ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης, στη Γιορτή Βουνού στο Παλιοκριμήνι του Βοΐου








Η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης έμεινε και φέτος πιστή στο πρόγραμμά της, δίνοντας δυναμικά το παρόν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά (αυτή τη φορά μαζί με το ΣΕΟ Κοζάνης) στη Γιορτή Βουνού. Τη γιορτή διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυκάστανου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Παλιοκριμήνι, την ψηλότερη κορυφή του.. Βοΐου με υψόμετρο 1812 μέτρα. Το Παλιοκριμήνι βρίσκεται σε μια υπέροχη τοποθεσία με πολλά νερά, πλούσια βλάστηση και υπέροχη θέα σε ολόκληρη την Βόρεια Πίνδο. Στις πλαγιές του βρίσκονται δύο από τα γραφικότερα χωριά του Βοΐου, η Κυψέλη στα δυτικά και το Πολυκάστανο στα ανατολικά.

Η Γιορτή Βουνού είναι μια ευκαιρία να συνευρεθούν σε μια μαγευτική τοποθεσία όσοι κατοικούν ή κατάγονται από το Πολυκάστανο και μαζί τους να ανεβούν και να γιορτάσουν όσοι αγαπούν το βουνό, τις παλιές παραδόσεις, τα τοπικά προϊόντα και γενικότερα τη ζωή στη φύση. Πρόκειται για μια αξιέπαινη προσπάθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυκάστανου που υποστηρίζεται και από το το Δήμο Τσοτυλίου. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι ο Σύλλογος αποτελείται κυρίως από νέα παιδιά με περίσσια αγάπη και μεράκι σε κάθε δραστηριότητά τους.
Η Γιορτή Βουνού είναι μια εκδήλωση απλή και αληθινή, και εκεί ακριβώς βρίσκεται η ομορφιά της. Για δύο ημέρες οι κάτοικοι του χωριού ανεβαίνουν στο Βόιο, κατασκηνώνουν εκεί, κάνουν πεζοπορία, μαγειρεύουν και κερνούν ντόπια κρεατικά και βραστή γίδα, μαζεύουν τσάι, δροσίζονται σε κρυστάλλινες πηγές και μας προσκαλούν όλους να κάνουμε το ίδιο. Τα κατάφεραν και φέτος για ένατη χρονιά παρά τις αντιξοότητες της μετακλινησης λόγω της έλλειψης καυσίμων. Ελπίζουμε και του χρόνου ο νέος ‘Καλλικρατικός’ Δήμος Βοϊου να συνεχίσει να υποστηρίζει αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης η Οικολογική Κίνηση βελτίωσε τη σηματοδότηση του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε6, καλύπτοντας σε δύο ημέρες 35 χιλιόμετρα. Το Ε6 διασχίζει ολόκληρη την υψηλή κορυφογραμμή του Βοϊου και είναι από τις σημαντικότερες και ομορφότερες ορειβατικές διαδρομές της Ελλάδας.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου