ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

«Γκρίζος» μάρτυρας για Ζίμενς







 Παρ' ότι τουλάχιστον Ν.Δ., διά των Κ. Τζαβάρα και Π. Καμμένου, και ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν να κρατηθεί ο μάρτυρας και να παραπεμφθεί στο αυτόφωρο με το αδίκημα της ψευδορκίας -το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος δεν είναι αυτόφωρο- η επιλογή τελικώς της κυβερνητικής πλειοψηφίας ήταν να αφήσει στη... διακριτική ευχέρεια του εισαγγελέα υπηρεσίας κ. Μπαϊκόπουλου την απαγγελία κατηγοριών και την απόφαση για τυχόν κράτησή του.

Μάλιστα, στο διαβιβαστικό που του απέστειλε ο πρόεδρος της επιτροπής Σ. Βαλυράκης γίνεται λόγος για «σοβαρές ενδείξεις ενοχής για παραβίαση του νόμου 2331/1995 περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και άλλα πιθανόν αδικήματα», δίχως ρητή αναφορά στο αδίκημα της ψευδορκίας. Πάντως, αναφέρει ότι υπάρχουν υποψίες φυγής του κ. Καρακώστα, ο οποίος φεύγοντας από τη Βουλή δήλωσε σκωπτικά ότι «πάει στη Μύκονο». Ο εισαγγελέας αναμένεται να αποφασίσει σήμερα.

Η ιστορία που περιέγραψε στην επιτροπή ο μάρτυρας, πάντως, που, σημειωτέον, ουδέποτε έχει κληθεί από τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση, περιγράφεται παραστατικά με τον τίτλο της γνωστής ταινίας «Σεξ, ψέματα και βιντεοταινίες».

«Σ' έναν Γερμανό»

Τι παραδέχτηκε στην επιτροπή; Οτι τον Νοέμβριο του 2008 έδωσε 200.000 μάρκα σε κάποιον χοντρό Γερμανό στην Ελβετία, κρατώντας ο ίδιος προμήθεια 5% (10.000). Τα χρήματα εμβάστηκαν από τον Ηλία Γεωργίου, διακινητή των μαύρων ταμείων της Siemens, μέσω της Martha Holdings, στην ελβετική τράπεζα Credit Suisse.

Το όνομα του Γερμανού δεν το θυμόταν και δεν το θυμήθηκε έως το τέλος της κατάθεσής του. Κι αυτό παρ' ότι τον συνάντησε εννέα μήνες αργότερα και πάλι, αδυνατισμένο και άρρωστο, για να του δώσει αυτή τη φορά 250.000 ευρώ κατά παράκληση του Γεωργίου, από δικά του χρήματα, αφού ο ταμίας της Siemens είχε υποσχεθεί να του τα επιστρέψει. Εννοείται ότι παραστατικά για τη συγκεκριμένη συναλλαγή δεν υπάρχουν.

Ο Γεωργίου δεν του επέστρεψε ποτέ τα χρήματα. Απλώς τον παρέπεμψε στον διάδοχό του Πρ. Μαυρίδη, προκειμένου να πάρει καμιά δουλειά από το C4i. Ο Μαυρίδης όμως τον έδιωξε.

Και παρ' ότι είχε γενικώς επαφές και με τη Siemens, αλλά και με τον Σωκ. Κόκκαλη, δεν πήρε δουλειές από κανέναν εκ των δύο.

Ο ίδιος έκανε δουλειές στο εξωτερικό, όπου είχε και καταθέσεις, 400.000 μάρκα στη Γερμανία και 150.000 μάρκα στην Ελβετία. Ωστόσο, στο διάστημα 1995 - 1998 εισήγαγε στην Ελλάδα συνάλλαγμα ύψους 208.000.000 δραχμών, το οποίο δεν μπορεί να δικαιολογήσει. Κατά τον ίδιο, που σήμερα δηλώνει άφραγκος και εγεγγραμμένος στον «Τειρεσία», διότι σπατάλησε τα χρήματα στα πάθη και τα λάθη του, επρόκειτο για αμοιβές από δουλειές του στη Γερμανία. Σήμερα δηλώνει ότι το άνοιγμα των (σ.σ. προφανώς άδειων) τραπεζικών του λογαριασμών είναι στη διάθεση της επιτροπής.

Τότε, άνετος

Στο διάστημα εκείνο ζούσε άνετα πάντως. Τα καλοκαίρια νοίκιαζε 4-5 δωμάτια σε ξενοδοχείο πολυτελείας στον Κάλαμο, όπου φιλοξενούσε οικογένεια και φίλους. Από εκεί έκανε, με τη βοήθεια και της γραμματέως του, όλες του τις business.

Γραφείο διέθετε και στα Εξάρχεια, στην οδό Οικονόμου 12. Ο κ. Βαλυράκης άλλωστε στο διαβιβαστικό ζήτησε από τον εισαγγελέα έρευνα και κατασχέσεις ηλεκτρονικών αρχείων τόσο στο ξενοδοχείο του Καλάμου όσο και στο γραφείο των Εξαρχείων και στην κατοικία του επιχειρηματία.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι ο κ. Καρακώστας υπήρξε επί δικτατορίας μέλος του ΠΑΚ Γερμανίας, όπου γνώρισε και τον Α. Τσοχατζόπουλο. Διετέλεσε και άμισθος σύμβουλος το 1981 του τότε οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού Αν. Παπανδρέου κ. Παπανικολάου. Ομως, ο μόνος πολιτικός που βοήθησε ποτέ ήταν ο Απ. Κράτσας της Ν.Δ., στον οποίο παραχώρησε για κάποιο προεκλογικό διάστημα το γραφείο του στα Εξάρχεια.

Ο Χριστοδουλάκης

Πριν από τον κ. Καρακώστα κατέθεσε στην επιτροπή ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης.

Ο μάρτυρας αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη του υπουργείου Οικονομικών και του ιδίου προσωπικά στις προγραμματικές συμβάσεις του ΟΣΕ, αναφέροντας και σε γραπτό του υπόμνημα ότι «το υπουργείο Οικονομικών ουδέποτε παρεμπόδισε τη διαδικασία να κηρυχτούν έκπτωτες οι συμβάσεις του Οργανισμού με τη Siemens».

Απέδωσε δε την ευθύνη στο υπουργείο Μεταφορών (υπουργός τότε ήταν ο Χρ. Βερελής) και στη διοίκηση του ΟΣΕ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «την αποκλειστική ευθύνη υπογραφής, τροποποίησης και καταγγελίας προγραμματικών συμβάσεων έχει η διοίκηση του ΟΣΕ και το εποπτεύον υπουργείο Μεταφορών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου