ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

ΔΕΗ: Η Τροϊκα επιμένει - οι εργαζόμενοι απειλούν με απεργία διαρκείας - Κορυφαίοι υπουργοί διαφωνούν...

 





Μετά το sms στους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ήρθε και νέο τελεσίγραφο με απειλή για απεργία διαρκείας. Η Κυβέρνηση δεν ικανοποίησε τους εργαζόμενους με την προφορική δήλωση της υπουργού ότι δεν θα υπάρξει πώληση. Οι συνδικαλιστές λένε ότι αφού δεν υπάρχει γραπτή δέσμευση δεν μπορούν να εφησυχάζουν...
Την ίδια ώρα και μέσα στους κόλπους της κυβέρνησης οι αντιδράσεις γιγαντώνονται μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Χρ. Πρωτόπαπας, Π. Κουκουλόπουλος και Τηλ. Χυτήρης δηλώνουν σφόδρα αντίθετοι με τον τελευταίο να τονίζει οτι : «η κυβέρνηση πρέπει να έχει πάντα την πλειοψηφία της ΔΕΗ χωρίς καμία αμφιβολία. Όπου η ΔΕΗ πάσχει και δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη να υπάρξει διάλογος με τη ΔΕΗ την ίδια με τους εργαζόμενους τους ίδιους προκειμένου αν υπάρχει κάτι στρεβλό να διορθωθεί» δήλωσε.

Η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι "πολύ ευαίσθητη στο θέμα της ΔΕΗ" και δήλωσε ευθέως αντίθετη στην ιδιωτικοποίησή της.

Αντίθετος με τις απαιτήσεις της τρόικας και ο κ. Δ. Ρέππας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πουθενά στην Ευρώπη οι συζητήσεις αυτού του είδους δεν γίνονται με αυτόν τον τρόπο». Ανάλογη θέση πήρε και ο Γραμματέας του ΠαΣοΚ κ. Σ. Ξυνίδης.

Για ξεπούλημα του εθνικού μα ςπλούτου έκανε και σήμερα λόγο ο γ.γ. της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Και πρόσθεσε: "Με απεργίες διαρκείας θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για να προασπίσουμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Ο αγώνας μας δεν είναι συντεχνιακός. Έχουμε ηθικό χρέος".

Από την άλλη η Κυβέρνηση πήρε ένα ακόμη τελεσίγραφο, αυτή τη φορά από την τρόικα που συνδέει άμεσα (ως τέλη Σεπτέμβρη) την απελευθέρωση της ενέργειας με την εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Η τρόικα απαιτεί την πώληση του 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων σε ιδιώτες, όμως αυτή η κίνηση ήταν που πυροδότησε τις αντιδράσεις των εργαζομένων.
Έτσι η Κυβέρνηση ξεκίνησε ... παζάρι αντιπροτείνοντας πώληση ρεύματος σε ιδιώτες στην τιμή κόστους ή κοινές επενδύσεις ΔΕΗ- ιδιωτών και και παραχώρηση δικτύων.

Και εδώ όμως η αντίδραση των εργαζόμενων είναι μεγάλη, σύμφωνα με τον Γ.Γ. της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
"το μνημόνιο προτείνει απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, ωστόσο, με τον νόμο 27/73 του 1999 και σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε., η αγορά είναι ήδη ανοιχτή και έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις από ιδιώτες, σε θερμικές και σε υδροηλεκτρικές μονάδες". Στην περίπτωση που η ηλεκτρική ενέργεια παραδοθεί στους ιδιώτες, λένε, τότε ο καταναλωτής θα δει τις τιμές να διπλασιάζονται.

Αντίθετο στην πώληση εμφανίζεται και το Τεχνικό Επιμελητήριο κάνοντας λόγο για ξένα ή εγχώρια κέντρα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα μεγάλων ξένων ολιγοπωλιακών επιχειρήσεων, όχι μόνο στον τομέα της ενέργειας αλλά και σε άλλους τομείς κοινής ωφέλειας για την οικονομική, κοινωνική, ακόμα και εδαφική, συνοχή της χώρας, όπως το νερό, ο σιδηρόδρομος, τα ταχυδρομεία και οι τηλεπικοινωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου