ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Εκλογές στη Δυτική Μακεδονία: Ετοιμότητα στη ΝΔ, καθυστέρηση και δυστοκία στο ΠΑΣΟΚ...








 Πλεονέκτημα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η έγκαιρη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γ. Δακή, ενώ το κυβερνόν κόμμα χάνει πολύτιμο πολιτικό χρόνο.Σε θέση μάχης για τις περιφερειακές εκλογές βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, η οποία ανακοίνωσε πριν από δύο εβδομάδες την υποψηφιότητα του Γιώργου Δακή για τη θέση του πρώτου αιρετού...
περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας. Αντιθέτως, στο ΠΑΣΟΚ παρατηρείται μία έντονη δυστοκία, όχι μόνο γιατί δεν έγινε ανάλογη ανακοίνωση, αλλά κυρίως επειδή οι δύο επικρατέστεροι Αλέκος Αθανασιάδης και Πάρις Κουκουλόπουλος, φέρονται να μην αποδέχονται την υποψηφιότητα.
Έτσι λοιπόν η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε πιο πλεονεκτική θέση, καθώς κερδίζει πολιτικό χρόνο, τον οποίο φυσικά χάνει το κυβερνών κόμμα. Άλλωστε, ο νομάρχης Κοζάνης, έχει ξεκινήσει ήδη, έστω και άτυπα, την προεκλογική του εκστρατεία, επισκεπτόμενος με αφορμή τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού διάφορες περιοχές των νομών της Δυτικής Μακεδονίας. Παράλληλα κινείται δραστήρια για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του, έχοντας προσεγγίσει δεκάδες πρόσωπα μέχρι τώρα.
Η στασιμότητα στο πράσινο στρατόπεδο θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε θα ανακοινωθούν και τα ονόματα των υποψηφίων περιφερειαρχών, μαζί και του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας. Αν και οι δύο προαναφερθέντες φαίνεται να μην γοητεύονται με την ιδέα του υποψήφιου περιφερειάρχη και να αρνούνται την πρόκληση, το θέμα γι? αυτούς δεν έχει λήξει οριστικά, καθώς είναι δύσκολο να αρνηθούν αν τους το ζητήσει ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου. Πάντως, επικρατέστερη ? μεταξύ των δύο - αυτή τη στιγμή φέρεται η υποψηφιότητα του Αλέκου Αθανασιάδη. Σε περίπτωση που τελικώς δεν θα δεχτεί κανείς, τότε τα πράγματα για το κυβερνόν κόμμα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο, καθώς θα ξεκινά από μηδενική βάση όταν θα έχει ήδη χαθεί πολύτιμος πολιτικός χρόνος. Στην περίπτωση αυτή το ΠΑΣΟΚ θα κληθεί να εξετάσει κι? άλλες υποψηφιότητες που έχουν κατατεθεί ή που δεν έχουν κατατεθεί. Υπενθυμίζεται ότι υποψηφιότητα κατέθεσε ο νομαρχιακός σύμβουλος Φλώρινας, γιατρός, Νίκος Σαμαράς και ο πρώην βουλευτής Ρούλης Κοκελίδης, ενώ στην προεκλογική σκακιέρα μπήκε και το όνομα του βουλευτή Φλώρινας Γιώργου Λιάνη, ο οποίος όμως δεν φαίνεται να δελεάζεται από μία τέτοια προοπτική.
Σε θέση αναμονής βρίσκονται και οι αντιπεριφερειάρχες, αν και ειδικά στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλήσει κανείς για ονόματα, αφού δεν έχει επιλεγεί ο υποψήφιος περιφερειάρχης. Στη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν οι «επίδοξοι», ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι προς το παρόν «μπαίνει φρένο» στην ονοματολογία, λόγω μιας γενικότερης εξέλιξης. Ειδικότερα, το υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προωθεί τροπολογία, με την οποία ενδεχομένως οι αντιπεριφερειάρχες θα οριστούν από τον περιφερειάρχη μετά τις εκλογές, όπως δηλαδή γίνεται μέχρι σήμερα με τους αντινομάρχες και αντιδημάρχους. Εφ όσον επικυρωθεί μία τέτοια ρύθμιση, δεν θα χρειαστεί να συμπεριληφτούν στα ψηφοδέλτια υποψήφιοι αντιπεριφερειάερχες.
Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ ανακοίνωσε υποψήφιο περιφερειάρχη τον Αντώνη Τσάκωνα, ενώ ανακοίνωσε και τους τέσσερις υποψήφιους αντιπερειάρχες: Για το νομό Κοζάνης τον Νώντα Στολτίδη, για το νομό Φλώρινας τον Μανόλη Βογιατζή, για το νομό Γρεβενών τον Βασίλη Καραμήτρο και το νομό Καστοριάς τον Γιώργο Τίγγα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου