ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Χιλιάδες θανάτοι οδηγών από SMS...

 





Τα γραπτά μηνύματα και η ομιλία στο κινητό απέσπασαν την προσοχή και προκάλεσαν το θάνατο περίπου 16.000 ανθρώπων μεταξύ του 2001 με 2007, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.Η εκτίμηση, που αποτελεί μία από τις πρώτες επιστημονικές απόπειρες να μετρηθεί το ποσοστό όσων...
χάνουν τη ζωή τους επειδή τους αποσπά την προσοχή το κινητό τηλέφωνο, υποδεικνύει επίσης ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι οδηγοί ηλικίας κάτω των 30 ετών.
"Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η γρήγορη αύξηση του ρυθμού αποστολής γραπτών μηνυμάτων έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες επιπλέον θανάτους σε τροχαία ατυχήματα στις ΗΠΑ", αναφέρουν οι Fernando Wilson και Jim Stimpson του Κέντρου Υγείας και Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Βόρειου Τέξας στο American Journal of Public Health.
Οι ίδιοι, για τη διεξαγωγή της έρευνας, χρησιμοποίησαν στατιστικές θανάτων σε τροχαία ατυχήματα από κάθε πολιτεία και στοιχεία σχετικά με ιδιοκτησία κινητών τηλεφώνων και αποστολής μηνυμάτων από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών.
"Από το 2001-2002 οι ρυθμοί αποστολής μηνυμάτων έχουν ενισχυθεί κατά πολλές εκατοντάδες τοις εκατό", δήλωσε ο Wilson σε τηλεφωνική συνέντευξη στο Reuters. Το 2002, ένα εκατ. γραπτά μηνύματα αποστέλλονταν κάθε μήνα: Αυτό αυξήθηκε στα 110 εκατ. το 2008.
Και μόνο η ομιλία στο κινητό τηλέφωνο μπορεί να αποσπάσει την προσοχή ενός οδηγού και αρκετές έρευνες έχουν υποδείξει ότι αυτό συμβαίνει ακόμα και με συσκευές που επιτρέπουν την ελευθερία των χεριών. Ωστόσο ο Wilson αναφέρει ότι η αποστολή γραπτών μηνυμάτων και η χρήση των έξυπνων τηλεφώνων που παράσχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και σε εφαρμογές, φέρνουν το πρόβλημα σε νέο επίπεδο.
Για κάθε ένα εκατομμύριο νέους συνδρομητές, οι Wilson και Stimpson εκτιμούν αύξηση της τάξης του 19% στους θανάτους αυτού του είδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου