ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

EURO 2012: Ελλάδα - Γεωργία 1-1

 




Με το... αριστερό ντεμπούταρε στον πάγκο της Εθνικής ο Φερνάντο Σάντος, αφού το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έμεινε στο 1-1 με τη Γεωργία στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στο εναρκτήριο παιχνίδι του για τα προκριματικά του Euro 2012.Με αυτό το αποτέλεσμα η ελληνική ομάδα χάνει έδαφος στο.. κυνήγι της πρόκρισης, αφού ήταν ένας από τους αγώνες που οι διεθνείς μας υπολόγιζαν στο "τρίποντο".
Τώρα ο εκτός έδρας αγώνας με την Κροατία την ερχόμενη Τρίτη φαίνεται πως αποκτά κιόλας χαρακτήρα "τελικού", αφού μία ήττα από τους Κροάτες θα αφήσει πολύ πίσω την Ελλάδα στη βαθμολογία του ομίλου. Επομένως, ακόμα και μία ισοπαλία ίσως να αποδειχθεί "χρυσή" για την Εθνική.

Γκολ από τ' αποδυτήρια

Ο αγώνας ξεκίνησε με το χειρότερο δυνατό σενάριο για την Εθνική ομάδα, καθώς δέχθηκε γκολ μόλις στο 3ο λεπτό. Ένα λάθος στην ελληνική άμυνα "έστρωσε" την μπάλα στον Αλεξάντερ Ιασβίλι, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει με πλασέ τον Σηφάκη και να "παγώσει" τους φίλους της Εθνικής. Πάντως ο διεθνής τερματοφύλακας φέρει και αυτός ευθύνη, αφού η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του. Σίγουρα ήταν ένα πολύ κακό ξεκίνημα για τον Φερνάντο Σάντος στο ντεμπούτο του.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Σπυρόπουλος προσπάθησε να απαντήσει με ένα μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε μακριά από την εστία του Ρεβισβίλι, ο οποίος δεν ανησύχησε.

"Πολιορκία" χωρίς ουσία

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα, καθώς για περίπου 20 λεπτά η Ελλάδα προσπαθούσε, αλλά δεν μπορούσε να πλησιάσει την εστία της αντιπάλου της.

Αντίθετα, τα κατάφεραν οι Γεωργιανοί, οι οποίοι με φοβερό σουτ του Χιζανισβίλι στο 27ο λεπτό απείλησαν την εστία του Σηφάκη, όμως ευτυχώς για τον τερματοφύλακα του Άρη, η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η ελληνική ομάδα δεν μπορούσε να φτάσει σε τελική προσπάθεια, αφού η διπλή ζώνη άμυνας των Γεωργιανών ήταν αδιαπέραστη, με συνέπεια όλη η ανάπτυξη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος να στηρίζεται σε σέντρες, κυρίως από τα δεξιά με τον Γιούρκα Σεϊταρίδη.

Ωστόσο, στο 33ο λεπτό, ο ισπανός διαιτητής αρνήθηκε πέναλτι στην Εθνική μας, όταν ο Αμισβιασβίλι ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος είχε την ευκαιρία να σκοράρει χάρη στην πάσα του Γκέκα.

Απειλή από "Σάλπι", Αβραάμ

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Ελλάδα στο πρώτο ημίχρονο χάθηκε στο 39ο λεπτό, όταν ο Σαλπιγγίδης απέφυγε υπέροχα τον προσωπικό του αντίπαλο, μπήκε διαγώνια μέσα στην περιοχή, αλλά στο δυνατό σουτ που επιχείρησε, η μπάλα βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος "έπιασε" ένα φοβερό σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, αλλά ο Ρεβισβίλι βρισκόταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Α ρε "Σάλπι"...

Η πίεση ξεκίνησε με το "καλημέρα" στο δεύτερο μέρος, όταν ο Σεϊταρίδης βρήκε με ωραία μπαλιά τον Γκέκα μέσα στην περιοχή, ο επιθετικός της Άιντραχτ κοντρόλαρε ωραία την μπάλα, αλλά το σουτ του έφυγε πολύ ψηλά, μακριά από τα δοκάρια του Ρεβισβίλι.

Ανεπανάληπτη ευκαιρία χάθηκε στο 51ο λεπτό, όταν ο Σεϊταρίδης και πάλι σέντραρε από δεξιά και με προβολή στο δεύτερο δοκάρι ο Σαλπιγγίδης κατάφερε να στείλει την μπάλα πάνω στον Ρεβισβίλι.

Ένα λεπτό αργότερα, μετά από κεφαλιά-πάσα του Σαμαρά, ο Σαλπιγγίδης έκανε ένα πολύ καλό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε πάνω στους αμυντικούς.

Μπήκαν οι "μικροί", το... κάρφωσε ο Σπυρόπουλος

Στο 59ο λεπτό, ο Σάντος αποφάσισε να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Σωτήρη Νίνη αντί του Σαμαρά, προκειμένου να βοηθήσει στο δημιουργικό κομμάτι. Ωστόσο, το σουτ που δοκίμασε ο 20χρονος μέσος στο 64ο λεπτό δεν είχε ευτυχή κατάληξη.

Στο 70' πέρασε στο παιχνίδι ένας ακόμα... μικρός, αφού ο Κώστας Μήτρογλου αντικατέστησε τον Σεϊταρίδη. Η είσοδος του επιθετικού του Ολυμπιακού έδωσε "φτερά" στην ελληνική ομάδα, που δύο λεπτά αργότερα έφτασε στο γκολ. Ο Σαλπιγγίδης έγινε κάτοχος της μπάλας από δεξιά, την γύρισε στον Μήτρογλου, ο οποίος προσπάθησε με "τακουνάκι" να νικήσει τον Ρεβισβίλι. Η μπάλα απομακρύνθηκε κι έφτασε στον Σπυρόπουλο που με φοβερό βολέ στην κίνηση ισοφάρισε σε 1-1.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Χιζανισβίλι προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Σηφάκη, αλλά το μακρινό του σουτ εξουδετερώθηκε από τον Έλληνα πορτιέρο. Το ίδιο έγινε και στο επόμενο λεπτό με την εκτέλεση φάουλ του Γκόγκουα.

Η επόμενη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο φινάλε των καθυστερήσεων, όταν ο Σαλπιγγίδης σέντραρε από δεξιά, ο Γκέκας πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Μήτρογλου στο δεύτερο δοκάρι δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα.

Διαιτητής: Κάρλος Κλος Γκόμεθ (Ισπανία)

Βοηθοί: Χουάν Χοσέ Γκαγιέγο Γκαλίντο (Ισπανία), Χαβιέρ Αγκιλάρ Ροντρίγκεθ (Ισπανία)

Κίτρινες κάρτες: Σαμαράς, Παπαδόπουλος - Λομπιανίτζε, Χιζανισβίλι

Ελλάδα (Σάντος): Σηφάκης, Σεϊταρίδης (70' Μήτρογλου), Σπυρόπουλος, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τοροσίδης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς (59' Νίνης), Γκέκας

Γεωργία (Κετσμπάγια): Ρεβισβίλι, Λομπιανίτζε, Ασατιάνι, Καλάτζε, Αμισβιασβίλι, Χιζανισβίλι, Γκόγκουα (87' Μερεμπασβίλι), Κιρκβέλια, Ιασβίλι (54' Ανανίτζε), Κομπιασβίλι, Ντβαλισβίλι (60' Γκελασβίλι)
sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου