ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Το ακριβέστερο ρολόι του διαστήματος - Εκατό φορές πιο ακριβές από τα ρολόγια στα GPS


 







Σε λίγα χρόνια ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) θα φιλοξενεί το πιο ακριβές ρολόι που έχει ποτέ σταλεί στο διάστημα και το οποίο θα επιτρέπει τον καλύτερο συγχρονισμό των ρολογιών στη Γη. Όπως ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), το ρολόι (Atomic Clock Ensemble in Space-ACES) θα κατασκευαστεί από την..
EADS Astrium και σχεδιάζεται να τοποθετηθεί στον ISS το 2014.
Το ρολόι θα καταγράφει το πέρασμα του χρόνου, μετρώντας τη συχνότητα των μικροκυμάτων που απορροφώνται από τα ευρισκόμενα σε φάση ψύξης άτομα καισίου.
Στη Γη η ακρίβεια των ρολογιών καισίου περιορίζεται από τη βαρύτητα του πλανήτη μας. Τα άτομα καισίου θα ψυχθούν με την χρήση λέιζερ που θα επιβραδύνουν την κίνησή τους και, σε επόμενη φάση, θα γίνεται η μέτρηση του χρόνου με βάση την ακρίβεια της συχνότητας της ακτινοβολίας μικροκυμάτων που απορροφούν και εκπέμπουν.
Οι συνθήκες μικροβαρύτητας που επικρατούν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, επιτρέπουν μακρύτερης διάρκειας και μεγαλύτερης ακρίβειας μετρήσεις.
Το νέο ρολόι αναμένεται να είναι τουλάχιστον 100 φορές πιο ακριβές από τα ρολόγια στους δορυφόρους GPS.
Χάρη στο νέο ρολόι του διαστήματος, που θα αποτελέσει το πιο αξιόπιστο μέχρι σημείο αναφοράς, τα επίγεια ατομικά ρολόγια θα μπορούν να συγκριθούν και να συγχρονιστούν καλύτερα μεταξύ τους. Επιπλέον, οι αποκλίσεις μεταξύ των διαφόρων ατομικών ρολογιών μπορεί να αποκαλύψουν αν η φυσική σταθερά που αποκαλείται «άλφα» και αποτελεί συστατικό της ηλεκτρομαγνητικής δύναμης, είναι όντως σταθερά.
ΕΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου