ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ευαγγελία Μπόγκια: Για να μη χαθεί στη λήθη του χρόνου...Νο2








Το κάλεσμα μου για την ανάδειξη των μαθητικών παραστάσεων Αρχαίου Θεάτρου σίγουρα ξύπνησε αναμνήσεις σε όσους συμμετείχαν σ’ αυτές και προκάλεσαν το ενδιαφέρον όσων δεν τις γνώριζαν καν. Δεκάδες τα τηλεφωνήματα, πολλές συγκινητικές οι... προσωπικές εμπειρίες των συμπολιτών μας, που ήταν μαθητές την περίοδο 1958-1982. Όλα άρχισαν πριν τρία περίπου χρόνια όταν φωτογραφίες μου των θεατρικών παραστάσεων γύρισαν τον χρόνο σαράντα χρόνια πίσω, στην παράσταση “ΤΡΩΑΔΕΣ” που δίδαξε ο φιλόλογος Ντίνος Τόλιος. Η ιδέα να ξανάρθει στο φώς ένα από μόνο του φωτεινό πολιτιστικό γεγονός εδραιώθηκε όταν την εμπιστεύθηκα σε συμπολίτες μας που πίστευα ότι έχουν κάτι να προσθέσουν. Πολλά κουτιά με αναμνήσεις άνοιξαν και οι λίγες φωτογραφίες έγιναν περισσότερες. Οι πρώτες ήρθαν από τον καθηγητή Τάκη Βασιλόπουλο και ήταν της γυναίκας του Γιαννούλας Καραχάλιου από την παράσταση του 1962 «ΗΛΕΚΤΡΑ» του Σοφοκλή που δίδαξε ο φιλόλογος Γιάννης Βουλγαρίδης. Μετά ένα χρόνο οι επόμενες φωτογραφίες ήρθαν από την Αρσινόη Ζγώνη από την εναρκτήρια παράσταση του 1958 που δίδαξε ο φιλόλογος Γιάννης Μπόζιος «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ Η ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ».
Υπάρχουν πλέον βάσιμες ελπίδες πως κάτι που ξεκίνησε από το φόβο να μη χαθεί στη λήθη του χρόνου ένα όμορφο κομμάτι της ζωής μας, μπορεί να εξελιχθεί σε ένα όμορφο ταξίδι για πολλούς από εμάς.
Είναι σίγουρο πως επιστρέφοντας απ’ αυτό το ταξίδι θα κουβαλήσουμε «δώρα» που θα τα ανοίγουμε σιγά-σιγά, για να τα χαρίσουμε σε όλους όσοι κρατούν στην ψυχή τους την αγάπη για τον τόπο μας και τον πολιτισμό του. Δεν αξίζει να συνεχίσω.
Τα πρώτα βήματα έγιναν. Οι πρώτες φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν .
Αξίζει στο εξής άλλοι να πάρουν τη σκυτάλη για να συνεχίσει το ταξίδι. Όσοι έχουν κάτι να προσφέρουν στην προσπάθεια , ας γράψουν με λέξεις ή εικόνες τις δικές τους παραστάσεις. Δεν έχει να κάνει αν ήταν σκηνοθέτες, πρωταγωνιστές, χορός, βωβά πρόσωπα, θεατές.
Μόνον έτσι θα κλείσει ο κύκλος και θα κρατήσουμε τις μνήμες ζωντανές.

Ευαγγελία Μπόγκια

Διαβάστε ακόμη:

Ευαγγελία Μπόγκια: Για να μη χαθεί στη λήθη του χρόνου...στείλτε το υλικό σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου