ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Oι ΗΠΑ τιμούν τους νεκρούς της 11ης Σεπτεμβρίου...


 





Ένατη επέτειος του τρομοκρατικού χτυπήματος της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, με τον πάστορα Τζόουνς να δηλώνει ότι δεν θα κάψει το Κοράνι. “Είμαστε σε πόλεμο με την Αλ Κάιντα, όχι με το Ισλάμ” λέει ο Ομπάμα. Εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιούνται στις ΗΠΑ για την ένατη επέτειο των...
τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου μέσα σε κλίμα έντασης μετά τις απειλές του φανατικού πάστορα Τέρι Τζόουνς για κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου λόγω της αντίθεσής του στο σχέδιο ανέγερσης τεμένους κοντά στον τόπο των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Νέα Υόρκη.
Κατά την επίσημη τελετή στο “Σημείο Μηδέν” της Νέας Υόρκης θα διαβαστούν τα ονόματα όλων των ανθρώπων που χάθηκαν στη μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση όλων των εποχών. Το “παρών” θα δώσει ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ενώ οι ναοί σε όλη τη Νέα Υόρκη θα χτυπήσουν πένθιμα τις καμπάνες τους στις 08.46 (τοπική ώρα), όταν το πρώτο αεροπλάνο έπεσε πάνω στους Δίδυμους Πύργους.
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα μεταβεί στο Πεντάγωνο για να παραστεί σε τελετή στη μνήμη των περίπου 3.000 θυμάτων των επιθέσεων του 2001. Εξάλλου, η Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα και η Λόρα Μπους, σύζυγος του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους θ΄αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της πτήσης 93 που συνετρίβη στην Πενσυλβάνια.
Την ίδια στιγμή ο πάστορας που με 30 πιστούς όλους κι όλους έχει καταφέρει να θέσει σε συναγερμό την Ιντερπόλ και το Πεντάγωνο και έχει προκαλέσει την οργή όλου του αραβικού κόσμου, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να συναντήσει τον ιμάμη που βρίσκεται πίσω από το σχέδιο του τεμένους.

Ο Τέρι Τζόουνς διαβεβαίωσε μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC ότι η εκκλησία του δεν θα κάψει "ούτε σήμερα, ούτε ποτέ" το Κοράνι, όπως είχε αρχικά ανακοινώσει ότι θα πράξει με αφορμή τη σημερινή ένατη επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου.

"Σε πόλεμο με την Αλ Κάιντα, όχι με το Ισλάμ"
Ενόψει της μαύρης επετείου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τους Αμερικανούς να δείξουν θρησκευτική ανοχή, ο ένας στη θρησκεία του άλλου τονίζοντας πως αποτελούν ένα έθνος.
"Αν πρέπει να υπάρξει κάποιο δίδαγμα από την επέτειο αυτή, αυτό είναι: είμαστε ένα έθνος- ένας λαός- ενωμένος όχι μόνο από τη θλίψη, αλλά και από μία σειρά κοινών ιδανικών", είπε ο Ομπάμα κατά την εβδομαδιαία ραδιοφωνική του ομιλία
Τα σχόλια αυτά τα έκανε την ώρα που οι ΗΠΑ διχάζονται για τα σχέδια ιμάμη της Νέας Υόρκης να κατασκευάσει τέμενος πολύ κοντά στο σημείο των επιθέσεων, αλλά και από τις πρόσφατες απειλές πάστορα από τη Φλόριντα να κάψει αντίγραφα του Κορανίου με αφορμή την επέτειο.
“Δεν πρέπει να στρεφόμαστε ο ένας κατά του άλλου. Μπορεί να καλούμε το Θεό με διαφορετικά ονόματα αλλά είμαστε ένα έθνος. Πρέπει να ξέρουμε τους εχθρούς μας και ο εχθρός δεν είναι το Ισλάμ αλλά η Αλ Κάιντα” τόνισε. Μιλώντας για τα σχέδια του πάστορα Τζόουνς να κάψει το Κοράνι σημείωσε ότι είναι μία “αντιαμερικανική συμπεριφορά” και προειδοποίησε ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με την εθνική ασφάλεια.

Διαδηλώσεις στο "Σημείο Μηδέν"
Δύο χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κοντά στο Σημείο Μηδέν, όπου έγιναν οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, για να υποστηρίξουν την κατασκευή τζαμιού σε μικρή απόσταση από εκεί.Κρατώντας κεριά, οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν όσους αντιτίθενται στην κατασκευή αυτού του ισλαμικού πολιτιστικού κέντρου, κατηγορώντας τους ότι δαιμονοποιούν τους μουσουλμάνους και παραβιάζουν τα θεμελιώδη δικαιώματα των Αμερικανών.
"Είμαστε εδώ για να απορρίψουμε τα στερεότυπα", είπε στο πλήθος η Σούζαν Λέρνερ, διευθύντρια της οργάνωσης Common Cause που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. "Το σημαντικό εδώ στη Νέα Υόρκη δεν είναι αυτή η ιστορία του τζαμιού, αλλά η άνοδος της ισλαμοφοβίας", τόνισε η Ρεμπέκα Βιλκόμερσον, διευθύντρια της οργάνωσης Jewish Voices for Peace.
Οι υποστηρικτές και οι αντίπαλοι του σχεδίου ανέγερσης του τζαμιού θα πραγματοποιήσουν σήμερα συγκεντρώσεις κοντά στο Σημείο Μηδέν στις 21.00 και 22.00 ώρα Ελλάδας αντιστοίχως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου