ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το ντεμπούτο του Internet Explorer, που πραγματοποιήθηκε στις 16 Αυγούστου 1995.


http://3.bp.blogspot.com/_kONxc1ElMjk/TGklKoHRqnI/AAAAAAABMQg/B-P9TqTDB-U/s1600/internet_explorer_logo.jpg 








Ήταν ένας ξεχωριστός Αύγουστος για την Microsoft, που τον ίδιο μήνα παρουσίασε τα Windows 95. Η πρώτη έκδοση του browser της εταιρείας περιλαμβάνονταν στο πακέτο Plus, ωστόσο η Microsoft δεν είχε ακόμα συνειδητοποιήσει...
τη δυναμική που στο μεταξύ είχε αρχίσει να αναπτύσσει το διαδίκτυο. Το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς η εταιρεία αναγνώρισε τη σημασία του Internet και, ίσως διόλου τυχαία, ο Bill Gates είχε ανακοινώσει τη νέα στρατηγική της εταιρείας στις 7/12, επέτειο της ιαπωνικής επίθεσης στο Περλ Χάρμπορ.
Χάρη στην ενσωμάτωσή του στα Windows 95 ο Internet Explorer περιόρισε με ταχύτητα την παρουσία του Netscape Navigator, του Web browser που εκείνη την εποχή είχε τη μεγαλύτερη δημοτικότητα. Μέχρι και το Μάρτιο του 1999, δηλαδή τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση, η Microsoft είχε διαθέσει συνολικά 5 διαδοχικές εκδόσεις του Internet Explorer, εκμηδενίζοντας ουσιαστικά την παρουσία κάθε άλλου browser.
Υπολογίζεται ότι στην περίοδο 2001-2003, όταν πια είχε παρουσιαστεί και η έκδοση 6 ο Internet Explorer υπήρχε στο 95% των υπολογιστών σε όλο τον κόσμο, ποσοστό όμως που στα χρόνια που ακολούθησαν άρχισε να συρρικνώνεται διαρκώς.
Τα πολλά προβλήματα ασφαλείας που εμφάνιζε κατ' επανάληψη ο browser άνοιξαν το δρόμο για τον ανοικτής λογικής Firefox, με αποτέλεσμα το μερίδιο του Internet Explorer να περιορίζεται διαρκώς και σήμερα, σε παγκόσμια κλίμακα, να υπολογίζεται στο 67%, αν και σε πολλές χώρες το ποσοστό του έχει υποχωρήσει ακόμα και κάτω από το 50%.
Σημειώνεται πως στα μέσα Σεπτεμβρίου η Microsoft αναμένεται να διαθέσει την beta της επόμενης έκδοσης του Internet Explorer που, αισίως, φτάνει πια στον αριθμό 9.
Fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου