ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Jisef Joffe, εκδότης της Die Zeit : " Γιατί δεν πρέπει να μπει στην ΕΕ η Τουρκία "...







Σύμφωνα με τον Jisef Joffe, η Τουρκία υπολείπεται σε αρκετά βασικά στοιχεία που είναι απαραίτητα στις δημοκρατικές κοινωνίες που απαρτίζουν την Ε.Ε. Ακόμα, επισημαίνει ότι υπάρχουν και πρακτικά εμπόδια, όπως ο ολοένα και αυξανόμενος πληθυσμός της χώρας, που..
αναμένεται να ξεπεράσει και τους πληθυσμούς των  ευρωπαϊκών κρατών, όπως και η γεωγραφική θέση της Τουρκίας που γειτνιάζει με τη Μέση Ανατολή, «το πιο επικίνδυνο μέρος παγκοσμίως», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Joffe.
Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι η Τουρκία πάσχει κυρίως από δημοκρατικό έλλειμμα, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση Erdogan χρησιμοποιεί «ανελεύθερα (illiberal) μέσα για να αποτελειώσει έναν ανελεύθερο αντίπαλο, τους στρατιωτικούς»,
Σημαντικός παράγοντας, σημειώνει ο Joffe, είναι και το κουρδικό ζήτημα: «Η τουρκική κυβέρνηση διεξάγει σκληρές πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον των δικών της Κούρδων, όπως ακριβώς οι προκάτοχοί της. Αυτό δεν ενισχύει την εσωτερική τάξη, ούτε διασφαλίζει τον σεβασμό στο κράτος δικαίου».
Ο αρθρογράφος θεωρεί ακόμα ότι σημαντικό πρόβλημα, που θα επιβαρύνει πολύ περισσότερο την Ευρώπη, αποτελεί και η στροφή που φαίνεται ότι παίρνει η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας προς την Ανατολή. «Ξαφνικά η Ε.Ε. θα βρεθεί να συνορεύει με την Συρία και το Ιράν, κράτη αμφίβολης υπόληψης», σημειώνει.
Τέλος, ο Joffe επισημαίνει ότι η ΕΕ επιδιώκει τη σταθερότητα, κάτι που δεν μπορεί να «επιβάλλει» στην φιλόδοξη Τουρκία, και γι’ αυτό η Ευρώπη θα μπορούσε να συνάψει προνομιακές εμπορικές σχέσεις με την Τουρκία, αλλά σε καμία περίπτωση να τη δεχθεί ως πλήρως μέλος της Ένωσης. «Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί ούτε τώρα, ούτε για την επομένη γενιά τουλάχιστον», τονίζει και καταλήγει:
«’Η δείτε το από αυτή την πλευρά: η μικρή Ελλάδα με πληθυσμό 11 εκατομμυρίων σήμερα, δεν ήταν έτοιμη για την Ευρώπη όταν έγινε μέλος το 1981 και ακόμα δεν είναι μέχρι σήμερα. Η Τουρκία είναι μία χώρα των 72 εκατομμυρίων». 
TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου