ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Ακόμα τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου...

Σήμερα, Τρίτη, θα σταλεί δείγμα για εξέταση για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για τον ιό του Δυτικού Νείλου 




Τέσσερα ακόμα περιστατικά εγκεφαλίτιδας από τον ιό του Δυτικού Νείλου επιβεβαιώθηκαν την Τρίτη στη Βόρειο Ελλάδα, ανεβάζοντας στους 20 τον συνολικό αριθμό ασθενών στους οποίους έχει ανιχνευθεί ο ιός με εργαστηριακές εξετάσεις.Στο μεταξύ, επτά ύποπτα περιστατικά εγκεφαλίτιδας αναφέρθηκαν στο νοσοκομείο Βέροιας... Ο διοικητής του νοσοκομείου διαβεβαίωσε πάντως ότι οι ασθενείς, όλοι άνω των 60 χρόνων, δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο και σύντομα θα πάρουν εξιτήριο.

Επίσης, περιστατικό εγκεφαλίτιδας παρουσιάστηκε και σε 60χρονο άνδρα από την περιοχή Ομολίου Λάρισας, ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Δείγματα από τα νέα ύποπτα κρούσματα εστάλησαν για ταυτοποίηση στο Εργαστήριο Αναφοράς Αρμποϊών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τον ιό του Δυτικού Νείλου, ο οποίος εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Σύσκεψη για το θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών, από τα οποία μεταδίδεται η νόσος, πραγματοποιήθηκε στη νομαρχία Ημαθίας. Αποφασίστηκε η ενημέρωση του κόσμου, η επέκταση του προγράμματος ψεκασμών σε όλο τον νομό και η πραγματοποίηση απεντομώσεων σε εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών, όπως τα στάσιμα νερά, οι βόρθοι και άλλες περιοχές με μεγάλες συγκεντρώσεις υδάτων.

Σε ό,τι αφορά τον νομό Θεσσαλονίκης, ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης επισήμανε ότι δεν υπάρχουν πιθανά κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στο νομό και διαβεβαίωσε ότι έχουν γίνει, από την πλευρά της νομαρχίας, όλες οι απαραίτητες προληπτικές ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου