ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Επιμένουν οι Σλοβάκοι κατά της Ελλάδας...

Η Ιβέτα Ραντιτσόβα






Μία ημέρα μετά την καταψήφιση από το σλοβακικό κοινοβούλιο της συμβολής της χώρα στο πακέτο δανεισμού της Ελλάδας, η πρωθυπουργός, Ιβέτα Ραντιτσόβα, επανέλαβε ότι «δεν πρέπει να βοηθήσουμε εκείνους που δεν είναι έτοιμοι να κάνουν κάτι μόνοι τους».Η πρωθυπουργός της Σλοβακίας επιχείρησε... να απαντήσει στις έντονες επικρίσεις που δέχεται η χώρα της τόσο από τις Βρυξέλλες, όσο και από αξιωματούχους των κρατών – μελών, που επισημαίνουν ότι η άρνηση της Μπρατισλάβα να συμμετάσχει στη βοήθεια προς την Ελλάδα παραβιάζει τις ευρωπαϊκές της δεσμεύσεις και δείχνει έλλειψη αλληλεγγύης. Σε δηλώσεις της στη γερμανική έκδοση των Financial Times, η Ιβέτα Ραντιτσόβα αναφέρει ότι «η Σλοβακία πέρασε μία δύσκολη περίοδο με τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που εφαρμόσαμε από το 1998 μέχρι το 2002 και κανείς δεν μας βοήθησε».

«Δεν είχαμε δεκάρα. Τίποτε. Οι συμπολίτες μας επωμίσθηκαν το βάρος της προσπάθειας και δεν ήταν εύκολο. Αλλά ξεπεράσαμε αυτό το στάδιο χάρη σε επώδυνες και αντιδημοφιλείς μεταρρυθμίσεις. Πώς θέλετε να τους εξηγήσω ότι πρέπει τώρα να βοηθήσουμε εκείνους που δεν είναι έτοιμοι να κάνουν κάτι μόνοι τους;», λέει.

Ο Στέφεν Σάιμπερτ, εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ, υπενθύμισε με δήλωσή του στους Financial Times Deutschland ότι «καθένας πρέπει να κρατήσει στο νου του ότι μπορεί μια ημέρα να έχει ανάγκη την αλληλεγγύη των άλλων» και πρόσθεσε ότι η γερμανίδα καγκελάριος θα μιλήσει με την Ιβέτα Ραντιτσόβα κατά την επίσκεψή της στο Βερολίνο στις 25 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου