ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Ποιος είναι μεγαλύτερος οφειλέτης αυτή τη στιγμή -στα όρια του κακοπληρωτή- στην αγορά; Το Ελληνικό Δημόσιο...

http://2.bp.blogspot.com/_kONxc1ElMjk/TLEuTJgq9wI/AAAAAAABZNc/eg6kOnPK9Sk/s1600/ict-public.jpg 





Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που συνέλεξε η «Καθημερινή» και τα οποία εμφανίζουν το κράτος να καθυστερεί ποσά άνω των 3,5 δισ. ευρώ προς επιχειρήσεις, φυσικά πρόσωπα, ΔΕΚΟ, χωρίς να υπολογίζονται αυτά προς τους ασφαλιστικούς φορείς,... επιτείνοντας το προβλήματα ρευστότητας που βιώνει σήμερα η αγορά, την ώρα που ο τραπεζικός δανεισμός δίνεται με το σταγονόμετρο.
Τι λέει επ' αυτού το ελληνικό Δημόσιο; 
Διά του αρμόδιου υφυπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη κρατάει τουλάχιστον τις επιφυλάξεις του, καθώς, για παράδειγμα, δεν αναγνωρίζει τις απαιτήσεις των εξαγωγέων, που τις εκτιμά υπερβολικές, θεωρεί ότι δεν υπάρχει κανένα δημοσιονομικό όφελος από την ενδεχόμενη καθυστέρηση επιστροφής φόρων, αφού δεν μπορεί να τα αποκρύψει από τους ελεγκτές μας και υπογραμμίζει ότι έχει την ταμειακή δυνατότητα να τακτοποιήσει τα χρέη, που υπολογίζει σε 1,8 δισ. ευρώ. Ποσό το οποίο έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό του 2010 και πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος του έτους.
Ο κ. Σαχινίδης αναφέρει ότι έχει επιστρέψει μέχρι στιγμής φόρους ύψους 3,2 δισ. ευρώ, ενώ, όσα ακούγονται για μεγάλες χρονικές υστερήσεις ή για διαδικασία καθυστέρησης της επιστροφής του ΦΠΑ, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ωστόσο, διαφορετική είναι η άποψη της αγοράς, εκπρόσωποι της οποίας υποστηρίζουν, με τιμολόγια που έχουν στα χέρια τους, ότι οι οφειλές του κράτους προς τους κατασκευαστές ξεπερνούν τα 500 εκατ., στους προμηθευτές των νοσοκομείων τα 800 εκατ., στις φαρμακοβιομηχανίες το 1 δισ., στους εξαγωγείς πάνω από 500 εκατ., στα ΕΛΠΕ 140 εκατ., στη ΔΕΗ 100 εκατ., στην Cosco 21 εκατ., στον ΟΑΣΑ περί τα 500 εκατ. ευρώ, στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής τα 100 εκατ. ευρώ κ.λπ. Εάν δε, συνυπολογισθούν και οι οφειλές του κράτους προς το ΙΚΑ, τότε το ποσό ξεφεύγει πολύ. 
Το εν λόγω χρέος είναι ενδοκυβερνητικό (δαπάνη της κεντρικής κυβέρνησης και έσοδο της γενικής), ωστόσο σε κάθε περίπτωση τα ποσά αυτά οφείλονται. 
Προκόπης Χατζηνικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου