιάννη, σύμφωνα και με δηλώσεις της. ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ Αέρα νίκης εμφανίζει το κυβερνών κόμμα στο Νότιο Αιγαίο, δεδομένου πως τα εσωκομματικά προβλήματα που προκλήθηκαν από την υπόθεση Παυλίδη δεν έχουν ξεκαθαριστεί ακόμη στη Ν.Δ. Στην Ιπποκράτους προκρίνεται η επιλογή του νομάρχη Δωδεκανήσου Γιάννη Μαχαιρίδη. Ωστόσο η αναγνωρισιμότητα που έχει στην περιοχή των Δωδεκανήσων δεν είναι ανάλογη και στις Κυκλάδες, αλλά όσο δεν δίνεται η επίσημη στήριξη δεν μπορεί να αρχίσει την προεκλογική του εκστρατεία. Το όνομα του πρώην περιφερειάρχη Μπάμπη Κόκκινου ακούγεται από τη Ρηγίλλης, αλλά στελέχη του κόμματος εκφράζουν και προβληματισμό για το σενάριο της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Αριστοτέλη Παυλίδη.
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Ευνοϊκή για το ΠΑΣΟΚ είναι η περιοχή, το οποίο θεωρεί πως θα την προσθέσει στο εκλογικό του «καλάθι» στις εκλογές του Νοεμβρίου. Σπαζοκεφαλιά αποτελεί πάντως για το κυβερνών κόμμα η επιλογή υποψηφίου, καθώς μετά την απόφαση του Α. Φούρα να αποσυρθεί, διαμορφώθηκαν νέα δεδομένα. Στο τραπέζι των συζητήσεων έχει αναφερθεί πως θα ωφελούσε να προέρχεται από την Αχαΐα ο υποψήφιος περιφερειάρχης. Ετσι, μεταξύ των εναλλακτικών υποψηφιοτήτων εμφανίζεται ο νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο οποίος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον, αλλά το όνομά του συζητείται και για τον δήμο Πάτρας. Αλλα ονόματα είναι αυτά του νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θύμιου Σώκου, ο οποίος είχε στηρίξει τον Γ. Παπανδρέου στην προεδρική εκλογή, ενώ ακούγεται και ο Απόστολος Κατσιφάρας. Προβάδισμα δείχνει να αποκτά στο μεταξύ από το γαλάζιο στρατόπεδο ο βουλευτής Ηλείας Γιώργος Κοντογιάννης, δεδομένου μάλιστα πως υπήρξε ένας από τους υποστηρικτές της πρώην υπουργού Εξωτερικών. Είχαν πάντως τεθεί και ενδεχόμενες υποψηφιότητες του πρώην βουλευτή Σπήλιου Λιβανού και του βουλευτή Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου.
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ Πράσινη αναμένεται να χρωματιστεί η περιφέρεια, όπως αναφέρουν οι εκτιμήσεις και των δύο μεγάλων κομμάτων. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Ιπποκράτους, ως φαβορί εμφανίζεται η πρώην υφυπουργός Αντζελα Γκερέκου, η οποία όμως αρνείται κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Κατά τα λοιπά, ενδιαφέρον έχει δείξει πληθώρα προσώπων του κόμματος, όπως οι πρώην δήμαρχοι Κεφαλονιάς Γεράσιμος Φόρτες και Κέρκυρας Χρύσανθος Σαρλής ή ο Παναγιώτης Σκληρός. Στο πρόσωπο του πρώην βουλευτή Κέρκυρας Σπ. Σπύρου «κλείδωσε» μόλις την περασμένη Πέμπτη η υποψηφιότητα της Ρηγίλλης. Υπήρξαν πάντως επιφυλάξεις σχετικά με την επιρροή που μπορεί να ασκήσει ο γνωστός γιατρός, καθώς εξελέγη μόνο το 2004. Ωστόσο, ορισμένα στελέχη της Ν.Δ. υποστήριζαν πως μπορεί να συγκεντρώσει κάποιες ψήφους και εκτός κόμματος. ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ- ΘΡΑΚΗ Πρόκειται για ακόμη μία περιφέρεια όπου οι μετρήσεις δείχνουν να περιέρχεται, έστω οριακά, στο κυβερνών κόμμα. Στο ΠΑΣΟΚ έδαφος φαίνεται να κερδίζει το τελευταίο διάστημα η υποψηφιότητα του βουλευτή Καβάλας Μιχάλη Τιμοσίδη, ο οποίος όμως κρατά επιφυλακτική στάση. Το σκεπτικό αυτής της επιλογής είναι να κατευνάσει τη δυσαρέσκεια που δημιουργήθηκε στους Νομούς Καβάλας και Δράμας, μετά την υπουργοποίηση του Γ. Πεταλωτή που προέρχεται από τη Ροδόπη και την ανάδειξη ως γραμματέα του κόμματος του Σ. Ξυνίδη από τη γειτονική Ξάνθη. Σοβαρές πιθανότητες εμφανίζει και η υποψηφιότητα του Νομάρχη Ροδόπης Α. Γιαννακίδη. Ολο και συχνότερα ακούγεται πλέον από τη Ρηγίλλης το όνομα του νομάρχη Ξάνθης Γιώργου Παυλίδη, ο οποίος διαθέτει ερείσματα και στη μουσουλμανική μειονότητα, ενώ εντάσσεται και στην τακτική του Α. Σαμαρά να προχωρήσει σε ανοίγματα προς «ντορικούς» υποψηφίους. 

ΘΕΣΣΑΛΙΑ Ερωτηματικό παραμένει η περιφέρεια Θεσσαλίας ως προς την εκλογική της έκβαση, με τη Ν.Δ. να επενδύει σε πιθανή επικράτησή της παρότι το προβάδισμα ανήκει στο ΠΑΣΟΚ. Ενα ακόμη «αγκάθι» αποτελεί για το κυβερνών κόμμα η υποψηφιότητα στην περιφέρεια αυτή, καθώς τα στελέχη της Ιπποκράτους δεν έχουν καταλήξει ακόμη. Ο βουλευτής Λάρισας Βασίλης Εξαρχος προωθείται ως «καλή περίπτωση». Ωστόσο πολύ σοβαρές πιθανότητες έχει και η υποψηφιότητα του Φ. Χατζημιχάλη. Πρώην βουλευτής της Ν.Δ. ο Κώστας Αγοραστός υπήρξε ο γαλάζιος επίλεκτος στη Θεσσαλία και αναμένεται να στηριχτεί από την Ντόρα Μπακογιάννη, για την οποία έδωσε μάχη στην εκλογή προέδρου.
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ Με τους συσχετισμούς να ευνοούν το κυβερνών κόμμα, όπως προέκυψε και από τις εθνικές εκλογές, στην Ιπποκράτους έχουν αρχίσει ένα γύρο δημοσκοπήσεων προκειμένου να καταλήξουν στο πρόσωπο που θα επιβεβαιώσει την υπεροχή του ΠΑΣΟΚ σε αυτή την περιφέρεια. Στο πλαίσιο αυτό ανοιχτό είναι το σενάριο για κάθοδο της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνας Μπατζελή, καθώς οι μετρήσεις δείχνουν πως παρουσιάζει μεγάλη αναγνωρισιμότητα και αποδοχή στην περιοχή. Παράλληλα καλή εμφάνιση στις δημοσκοπήσεις καταγράφει και η Τ. Αντωνίου. Από το γαλάζιο στρατόπεδο εντείνονται οι πληροφορίες που φέρουν τον νομάρχη Φθιώτιδας Αθανάσιο Χειμάρα να δίνει τη μάχη, με τις... ευλογίες της κ. Μπακογιάννη. Πρόθεση να είναι υποψήφιος έχει εκδηλώσει πάντως και ο πρώην υφυπουργός Αθανάσιος Γιαννόπουλος. 

ΚΡΗΤΗ Φαβορί για επικράτηση θεωρείται το κυβερνών κόμμα, ενώ στη Ν.Δ. έχουν να αντιμετωπίσουν και τα ισχυρά ερείσματα που έχει στο νησί η Ντόρα Μπακογιάννη. Για τον λόγο αυτό ο κ. Σαμαράς προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε κίνηση προσέγγισης του βουλευτή του κόμματος Γιάννη Πλακιωτάκη. Οι ενστάσεις του στενού πολιτικού φίλου της κ. Μπακογιάννης φέρεται ότι κάμφθηκαν κατά την επίσκεψη του προέδρου της Ν.Δ. στο Ρέθυμνο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και όπως όλα δείχνουν η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την περιφέρεια Κρήτης είναι θέμα ημερών. Σοβαρές πιθανότητες από το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ο υφυπουργός Οικονομίας Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος έχει υποβάλει πρόταση υποψηφιότητας. Οπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, έρχεται στην πρώτη θέση και διαθέτει αποδοχή από στελέχη του κόμματος και από άλλους νομούς της Κρήτης, πέραν του Ηρακλείου όπου εκλέγεται.
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου