ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Σκότωσαν τον «Αυτοκράτορα» των ελαφιών


 




 






ΘΥΜΑ των κυνηγών έπεσε στη Βρετανία ο «Αυτοκράτορας», ένα εντυπωσιακό σε µέγεθος ελάφι που εθεωρείτο το µεγαλύτερο άγριο ζώο στις βρετανικές νήσους. Ο «Αυτοκράτορας» βρέθηκε νεκρός λίγες ηµέρες αφότου η φωτογραφία του δηµοσιεύθηκε... σε πολλές εφηµερίδες της χώρας. «Με ένα τόσο εντυπωσιακό ζευγάρι κέρατα ήταν αναπόφευκτο να συµβεί», δήλωσε στο ΒΒC ο φωτογράφος που είχε απαθανατίσει το ελάφι στο εθνικό πάρκο του Εξµουρ. Μέχρι στιγµής παραµένει άγνωστη η ταυτότητα του θύτη αλλά και οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες στέρησε τους Βρετανούς από τον «Αυτοκράτορά» τους. Το µόνο βέβαιο είναι ότι δεν έκανε τίποτε παράνοµο.

Τρόπαιο...
Στη Βρετανία ζουν 350.000 ελάφια, το κυνήγι είναι µια νόµιµη δραστηριότητα και ένα βαλσαµωµένο κεφάλι µε τα κέρατα θεωρείται έπαθλο που συνήθως καταλήγει να κοσµεί κάποιον τοίχο. Επαγγελµατίες κυνηγοί σκοτώνουν καθηµερινά ελάφια αλλά και παραδίδουν µαθήµατα σε ερασιτέχνες που θέλουν για το τζάκι τους το δικό τους έπαθλο. Σύµφωνα µε ρεπορτάζ του ΒΒC, µια µέρα κυνηγιού υπό την καθοδήγηση ενός επαγγελµατία κοστίζει από 160 έως 180 στερλίνες (180 έως 200 ευρώ).
Με το έπαθλο στο σπίτι το κόστος µπορεί να φτάσει ακόµη και τις 3.000 στερλίνες (3.400 ευρώ). «Είναι ελάφι. Πυροβολήθηκε. Ετσι συµβαίνει. Πυροβόλησα τρία ελάφια σήµερα το πρωί. Είναι κάτι που κάνουµε καθηµερινά», δήλωσε µε αρκετή δόση κυνισµού ένας επαγγελµατίας κυνηγός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου