ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Λείπουν πάνω από 200 φάρμακα από τα ράφια των φαρμακείων - Ασπιρίνες τέλος...

 





Αδειάζουν μέρα με τη μέρα τα ράφια των φαρμακείων, καθώς όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί παρατηρούνται προβλήματα στην τιμολόγηση των σκευασμάτων. Την ίδια στιγμή καταγγέλλουν ότι επανεξάγονται φάρμακα, στα οποία παρουσιάζεται έλλειψη...«Περισσότερα από 200 φάρμακα υπολογίζεται ότι λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων» δηλώνει στο «Βήμα» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), Κ. Λουράντος.
Ανάμεσά τους ογκολογικά φάρμακα και άλλα που χορηγούνται για την αντιμετώπιση καρδιαγγειακών, γαστρεντερολογικών και νευρολογικών προβλημάτων. «Μέχρι και η ασπιρίνη λείπει από αρκετά φαρμακεία. Σήμερα, η ελληνική αγορά κινείται με το στοκ των φαρμακείων», αναφέρει ο κ.Λουράντος.
Οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών αποδίδουν την κατάσταση αυτή στην «... αντιφατική τιμολογιακή πολιτική της κυβέρνησης, στον μη έλεγχο των παράλληλων εξαγωγών και στην ανεπαρκή λήψη μέτρων για την επάρκεια φαρμάκων για τον ελληνικό λαό».
Πάντως, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Θ. Τρύφων αναφέρει ότι πρόκειται για ένα μεταβατικό στάδιο. «Από σήμερα, οπότε θα ισχύσει ουσιαστικά το νέο δελτίο τιμών, αναμένεται να ομαλοποιηθεί η αγορά», προσθέτει.
Οι εκπρόσωποι της ΠΕΦ δηλώνουν ότι διαπιστώνουν με έκπληξη τις τεράστιες μειώσεις των τιμών πολλών παλαιών φαρμάκων που παράγονται στη χώρα μας. «Ενώ υπήρχαν πολλοί τρόποι να μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη και μάλιστα με τρόπο που θα είχε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, δυστυχώς η ανατιμολόγηση έτσι όπως έγινε θα οδηγήσει σε υποκατάσταση των παλαιών και εκτός πατέντων φαρμάκων από άλλα παρόμοια ακριβότερα» αναφέρει ο κ. Τρύφων. « Παράλληλα », σημειώνει, « είναι πολύ μεγάλο πλήγμα για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία και για την εγχώρια παραγωγή, η οποία έχει μόνο το 17% της δαπάνης».

Ελλείψεις και στα νοσοκομεία
Χωρίς σύριγγες, γάζες και άλλο υγειονομικό υλικό κινδυνεύουν να μείνουν και τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς οι προμηθευτές προχώρησαν σε αναστολή των παραδόσεων στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Αττικόν» και Κρατικό Νίκαιας, έπειτα από σχετική απόφαση της γενικής συνέλευσης του Πανελλήνιου Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών.
Η απόφαση αυτή ελήφθη, όπως λένε οι ίδιοι, εξαιτίας της παρατεινόμενης εκκρεμότητας με την εξόφλησή τους. Η διοίκηση του συλλόγου καταγγέλλει ότι οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση καθώς οι υπεύθυνοι του υπουργείου Υγείας αθέτησαν τις υποσχέσεις που είχαν δώσει τον περασμένο Ιούλιο. 
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου