ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Τρίκαλα: Ψάχνει αμύθητο θησαυρό...- Και τα Γρεβενά "κεντρίζουν" το ενδιαφέρον

 





 Έλληνας «Ιντιάνα Τζόουνς» αναζητεί αμύθητο θησαυρό, που χρονολογείται από την εποχή της Τουρκοκρατίας και βρίσκεται θαμμένος σε περιοχή του νομού Τρικάλων. Μάλιστα, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, υπάρχει τόσο χρυσάφι που μπορεί να λύσει το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας μια για πάντα!.. Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο Ελληνοαυστραλό ο οποίος είναι πεπεισμένος ότι εδώ και πολλά χρόνια κάτω από το έδαφος της περιοχής της Βασιλικής (συγκεκριμένα κοντά στον οικισμό των Αγίων Θεοδώρων) βρίσκονται δεκάδες σεντούκια γεμάτα με χρυσάφι.

Όπως είπε στην «Espresso» ο δήμαρχος Βασιλικής Βάιος Ζιάκας, ο 65χρονος κατέθεσε αίτημα προς τον δήμο ζητώντας να του επιτραπεί να πραγματοποιήσει ανασκαφή για την ανεύρεση θησαυρού: «Κάνει λόγο για δεκάδες σεντούκια με χρυσά νομίσματα που χρονολογούνται από την εποχή της Τουρκοκρατίας, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, εκείνα τα χρόνια στη συγκεκριμένη περιοχή λειτουργούσε ένα είδος τράπεζας. Ο ηλικιωμένος άνδρας μιλάει για έναν θησαυρό που θα γεμίσει χρυσάφι όχι μόνο ολόκληρη την περιοχή, αλλά ολόκληρη τη χώρα» τόνισε ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στον δήμο ο επίδοξος χρυσοθήρας, ο θησαυρός βρίσκεται σε βάθος περίπου 15 με 20 μέτρων. «Μας διαβεβαίωσε ότι έχει πολύ καλή πληροφόρηση, αφού έχει διαβάσει πάρα πολύ για το θέμα αυτό και έχει συμβουλευτεί επιστήμονες και ιστορικούς. Μάλιστα, αναμένεται να έρθει οργανωμένος, με ειδικά συνεργεία και κάμερες, μέσω των οποίων οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να βλέπουν ζωντανά την επιχείρηση από την αρχή μέχρι το τέλος», σημείωσε ο δήμαρχος Βασιλικής.

Ο Ελληνοαυστραλός έχει ήδη πάρει τις κατάλληλες αδειοδοτήσεις για ανασκαφή από την Κτηματική Υπηρεσία, τον Στρατό, την Αρχαιολογική Υπηρεσία, το Δασαρχείο και το υπουργείο Οικονομικών και το μόνο που μένει είναι να λάβει την άδεια από τον δήμο Βασιλικής. Οπως είπε ο κ. Ζιάκας, ο δήμος θα δώσει την άδεια, και μάλιστα θα παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες για την ανεύρεση του θησαυρού. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «αν βρεθεί ο θησαυρός, όσος κι αν είναι, ένα μεγάλο μέρος θα δοθεί στον δήμο μας».

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που επίδοξοι χρυσοθήρες ψάχνουν για θησαυρό στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων. Μέχρι τώρα, βέβαια, δεν έχουν σταθεί τυχεροί και φεύγουν σκονισμένοι, ταλαιπωρημένοι και απογοητευμένοι, αφού το μόνο που βρίσκουν συνήθως είναι πετρώματα, καθώς το σκάψιμο δεν έχει ευτυχές αποτέλεσμα.

Να σημειωθεί ότι οι περιοχές που «κεντρίζουν» το ενδιαφέρον δεν εντοπίζονται μόνο στα Τρίκαλα, αλλά και στη Μαγνησία, τη Φθιώτιδα, την Πιερία, την Καρδίτσα, τα Γρεβενά, την Κρήτη.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

1 σχόλιο:

  1. ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΡΕΣ ΣΤΟΝ ΔΟΞΑΡΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ;ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΖΕΣΤΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ "ΔΡΟΣΙΑ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή