ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Κοζάνη: «Αραχνιάζει» η ΜΕΘ του Μαμάτσειου νοσοκομείου - Πέντε ολόκληρα χρόνια μετά την παράδοση της νέας πτέρυγας, η μονάδα παραμένει ανενεργή - Τα "Βρόντηξε" και παραιτείται ο Διευθυντής...

 



 «Ένα βήμα μπρος και δύο βήματα πίσω», γίνονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μαμάτσειου νομαρχιακού νοσοκομείου Κοζάνης, καθώς η προαναγγελθείσα παραίτηση του διευθυντή, οδηγεί σε νέα καθυστέρηση της μονάδας, η οποία δεν έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της, αν και η κτιριακή υποδομή παραδόθηκε εδώ και πέντε χρόνια!..
Ο διευθυντής της ΜΕΘ Ιωάννης Αναστασίου, αγανακτισμένος από την απραξία τα «θα» και τις υποσχέσεις για λειτουργία της μονάδας «εντός ολίγου», τα «βρόντηξε» και προανήγγειλε την παραίτησή του με επιστολή που έστειλε στον Τύπο, καθώς, όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά «τρία χρόνια από την έλευσή μου τα ?θα? δεν πραγματοποιήθηκαν». Μιλώντας στον «Π», δήλωσε ότι «η απόφασή μου είναι οριστική και αμετάκλητη. Από Δευτέρα θα καταθέσω επισήμως την παραίτησή μου στον διοικητή του νοσοκομείου».
Να σημειωθεί ότι η λειτουργία της ΜΕΘ, πέραν του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ο οποίος δεν έχει παραληφθεί στο σύνολό του, απαιτεί την ύπαρξη τεσσάρων μόνιμων γιατρών. Ενώ σήμερα έχει δύο μόνιμους γιατρούς και έναν επικουρικό, η παραίτηση του διευθυντή, αλλά και η ενδεχόμενη παραίτηση του επικουρικού γιατρού, σηματοδοτεί νέα μεγάλη καθυστέρηση στη λειτουργία της μονάδας, αφού θα μείνει μόνο με μία μόνιμη γιατρό. Σύμφωνα πάντα με τον διευθυντή, πρόθεση του επικουρικού γιατρού είναι να παραιτηθεί μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου, εάν δεν διασφαλιστεί η λειτουργία της ΜΕΘ».
«Κόψε κάτι»
Σχετικά με τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, πρέπει να σημειωθεί ότι εδώ και μερικά χρόνια έχουν αγοραστεί τα βασικά μηχανήματα, αλλά μένουν ακόμη αρκετά μηχανήματα που είναι απαραίτητα, αλλά δεν έχουν παραληφθεί. Μάλιστα όπως σημειώνει ο υπό παραίτηση διευθυντής, με βάση τις ανάγκες που καταγράψαμε, χρειαζόμαστε αναπνευστήρες, μόνιτορ, βρογχοσκόπια και άλλα μηχανήματα, συνολικού κόστους, περίπου 450.000 ευρώ. Πήγα στο διοικητή για την παραγγελία, αλλά μου είπε "κόψε κάτι είναι πολλά". Τελικά παραγγέλθηκε εξοπλισμός της τάξης των 148.000 ευρώ».
Ο Ι. Αναστασίου εμφανίζεται λάβρος κατά της πολιτείας, καθώς αναφέρει ότι έστειλε επιστολές στην νέα υπουργό Υγείας, αλλά και σε βουλευτή του νομού Κοζάνης, οι οποίες επιστολές όχι μόνο παρέμειναν αναπάντητες, αλλά ενώ τότε με την ευκαιρία του ιού της γρίπης αρκετές ΜΕΘ στελεχώθηκαν και πρόσθεσαν νέες κλίνες, η ΜΕΘ Κοζάνης δεν συμπεριλήφθηκε στον σχεδιασμό του νοσοκομείου».
Να σημειωθεί ότι η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου Κοζάνης, στην οποία βρίσκεται η ΜΕΘ, παραδόθηκε κτιριολογικά τον Οκτώβριο του 2005. Από τότε σταδιακά άρχισαν να εξοπλίζονται και να λειτουργούν χειρουργεία, εξωτερικά ιατρεία κ.λ.π., αλλά δεν συνέβη το ίδιο και με τη ΜΕΘ. Η πρόσληψη γιατρών με το «σταγονόμετρο» και η αργή και με «δόσεις» προμήθεια του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού κρατούν ακόμη κλειστή την μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Κοζάνης. Η αρνητική εξέλιξη της παραίτησης του διευθυντή και η ενδεχόμενη παραίτηση του επικουρικού γιατρού, δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τα σχέδια της διοίκησης του νοσοκομείου, η οποία εδώ και καιρό εκφράζει την ευχή ότι «εντός ολίγου θα λειτουργήσει η ΜΕΘ, έστω και με τα τέσσερα από τα επτά κρεβάτια που προβλέπονται».
Πάντως, ο διοικητής του νοσοκομείου Νικόλαος Κίτσιου, δήλωσε ότι «δεν μπορώ να τοποθετηθώ με δεδομένο μία υποτιθέμενη παραίτηση. Θα μιλήσω εάν και όταν κατατεθεί επισήμως η παραίτηση». Παράλληλα υπερασπίστηκε το έργο του, σημειώνοντας ότι «στους τέσσερις μήνες που ανέλαβα τη διοίκηση του νοσοκομείου προχωρήσαμε τις προσλήψεις δύο γιατρών. Η μία αναμένεται να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ και η άλλη βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης. Συγχρόνως έχουμε προχωρήσει τις συμβάσεις για την προμήθεια του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ενώ στις 30-31 Αυγούστου έρχονται οι εταιρίες για δοκιμή του εξοπλισμού».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου