ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Γιώργος Νούτσος: Τέλος για την «Πνευματική Αποκομιδή Απορριμμάτων»;;










Ένα μεγάλο έργο, αυτό της «Πνευματικής Αποκομιδής Απορριμμάτων», που η Δημοτική Αρχή από την αρχή της θητείας της σχεδίασε, ωρίμασε μελετητικά και εξασφάλισε τον τρόπο χρηματοδότησης του, φαίνεται πως παραπέμπεται οριστικά στις καλένδες. Μαζί του όμως... παραπέμπεται και όλος ο κόπος, ο ενθουσιασμός, ο χρόνος και οι εργατοώρες όλων όσων δούλεψαν για να το ωριμάσουν. Θεωρώ, ως αποκλειστικά υπεύθυνο γι’ αυτή την εξέλιξη κυρίως την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, κατ' επέκταση όμως και τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Κίρκο, όπως και τον βουλευτή του Νομού μας κ. Χαντάβα που, δυστυχώς, ελάχιστα συνέβαλαν στο να βρεθεί λύση και να δοθεί η σχετική έγκριση του Υπουργείου, ως έκφραση της πολιτικής του βούλησης για την υλοποίηση του έργου
Το γιατί έγιναν ή δεν έγιναν όλα τα παραπάνω, εύκολα πιστεύω μπορεί να το συμπεράνει κανείς. Στις 18 Οκτωβρίου 2010, με επιστολή μου στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, την οποία και δημοσιοποιώ, προσπάθησα για τελευταία φορά, να ανοίξω τις ερμητικά κλειστές πόρτες του Υπουργείου. Σήμερα, ενάμιση μήνα μετά, μη έχοντας λάβει καμιά σχετική απάντηση, για μια ακόμη φορά, εισπράττω την πλήρη απαξίωση και αδιαφορία τους. Δεν αντιλαμβάνονται όμως, πως στο πρόσωπο μου απαξιώνουν κύρια τη βούληση των συνδημοτών μας και τα καλώς νοούμενα, συμφέροντα του τόπου μας.
Το μόνο πλέον που μπορώ να πράξω, είναι να τους παραδώσω στην κρίση των συμπολιτών μας, όταν θα έρθει η στιγμή που αυτή θα ζητηθεί.
Όπως όλα δείχνουν, αυτή η στιγμή δεν θα είναι μακριά.


Διαβάστε την επιστολή του κ. Νούτσου

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Γενικό Γραμματέα Υ.ΠΕ.Κ.Α.
κ. Ανδρέα Ανδρεόπουλο
Αεροπόρου Παπαναστασίου 34
11527 Αθήνα



ΚΟΙΝ: A)Υπουργό ΥΠΕΚΑ
κ. Τίνα Μπιρμπίλη
Αμαλιάδος 15
ΑΘΗΝΑ 11521
Β) Γεν. Γραμματέα Περιφέρειας
Δυτικής Μακεδονίας
κ. Γεώργιο Κίρκο
ΖΕΠ 50 100, Κοζάνη
Γ) Βουλευτή Ν. Γρεβενών
κ. Αθανάσιο Χαντάβα
Ενταύθα



ΘΕΜΑ: «Πνευματική» Αποκομιδή Απορριμμάτων Δήμου Γρεβενών

ΣΧΕΤ: α) Το με αριθμό πρωτ. 11137/03-08-2010 έγγραφό μας
β) Το με αριθμό πρωτ. 182560/20-09-2010 έγγραφό σας


Κύριε Γενικέ,
Με το (β) σχετικό έγγραφό σας, απλά αποδεικνύετε, πως τελικά δεν διαθέτετε κανένα από τα χαρακτηριστικά που ανέμενα και που με την τελευταία μου επιστολή ((α) σχετικό) σας ζήτησα να επιδείξετε, τόσο εσείς όσο και η υπουργός κα Μπιρμπίλη. Ούτε πνεύμα συνεργασίας, ούτε καλή διάθεση, ούτε βέβαια αντικειμενική κρίση.
Το γεγονός, πως με έωλα, αναπόδεικτα και προσχηματικά επιχειρήματα, απορρίπτετε, ουσιαστικά, την υλοποίηση του Καινοτόμου και Πιλοτικού αυτού έργου, αποδεικνύει πως, προφανώς, ελάχιστα ασχοληθήκατε με το Φάκελο του Έργου, τα τεχνικοοικονομικά του χαρακτηριστικά (κατανάλωση ενέργειας, λειτουργικό κόστος, ηχορύπανση, επιρροή κλιματικών συνθηκών κλπ), την προγενέστερη παγκόσμια εμπειρία και αποδοχή του και τέλος τη σημαντική συμβολή του στην εφαρμογή ενός εναλλακτικού τρόπου αποκομιδής των αστικών απορριμμάτων, με τεράστια περιβαλλοντικά, κυκλοφοριακά και οικονομικά οφέλη.
Ακόμη και ο ισχυρισμός σας πως το Έργο δεν συνάδει με το σχεδιασμό διαχείρισης αποβλήτων της ΔΙΑΔΥΜΑ είναι αυθαίρετος, καθότι το προτεινόμενο Έργο, καλύπτει το στάδιο της αποκομιδής των απορριμμάτων – έργο που στην περίπτωσή μας το επιτελεί με τον παραδοσιακό τρόπο ο Δήμος μας – ενώ η ΔΙΑΔΥΜΑ αναλαμβάνει μέσα από το Περιφερειακό Σύστημα Διαχείρισης που από κοινού με τους ΟΤΑ έχει εγκαταστήσει, την από κει και πέρα διαχείρισή τους. Είναι, με λίγα λόγια, συμπληρωματικές και όχι αλληλοκαλυπτόμενες, δράσεις.

Κύριε Γενικέ,
Είναι νωπές ακόμα στη μνήμη μου οι αντιδράσεις των συμβούλων της κας Υπουργού κατά την πρώτη μας συνάντηση – ήταν η πρώτη φορά που τους παρουσίαζα το Έργο – στη διάρκεια της οποίας ουσιαστικά παραδέχτηκαν, ότι κάπου είχαν ακούσει για το Σύστημα αυτό, χωρίς όμως να γνωρίζουν τίποτα ειδικότερο και εξειδικευμένο.
Τώρα, πώς ξαφνικά ανακάλυψαν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τα οποία περιγράφονται στο έγγραφό σας, ως δήθεν αρνητικά του Συστήματος, αυτό προφανώς είναι άλλη ιστορία, που γεννά εύλογα ερωτηματικά !!!
Από όλα τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό, πως άλλοι είναι οι λόγοι κι άλλα τα κίνητρα για την απόφασή σας αυτή, που ναι μεν πιθανολογούσα πως θα μπορούσαν να υπάρξουν, πίστευα όμως, βασιζόμενος στις διακηρύξεις της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης αλλά και της κας υπουργού ειδικότερα, πως τελικά θα μπορούσε κάτι να αλλάξει και να αποφευχθούν.
Σας καλώ λοιπόν, κλείνοντας αυτή μου την επιστολή, να επανεξετάσετε την απόφασή σας και να μην ακυρώσετε μονοκονδυλιά, τον κόπο και τον χρόνο – τρία ολόκληρα χρόνια - που δαπανήσαμε για να ωριμάσουμε αυτό το Έργο. Είναι σήμερα, ίσως το πιο ώριμο έργο στην Περιφέρειά μας, έχοντας εξασφαλίσει Περιβαλλοντική Μελέτη, Οικοδομικές Άδειες, Έγκριση του Τεχνικού Συμβουλίου της Περιφέρειας και μόλις πριν από λίγες μέρες και Έγκριση του Υπουργείου σας για την κατασκευή του με το Σύστημα Μελέτη – Κατασκευή.
Τα έχει λοιπόν όλα. Το μόνο που λείπει είναι η πολιτική βούληση. Η δική σας πολιτική βούληση, να ολοκληρωθεί μια προσπάθεια, που αυτή η Δημοτική Αρχή πριν τρία χρόνια ξεκίνησε, έστω κι αν η πολιτική και ιδεολογική της αφετηρία (της Δημοτικής Αρχής) δεν συνάδει με αυτή, της σημερινής κυβέρνησης.
Είναι μια ευκαιρία να αποδείξετε, πως στην πολιτική υπάρχουν πολιτικοί, αλλά και κόμματα, που στ αλήθεια εννοούν, όλα όσα στα λόγια διακηρύσσουν.
Με εκτίμηση
Γεώργιος Νούτσος
Δήμαρχος Γρεβενών

Πρώτη δημοσίευση 30/11/2010 1:03μμ 

4 σχόλια:

  1. κριμα τελειο εργο,αλλα σιγα μην το κανουν στα γρεβενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριος Νούτσος, 4χρόνια δήμαρχος;που είναι; Τί έκανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΑΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΑΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΛΑ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΙΣΑΝ ΚΙΟΛΑΣ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακάρι να κατέβει και θα δούμε τότε Τί έκανε κ Τί όχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή