ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Η ψωρίαση... βασιλιάς στη συνταγογράφηση...








Η ασθένεια που πλήττει περισσότερο τους ασφαλισμένους σε αυτή τη χώρα είναι η ψωρίαση. Επίσης, εισοδηματίες και μερισματούχοι μπορεί να απολαμβάνουν ετήσια έσοδα άνω των 100.000 ευρώ, αλλά καταφεύγουν στο... ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων... για να... τα βγάλουν πέρα!Σύμφωνα με τα στοιχεία από τον ΟΑΕΕ, το πρώτο σε συνταγογράφηση φάρμακο δεν είναι κάποιο αντιβιοτικό ή άλλο εποχικό σκεύασμα (π.χ. κατά της γρίπης), αλλά το (ενέσιμο) Humira (της εταιρείας Abbott) για την αντιμετώπιση της ψωρίασης. Και αυτό, γιατί έως τον Αύγουστο κόστιζε 1.100 ευρώ, ενώ μετά τη μείωση της τιμής «έπεσε» στα 566,37 ευρώ. Καθόλου ευκαταφρόνητη τιμή δηλαδή.
Η ασθένεια δεν πλήττει μόνο τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ κ.ά.), αλλά και του ΙΚΑ. Οπου μάλιστα εντοπίστηκε γιατρός, ο οποίος συνταγογράφησε πέρυσι το εν λόγω φάρμακο σχεδόν 700 φορές, τρεις φορές κάθε εργάσιμη ημέρα, χρεώνοντας το ίδρυμα με 700.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΑΕΕ Γ. Βουδούρη, η φαρμακευτική δαπάνη του οργανισμού μειώθηκε στο μισό κατά τις πρώτες 20 ημέρες εφαρμογής της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Από 50 εκατ. ευρώ το μήνα πέρυσι, η δαπάνη υπολογίζεται στα 25 εκατ. τον περασμένο μήνα, ανέφερε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης.
Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, που εφαρμόστηκε στον ΟΑΕΕ πριν καν ψηφιστεί (σήμερα ολοκληρώνεται στη Βουλή η σχετική διαδικασία), θα επεκταθεί μέχρι τα τέλη του χρόνου στο ΙΚΑ και μέσα στο 2011 σε όλα τα Ταμεία.
Ομως πέραν της κατευθυνόμενης συνταγογράφησης, η οποία συνεχίζεται παρά το ηλεκτρονικό «μάτι» που τοποθέτησε ο ΟΑΕΕ, «χέρι» στις αποταμιεύσεις των ασφαλισμένων βάζουν και όσοι έχουν τις συντάξεις απλώς για χαρτζιλίκι και ζουν από τις υψηλές προσόδους και τα μερίσματα. Σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη, μέσω του Ενιαίου Κέντρου Ελέγχου των Συντάξεων εντοπίστηκαν 32 δικαιούχοι οι οποίοι έπαιρναν ΕΚΑΣ καίτοι είχαν εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ. Ενας δε εξ αυτών είχε δηλώσει εισόδημα 496.000 ευρώ.
Οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι ελάμβαναν νόμιμα την παροχή, καθώς τα εισοδήματά τους φορολογούνται με ειδικό τρόπο (αυτοτελώς) και άρα γράφονται σε διαφορετικό κωδικό (τόκοι καταθέσεων, μερίσματα από μετοχές κ.ά.).
Το υπουργείο Εργασίας προανήγγειλε αλλαγή του θεσμικού πλαισίου προκειμένου να διακοπεί το ΕΚΑΣ από τους συνταξιούχους που έχουν εισοδήματα και από άλλες πηγές (τα οποία για τυπικούς-φορολογικούς λόγους δεν αθροίζονται στις συνολικές ετήσιες αποδοχές). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου