ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Με εισοδηματικά κριτήρια θα χορηγούνται οι κοινωνικές παροχές...

 





Στη στήριξη των ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων με επανακαθορισμό όμως των κριτηρίων για τη χορήγηση των επιδομάτων προσανατολίζεται η κυβέρνηση.Στο ίδιο πνεύμα προωθείται η συνολική επανεξέταση της κοινωνικής πολιτικής στο πλαίσιο του Μνημονίου, το οποίο ουσιαστικά υπαγορεύει τη χορήγηση επιδομάτων και την... αναγνώριση φοροαπαλλαγών με στοχευμένα, εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.
Σύμφωνα με το Βήμα της Τετάρτης, εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάζεται σχέδιο αναδιανομή επιδομάτων με ισοδύναμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, δηλαδή χωρίς να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός.
Η κυβέρνηση μελετά τη μερική ή πλήρη περικοπή των επιδομάτων που δίδονται σε τρίτεκνες οικογένειες με υψηλά εισοδήματα, για να στηριχθούν από τους πόρους που θα εξοικονομηθούν πολύτεκνοι με χαμηλά εισοδήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή που μελετά το ζήτημα θα συνεδριάσει εκ νέου στις 20 Αυγούστου.
Αμέσως μετά θα ενημερωθεί ο Γ.Παπανδρέου, ο οποίος θα λάβει τις τελικές αποφάσεις για τη μορφή και την έκταση των παρεμβάσεων, σε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου.
Πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών και των ειδικών που μελετούν το ζήτημα είναι να δομηθεί ένα μεικτό σύστημα το οποίο θα προβλέπει την παροχή επιδομάτων με εισοδηματικά κριτήρια και κριτήρια αναγκαιότητας, αλλά ταυτοχρόνως θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες.
Στο ίδιο μήκος κύματος εξετάζεται το καθεστώς των φοροαπαλλαγών για να εξαντληθούν τα περιθώρια για στοχευμένες, διορθωτικές παρεμβάσεις στον πρόσφατο φορολογικό νόμο υπέρ των ασθενέστερων εισοδηματικά ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου