ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Οι χειρότεροι ηγέτες του πλανήτη







Την πρώτη θέση στον μακρύ κατάλογο που συνέταξε το περιοδικό Foreign Policy των «χειρότερων πολιτικών που υπήρξαν ποτέ» κατέχει ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ. Ακολουθούν στην πρώτη πεντάδα οι Ρόμπερτ Μουγκάμπε, o Ταν Σουέ, ο Ομάρ Χασάν Αχμάντ ελ-Μπεσίρ και ο Κουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοφ. 
Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ,..
ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, διαδέχτηκε τον πατέρα του, Κιμ Ιλ Σουνγκ, ύστερα από το θάνατό του, τον Ιούλιο του 1994. Γνωστός ως Πολυαγαπημένος ηγέτης, είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Αμύνης και Γενικός Γραμματέας του Κόμματος των Εργατών της Κορέας. Σύμφωνα με το περιοδικό, εκείνος είναι υπεύθυνος για την απομόνωση της χώρας του, τρομοκρατεί το λαό του, έχει οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ κατασπαταλά τους πολύτιμους πόρους της χώρας του για ένα πυρηνικό πρόγραμμα.
Ο Ρόμπερτ Μουγκάμπε είναι πολιτικός από τη Ζιμπάμπουε. Από το 1987 είναι Πρόεδρος της χώρας και ηγείται ενός αμφιλεγόμενου καθεστώτος. Επανειλημμένως έχουν γίνει καταγγελίες διεθνώς για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς ο ίδιος έχει χαρακτηριστεί ως "δεσπότης δολοφόνος". Έχει συλλάβει και έχει βασανίσει τα μέλη της αντιπολίτευσης στη χώρα του, έχει οδηγήσει την οικονομία σε αδιέξοδο, ενώ ο ίδιος αυξάνει τον αριθμό των off-shore εταιρειών που διατηρεί στο όνομα του.
Ο Ταν Σουέ είναι στρατιωτικός από τη Μιανμάρ, δικτάτορας της χώρας από τις 23 Απριλίου 1992. Γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1933. Έγινε στρατιωτικός σε ηλικία 20 ετών, έχοντας εργαστεί προηγουμένως στην Ταχυδρομική Υπηρεσία της χώρας. Ανέλαβε Πρόεδρος του Συμβουλίου για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη το 1992. Συνδέθηκε με την ανατροπή και τη σύλληψη του Πρωθυπουργού Κιν Νιουντ, γεγονός που αισθητά επαύξησε την εξουσία του. Κατηγορείται ότι έχει αποδεκατίσει την αντιπολίτευση με συλλήψεις και κρατήσεις, ότι αρνήθηκε την ανθρωπιστική βοήθεια προς τον λαό του ύστερα από τις καταστροφικές κυκλώνα Ναργκίς το 2008 και ότι συνέβαλε για να ανθίσει η μαύρη οικονομία.
Ο Ομάρ Χασάν Αχμάντ ελ-Μπεσίρ είναι στρατιωτικός και πρωθυπουργός του Σουδάν από το 1989 ως το 1993 και στη συνέχεια Πρόεδρος από το 1993 έως σήμερα. Κατέλαβε την εξουσία με στρατιωτικό πραξικόπημα και κατηγορείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου στο Νταρφούρ.
Ο Κουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοφ είναι πολιτικός από το Τουρκμενιστάν. Ανήλθε στην εξουσία για να αντικαταστήσει τον τύραννο Σαπαρμουράτ Ατάγιεβιτς Νιγιαζόφ, αλλά, σύμφωνα πάντοτε με την ίδια πηγή, κατέληξε ο ίδιος να γίνει πολύ χειρότερος.
Ακολουθούν οι Ισάιας Αφουόρκι, ηγέτης της Ερυθραίας, ο Ισλάμ Καρίμοφ, ηγέτης του Ουζμπεκιστάν, ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ηγέτης του Ιράν, ο Μέλες Ζενάουι, ηγέτης της Αιθιοπίας, ο Κινέζος Χου Ζιντάο και ο ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ αλ Καντάφι.
Για να μελετήσετε τον πλήρη κατάλογο πατήστε εδώ.
 ΕΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου