ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

“Πόλεμος” στους Ελληνικούς δρόμους








Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου στις ηλικίες 18 έως 44 ετών. Τα τελευταία 50 χρόνια η Ελλάδα έχει χάσει από τα τροχαία δυστυχήματα μία μεγάλη πόλη, ενώ μετρά τραυματίες τόσους όσος ο πληθυσμός... της Θεσσαλονίκης. Από το 1965 μέχρι και το 2008 είχαμε 150.000 νεκρούς και 1,5 εκατ. τραυματίες, ενώ κάθε χρόνο η χώρα έχει 3.650 νεκρούς, περισσότερους από 10.000 παραπληγικούς, 45.000 τραυματίες και περίπου 2.500 μικρά παιδιά συνεχίζουν τη ζωή τους με μόνιμες αναπηρίες από τροχαία.
Καθημερινά χάνουν τη ζωή τους κατά μέσο όρο 10 άνθρωποι, ενώ κάθε μήνα περισσότεροι από 3.600 άνθρωποι τραυματίζονται από τα τροχαία. Αξιοσημείωτο είναι πως το 82% των τροχαίων ατυχημάτων συμβαίνει μέσα στις πόλεις με ταχύτητα 60 χλμ. την ώρα.
Η Ελλάδα και η Ρουμανία είναι οι δυο χώρες με το υψηλότερο αριθμό θανάτων από τροχαία ανά εκατομμύριο κατοίκων. 130 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ανά εκατομμύριο στη χώρα μας, όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι 69.
Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο εκδήλωσης την παγκόσμια ημέρα μνήμης θυμάτων τροχαίων, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς η 21η Νοεμβρίου. Η εκδήλωση, έγινε στο πάρκο μνήμης για τα θύματα της ασφάλτου στην Κρήτη «Χρήστος Πολέντας» που δημιούργησε στην περιοχή "Νερατζιά" η οικογένεια του άτυχου νέου Χρήστου Πολέντα, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην περιοχή, όταν η μοτοσικλέτα που οδηγούσε συγκρούσθηκε με φορτηγό αυτοκίνητο.

1.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Κρήτη σε μία δεκαετία
Κατά μέσο όρο στο νησί χάνονται 120 άνθρωποι το χρόνο (600.000 κάτοικοι) και τα τελευταία 10 χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους 1.200 άνθρωποι στους δρόμους της Κρήτης.
Είναι ενδεικτικό ότι από την αρχή του 2010 μέχρι και σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους από τροχαία στους δρόμους του νησιού 74 άνθρωποι στην συντριπτική τους πλειοψηφία νέοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου