ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Υποψήφιοι περιφερειάρχες οι Γιάννης Δημαράς και Αλέξης Μητρόπουλος

 





Επιβεβαιώνοντας τις φήμες των τελευταίων ημερών, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Γιάννης Δημαράς, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής.Ο Γ. Δημαράς, διαγραφής από την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ γιατί καταψήφισε το μνημόνιο με την τρόικα,..
κατεβαίνει στις εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής με «σημαία» ακριβώς αυτή την άρνηση και τις αλλαγές που πρόκειται να επιφέρει το μνημόνιο στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς επίσης και με «με απόλυτο σεβασμό και πίστη στις δημοκρατικές αξίες, που μας εμπνέουν και υπηρετούμε», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Σε γραπτή ανακοίνωση του τονίζει ότι «ήρθε η ώρα που όλοι μαζί μπορούμε να πούμε ΟΧΙ στο μνημόνιο της υποτέλειας, ΟΧΙ στην αλαζονεία της εξουσίας, Όχι στις όποιες προσωπικές ματαιοδοξίες και κενόδοξες επιδιώξεις. Όλοι μαζί μπορούμε να πούμε ΝΑΙ και να διατρανώσουμε την απόφαση μας για μια πορεία έντιμη, διάφανη και δημιουργική. Είναι η ώρα του μεγάλου ΝΑΙ: είμαστε παρόντες και έτοιμοι να αγωνιστούμε και να παλέψουμε για μια καλύτερη Ελλάδα!».
Σύμφωνα μάλιστα με δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας την Κυριακή, ο κ. Δημαράς συγκεντρώνει το 13% στην πρόθεση ψήφου, ανατρέποντας το σκηνικό στην περιφέρεια Αττικής.


Αλέξης Μητρόπουλος
 








Την ανεξάρτητη, όπως αναφέρει ο ίδιος υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε και επισήμως ο Αλέξης Μητρόπουλος ο οποίος θα είναι επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Κίνησης για την Αττική». Σε ομιλία του, έκανε άνοιγμα προς τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αντιτίθενται στο Μνημόνιο, ενώ ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για τη στήριξή του.
Στην αρχή της ομιλίας του, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ο Αλέξης Μητρόπουλος ευχαρίστησε τρεις ομάδες μελών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ:

1. το "Νέο Αγωνιστή" της μαχητικής γενιάς του ΠΑΣΟΚ, του άρθρου 16 για τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία,
2. το Κέντρο Πολιτικού Διαλόγου και Δράσης "Δημοκρατική Συνεννόηση" με επικεφαλής τον ανεξάρτητο βουλευτή Βασίλη Οικονόμου και ]
3. την "Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους" - ΕΝΥΠΕΚΚ, "με τους εξειδικευμένους κοινωνικούς επιστήμονες από το χώρο του ΠΑΣΟΚ".

Ο Αλέξης Μητρόπουλος δήλωσε ότι θα δώσει τη μάχη για την Περιφέρεια της Αττικής "μαζί με τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είναι αντίθετα στο Μνημόνιο και στην αποδόμηση του Κοινωνικού Κράτους, μαζί με τους σοσιαλιστικούς φορείς που αποφάσισαν ομόφωνα την κάθοδό μας για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής, μαζί με το Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της Προόδου, μαζί με το ΔΗΚΚΙ, μαζί με όλους τους πολίτες, τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, που θα αποφασίσουν τις επόμενες μέρες να πορευτούμε μαζί".

"Θα παλέψουμε ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι, για την Περιφέρεια της Αττικής, με μεγάλο σεβασμό στα πρόσωπα των συνυποψηφίων μας, γιατί σεβόμαστε και τιμούμε αυτούς και όποιον άλλον αποφασίσει την κάθοδό του για την Περιφέρεια.", πρόσθεσε, τονίζοντας ότι βρήκε "φίλους και συμμάχους, που με τις ίδιες αγωνίες και από το μετερίζι της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της Οικολογίας, αγωνίζονται για τους ίδιους στόχους... Με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του, ο Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου επέλεξε να συμπορευτεί μαζί μας σ’ αυτό το ωραίο ταξίδι. Μαζί μας, επίσης, αποφάσισε να συμπορευτεί και το ΔΗΚΚΙ, καθώς και η "Λαϊκή Αλληλεγγύη-Πρωτοβουλία Σοσιαλιστών"".

Μάλιστα, ευχαρίστησε για τη στήριξή της την Κεντρική Επιτροπή του Συνασπισμού και τον πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα, "που επέλεξε να είμαστε συνοδοιπόροι στο ταξίδι αυτό, που είναι ό,τι πιο αισιόδοξο έχει να παρουσιάσει σήμερα η σύγχρονη Αριστερά. Είναι μια ελπιδοφόρα, ρεαλιστική πολιτική πλατφόρμα, που ερμηνεύει σωστά τα σημεία των καιρών".

Ο Αλέξης Μητρόπουλος έθεσε τους βασικούς άξονες του προγράμματος της Ανεξάρτητης Κίνησης για την Αττική, που έχουν ως εξής:

* -η προστασία και η ενίσχυση του Κοινωνικού Κράτους (υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση, εργασία, λαϊκή στέγαση, περίθαλψη κ.ά.),
* -η αποκατάσταση του Αττικού Περιβάλλοντος,
* -η προστασία των Δημοσίων Αγαθών και των κοινοχρήστων χώρων από την προϊούσα ιδιωτικοποίηση και την πιθανή απαλλοτρίωση από τους δανειστές,
* -η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας,
* -η αντιμετώπιση της ανεργίας, της ετεροαπασχόλησης και της μετανάστευσης των νέων μας, με την αυτόνομη ανάπτυξη των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων,
* -η εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών των πολιτών και η αναβάθμιση των αντίστοιχων υπηρεσιών,
* -η ενίσχυση της περηφάνιας και της αξιοπρέπειας του λαού μας, με την αξιοποίηση της γεωστρατηγικής μας θέσης και του εθνικού μας πλούτου.

Τόνισε δε, ότι κεντρικός του στόχος θα είναι "να μην εξελιχθεί ο «Καλλικράτης» (όπως προδιαγράφεται στο ν. 3845/2010) σε όργανο επιτήρησης των δημοσιονομικών προσαρμογών και ακρωτηριασμών του Μνημονίου και του σχεδιαζόμενου από την Ευρωπαϊκή Τεχνοδομή αυστηρότερου Συμφώνου Σταθερότητας".


Βιογραφικό

Ο Αλέξης Π. Μητρόπουλος γεννήθηκε στον Πύργο της Ηλείας. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών, της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει ειδικευθεί σε θέματα Εργατικού, Συνταξιοδοτικού και Συνδικαλιστικού Δικαίου. Σήμερα είναι Διδάκτωρ του Συγκριτικού και Εργατικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Την περίοδο 1981-1985, ύστερα από πρόταση του Ανδρέα Παπανδρέου, ασχολήθηκε με το νομοθετικό έργο της πρώτης Κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ., στους τομείς της εργατικής και κοινωνικής πολιτικής, με την ιδιότητα του Ειδικού Συμβούλου στο Υπουργείο Εργασίας. Στα δύο Συνέδρια του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που συμμετείχε, το Μάιο του 1984 και το Μάρτιο του 2008, εξελέγη μεταξύ των πρώτων στην Κεντρική Επιτροπή και το Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος, αντίστοιχα.

Υπήρξε Νομικός Σύμβουλος πολλών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων και χειρίσθηκε, μαζί με τους συνεργάτες του, τα πιο σημαντικά ζητήματα που απασχόλησαν, κατά καιρούς, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους της πατρίδας μας. Έχει εκδώσει αρκετά βιβλία και μελέτες.

Είναι παντρεμένος με την πανεπιστημιακό Αιμιλία Παπάζογλου-Μητροπούλου και έχει τρία παιδιά, την Αγγελική, τη Μυρτώ και τον Αλέξη-Αιμίλιο. Σήμερα διδάσκει Εργατικό και Συνδικαλιστικό Δίκαιο στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Πρόεδρος της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝ.ΥΠ.Ε.Κ.Κ.). 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου