ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Πάγκαλος: Καμία δυνατότητα να μου μπει “καπέλο” ο Ραγκούσης...

 






Τριγμούς στην κυβέρνηση προκαλούν ήδη τα σενάρια για ανασχηματισμό και δημιουργία υπερ -υπουργείου Προεδρίας υπό τον υπ. Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, καθώς ο αντιπρόεδρος Θεόδωρος Πάγκαλος “ξεσπαθώνει” για άλλη μια φορά προκαλώντας πονοκέφαλο στον Παπανδρέου.
Όπως λέει ο κ. Πάγκαλος - σε συνέντευξη με πολλές... “βόμβες” καθώς εκφράζει μεγάλες διαφωνίες με βασικές κυβερνητικές επιλογές - “δεν υπάρχει η δυνατότητα να του μπει καπέλο ο κ. Ραγκούσης”.
“Ο Γ. Ραγκούσης είναι πολύ καλός μου φίλος. Γνωρίζω την οικογένειά του – όχι τον ίδιο γιατί ήταν μικρότερος – γνωρίζω το υπέροχο νησί του και είναι ιδιαίτερη η ευτυχία μου που τον βλέπω να έχει κερδίσει με αυτόν τον επαινετέο τρόπο την κορυφαία θέση του υπουργού Εσωτερικών” λέει ο κ. Πάγκαλος.
“Όχι απλώς συμπαθώ τον Ραγκούση αλλά τον αγαπώ. Βεβαίως με κανέναν τρόπο δεν υπάρχει δυνατότητα να μου μπει “καπέλο” Ξέρετε είναι εξαιρετικά δύσκολο. Μάλιστα οι άλλοι θα πρέπει να ενοχλούνται καμία φορά όταν πέφτει η σκιά μου” λέει και εξηγεί ότι αναφέρεται και στο “μέγεθος που έχει η σκιά του” - “ανάλογη με τις διαστάσεις που έχει ο ίδιος” όπως αναφέρει χαριτολογώντας.

Αντίθεση με την Εξεταστική για Οικονομία
Αίσθηση προκαλεί η ευθεία αντίθεση που εκφράζει ο αντιπρόεδρος στην κυβερνητική επιλογή για εξεταστική στην Οικονομία, που έχει υποστηριχθεί με θέρμη από τον Γ. Παπανδρέου. “Εξεταστική για την οικονομία δεν γίνεται” αναφέρει χαρακτηριστικά. “Τι θα κάνει δηλαδή η εξεταστική για την οικονομία; Θα εξετάσει αν πάρθηκαν σωστές αποφάσεις στην οικονομική πολιτική και θα τις ποινικοποιήσει; Εδώ δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα. Εδώ μονό η λαϊκή αποδοκιμασία μπορεί να συνιστά καταδίκη. Τίποτε άλλο”, σημείωνει

Βολές για Κατσέλη, Μπιρμπίλη, Γερουλάνο
Ερωτηθείς για το ζήτημα της ανάπτυξης και των επενδύσεων ο κ. Πάγκαλος αναφέρει ότι “συμβαίνει σε δύο υπουργεία, να κολάνε σε μερικά σχέδια”, αναφέροντας κυρίως το Οικονομίας και το ΥΠΕΚΑ και κατά τρίτον το Πολιτισμού. “Γενικότερα πρέπει να κάνουμε μία απλούστευση” λέει σημειώνοντας παράλληλα ότι έχουν γίνει βήματα σε αυτή την κατεύθυνση. “Παρ' όλα αυτά αυτές οι “μαύρες τρύπες” εξακολουθούν να παίζουν το ρόλο τους” τονίζει.

“Οι Αμερικάνοι έσωσαν την Ελλάδα”
Ο κ. Πάγκαλος τάσσεται υπέρ του Μνημονίου λέγοντας ότι περιέχει οδηγίες για αναγκαίες μεταρρυθμίσεις αλλά και καθώς χωρίς αυτό η χώρα δεν θα είχε χρηματοδότηση όπως λέει. Από την άλλη πλευρά αναφέρει για τους “τροϊκανούς” ότι “ίσως εμείς τους δώσαμε ένα ρόλο παραπάνω από αυτόν που οι ίδιοι διεκδικούν”. “Και πράγματι, οι άνθρωποι αυτοί δεν διεκδίκησαν το ρόλο που εμείς παραλίγο με τη στάση μας και όχι με συγκεκριμένες δεσμεύσεις δείχναμε να τους προσφέρουμε”.

“Το θέμα είναι πολύ λεπτό ξέρετε. Οι Αμερικανοί μισούνται σε αυτή τη χώρα. Η χώρα δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχαν οι Αμερικανοί. Διότι με την παρέμβασή τους στον Εμφύλιο και αργότερα με το σχέδιο Μάρσαλ (....) διέσωσαν τον ελληνικό λαό” σημειώνει. “Ουδείς εχθρός χειρότερος του ευεργετηθέντος. Και εμείς αυτή τη στιγμή ευεργετούμενοι από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ είναι φυσικό να αισθανόμαστε ενοχλημένοι” προσθέτει.

"Οργή αισθάνονται όσοι δεν γνωρίζουν"
Ο κ. Πάγκαλος σχολιάζοντας τη λαική οργή που εκδηλώνεται για την κατάσταση της χώρας αυτή τη στιγμή προς τους πολιτικούς, αναφέρει: “Οργή και θυμό αισθάνονται όσοι δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα. Είναι αυτοί που μαθαίνουν την πραγματικότητα από τις φιλο΄τιμες προσπάθεις των συναδέλφων σας και κυρίως του ηλεκτρονικού Τύπου, που δημουργούν την εντύπωση ότι μία δεκάδα ανθρώπων έκλεψε τα χρήματα των Ελλήνων που εργάζονται σκληρά και δεν έκαναν καμία μπαγαποντία ή καμία δραστηριότητα στις παρυφές της νομιμότητας”.
Για την “επίθεση στους πολιτικούς” αναφέρει ότι είναι “μία χυδαία λαϊκιστική επίθεση” τονίζοντας ότι ο πήχης δεν σταματά στους 300 της Βουλής αλλά περιλαμβάνει στελέχη των ΟΤΑ και συνδικαλιστές. “Έχουμε τους πολιτικούς που έχουμε οι ίδιοι επιλέξει” καταλήγει.

Για Κουβέλη, Μπακογιάννη
Όσον αφορά τα νέα πολιτικά σχήματα – υπαρκτά ή εν τη γενέσει – αναφέρει ότι “ο Φώτης Κουβέλης θα υπάρξει”, καθώς όπως λέει “εκφράζει τον μισό Συνασπισμό”. Για την Ντόρα Μπακογιάννη σημειώνει ότι “Αποπειράται να κάνει αυτό που χρόνια επιθυμούσε, τη δημιουργία ενός κεντροδεξιού κόμματος μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ”. Ο κ. Πάγκαλος κρίνει ότι η πολιτική Σαμαρά σπρώχνει τη ΝΔ προς την ακροδεξιά, οπότε “αφήνεται ένας χώρος στο κέντρο, τον οποίο πιστεύω ότι η κ. Μπακογιάννη θα επχειρήσει να διεμβολίσει”. “Οψόμεθα..” καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου