ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Έλληνες ναυτικοί εγκλωβισμένοι για ενάμισι χρόνο στην Αίγυπτο...

 






 Το πλοίο "Νικόλας Α" βρίσκεται αγκυροβολημένο και υπό κατάσχεση στο λιμάνι Σαφάκα της Αιγύπτου εδώ και δεκαεπτά μήνες. Το πλήρωμα του πλοίου, εφτά άτομα, ανάμεσά τους και ο Έλληνας καπετάνιος και φύλακας του πλοίου Νίκος Παπαφώτης, βρίσκονται εγκλωβισμένοι για όλο αυτό το χρονικό διάστημα...
Η αιτία που καθήλωσε πλοίο και πλήρωμα ήταν οι διαφορές του πλοιοκτήτη Αγούδημου με τους ναυλωτές ως προς τα πετρέλαια και την εκμίσθωση του ναύλου. Πριν από 17 μήνες κρατήθηκε το πλοίο και το πλήρωμά του ενώ αφαιρέθηκαν και τα διαβατήρια από πέντε Έλληνες. Όσοι μπόρεσαν έφυγαν αλλά η ψυχική και σωματική εξάντληση που έχει κυριεύσει τους εναπομείναντες καθώς και τα προβλήματα υγείας εξαιτίας της έλλειψης τροφοδοσίας αποτελούν εμπόδιο για την διαφυγή τους.

Ο Αγούδημος όπως εγκατέλειψε τους ναυτικούς, εγκατέλειψε και άλλους τριάντα υπαλλήλους που εργάζονταν στην εταιρία του. Τα χρέη του σε ΟΛΠ,ΝΑΤ και ιδιώτες οδήγησαν και στην κατάσχεση των επιβατικών πλοίων που ήταν στη κατοχή του εφοπλιστή.

Ο κ. Νίκος Παπαφώτης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την υγεία του ενώ οι υπόλοιποι έξι ναυτικοί αιγυπτιακής καταγωγής υποφέρουν από την πείνα. «Πετρέλαιο έχουμε λίγο και καθόμαστε και νύχτα σαν τα ποντίκια. Νερό μας δίνει λίγο ο πράκτορας. Και κάθε εβδομάδα μας δίνει και 40 δολάρια, για να φάμε 7 μέρες, 7 άτομα. Ψίχουλα είναι αυτά», εξομολογείται ο καπετάνιος στο Έθνος ενώ εκλιπαρεί τα αρμόδια υπουργεία για τον επαναπατρισμό του.

Η σύζυγός του καπετάνιου, Καλλιόπη Παπαφώτη, έχει στείλει ήδη δύο επιστολές στην Υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη με τις οποίες κάνει έκκληση βοήθειας για να σωθεί ο άντρας της και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος. «Αφήνουν τον εφοπλιστή ελεύθερο να κάνει βόλτες, στο εξωτερικό και ο άνδρας μου δεν έχει λεφτά να πάρει ούτε τα φάρμακα για την πίεσή του», λέει με έκδηλο θυμό σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Έθνος.

Σύμφωνα πάντως με το δημοσίευμα της εφημερίδας η Διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας του ΥΠτΠ διαβεβαίωσε πως έχουν ήδη δρομολογηθεί προσπάθειες από το υπουργείο Εξωτερικών για να επαναπατριστεί ο Έλληνας ναυτικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου