ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΖΩΝΤΑΝΗ .... Να συνεχιστούν οι διεθνείς πιέσεις για την οριστική ματαίωση της εκτέλεσης της Σακινέχ στο Ιράν...

 






Μια 43χρονη Ιρανή, μητέρα δύο παιδιών, ζει κάθε μέρα την αγωνία ότι η μέρα αυτή θα είναι και η τελευταία της. Φυλακίστηκε πριν 5 χρόνια και καταδικάστηκε σε θάνατο διά λιθοβολισμού με την κατηγορία της μοιχείας.Το αδίκημα της μοιχείας θεωρείται ότι διαπράχθηκε μετά το θάνατο του συζύγου,.. ενώ η δίκη της διεξήχθη παράλληλα με τη δίκη δύο ανδρών για τη δολοφονία του.
Η Σακινέχ Μοχαμάντι Αστιανί κατηγορήθηκε για μοιχεία με έναν από τους δύο άνδρες, αν και δεν παρουσιάστηκαν ποτέ στοιχεία.

Αυτές τις μέρες ήταν προγραμματισμένη η εκτέλεσή της. Από ό,τι φαίνεται, ευτυχώς έχει ανασταλεί λόγω της μεγάλης διεθνούς κατακραυγής - ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ήδη της έχει προσφέρει πολιτικό άσυλο - αν και πάντα υπάρχει ο φόβος η γυναίκα να εκτελεσθεί δια απαγχονισμού.

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για την καταπάτηση κάθε έννοιας ανθρώπινου δικαιώματος στο πρόσωπο της συγκεκριμένης γυναίκας. Δυστυχώς δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Ιδιαίτερα σε φτωχές κοινωνικές ομάδες χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, εκατομμύρια γυναίκες είναι θύματα θρησκευτικού φανατισμού και κοινωνικών στερεοτύπων. Οι γυναίκες αυτές στην καλύτερη περίπτωση στερούνται απλές στοιχειώδεις ελευθερίες όπως να επιλέγουν σύζυγο, να μορφώνονται, να εργάζονται, να κυκλοφορούν δίχως επιτήρηση. Στη χειρότερη βιώνουν τον εφιάλτη του μαστιγώματος, του βιασμού, των επιθέσεων με οξύ, του λιθοβολισμού, του ακρωτηριασμού των γεννητικών τους οργάνων, της απώλειας τελικά της ίδιας τους της ζωής.

Παρά τις όποιες μικρές βελτιώσεις, υπάρχουν πολλά να γίνουν ακόμα ώστε οι γυναίκες να μην θεωρούνται, σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και βάσει της νομοθεσίας κάποιων ισλαμικών χωρών, ιδιοκτησία του πατέρα ή του συζύγου οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να τις «αξιοποιούν» παζαρεύοντας και ανταλλάσσοντας τες ακόμα και κακοποιώντας τες κατά περίπτωση.

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ δεν υποστηρίζουμε επιπόλαιες γενικεύσεις αντί-ισλαμικής προπαγάνδας. Πιστεύουμε ότι δυστυχώς πολλά υπολείπονται να γίνουν και στην Δύση καθώς οι περιπτώσεις κακοποίησης γυναικών παντού στον κόσμο είναι αμέτρητες. Παράλληλα, όμως, ζητούν την κατάργηση της θανατικής ποινής σε κάθε γωνιά του πλανήτη καθώς και την αποποινικοποίηση των σεξουαλικών επαφών μεταξύ συναινούντων ενηλίκων.

Απαιτούμε επίσης από την ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών να ασκήσουν πίεση στο Ιράν για την οριστική αποτροπή υλοποίησης αυτής της απάνθρωπης καταδίκης και την απελευθέρωση της γυναίκας. Τόσο το περιεχόμενο των κατηγοριών όσο και η ίδια η καταδίκη, δεν μπορούν με κανένα τρόπο να γίνουν αποδεκτές καθώς προσβάλλουν την γυναικεία υπόσταση και έρχονται σε αντίθεση με κάθε έννοια ανθρώπινου δικαιώματος.

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου