ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις στο δημόσιο τομέα - Ένταση για την ΑΓΡΟΓΗ....

http://s.enet.gr/resources/2010-11/voylh-3-thumb-large.jpg 





Υπερψηφίστηκε επί της αρχής από το κυβερνών κόμμα και την αξιωματική αντιπολίτευση το νομοσχέδιο για την «Κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του δημόσιου τομέα» που προβλέπει την κατάργηση ή τη συγχώνευση... 79 συνολικά υπηρεσιών.
"Εμείς τραβάμε μία κόκκινη γραμμή με το παρελθόν, προκρίνουμε το ξεθεμελίωμα του πελατειακού κράτους αδιαφάνειας και το πράττουμε χωρίς κομματικό πρόσημο. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει λόγος απολύσεων στον δημόσιο τομέα. Και το λέω γιατί πρέπει να σταματήσει αυτή η παραφιλολογία και η παραποίηση. Δεν κινδυνεύει με απόλυση καμία νόμιμη πρόσληψη", δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.
Στο κέντρο της αντιπαράθεσης τέθηκε η διάταξη με την οποία καταργείται η ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. και απολύονται περί τους 266 υπαλλήλους που προσελήφθησαν την 1η Σεπτεμβρίου 2009 με ταχύτατες διαδικασίες, επιλήψιμες, αδιαφανείς και με κομματικά κριτήρια, κατά την πλειοψηφία.
Δεν απολύονται στο πλαίσιο δήθεν μία πολιτικής δίωξης, αλλά στο πλαίσιο αποκατάστασης αρχών και δικαίου, είπε ο υπουργός, απαντώντας στην άρνηση συνολικά όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, λόγω της οποίας η ΝΔ θα ζητήσει αύριο ονομαστική ψηφοφορία επί του συγκεκριμένου άρθρου.
Για αντισυνταγματικότητα της σχετικής διάταξης κάνει λόγο και το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, που ομιλεί για παραβίαση της αρχής της ισότητας του άρθρου 4 του Συντάγματος και άνιση μεταχείριση μεταξύ υπαλλήλων που έχουν προσληφθεί με τον ίδιο τρόπο και στην ίδια υπηρεσία, αλλά διαφωνεί και με την κατάργηση των αρμοδιοτήτων της ΑΓΡΟΓΗΣ, κρίνοντας ότι δεν είναι δυνατό κάτι τέτοιο με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο.
Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Αρβανιτίδης μιλώντας επί του νομοσχεδίου το χαρακτήρισε ως πρώτο βήμα ορθολογικής αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα με σκοπό τον περιορισμό του εύρους του, υπογραμμίζοντας ότι από τη συγχώνευση ή την κατάργηση των 78 νομικών προσώπων ανωνύμων εταιρειών που προβλέπει το νομοσχέδιο, εξοικονομούνται ετησίως περί τα 10,5 εκ. ευρώ.
Ο εισηγητής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση τίθεται υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, δεδομένου ότι και η ΝΔ ως κυβέρνηση δρομολογούσε την κατάργηση ή συγχώνευση 255 φορέων, αλλά έχει σημαντικές επιφυλάξεις επί συγκεκριμένων διατάξεων. Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό το ρυθμιστικό πλαίσιο που προκρίνει το νομοσχέδιο είναι ελλιπέστατο, αφού προβλέπει εξουσιοδοτήσεις προβληματικής συνταγματικότητας, αφού δεν επελέγησαν η μορφή του νόμου πλαισίου και τα προεδρικά διατάγματα.
Το μείζον όμως θέμα, είπε ο κ. Παυλόπουλος, είναι η απόλυση των υπαλλήλων αορίστου χρόνου της ΑΓΡΟΓΗΣ "που συνιστά στυγνή πολιτική δίωξη", ενώ θεώρησε ως δεδομένο ότι θα δικαιωθούν από τα δικαστήρια, αφού δεν πάσχουν, όπως υπογράμμισε, οι προσλήψεις τους.
Η εισηγήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου έκρινε ότι με το νομοσχέδιο αυτό "ανοίγει ο δρόμος για χιλιάδες απολύσεις και δραστική μείωση των αποδοχών όσων απομένουν με περαιτέρω απαξίωση του αντικειμένου τους, αφού αποσκοπείται η ιδιωτικοποίηση του, με περαιτέρω θωράκιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και της πλουτοκρατίας".
Ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Άγγελος Κολοκοτρώνης χαρακτήρισε ως άτολμο και κατώτερο των περιστάσεων το νομοσχέδιο, "ενώπιον της άλωσης του δημοσίου από τα δύο κόμματα εξουσίας, καθώς ο διορισμός ήταν προϊόν αθέμιτης συναλλαγής, χωρίς ουδείς να ενδιαφέρεται για το κόστος κάθε αντιπαραγωγικής πρόσληψης".
Ο αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος υποστήριξε ότι με το νομοσχέδιο και όσα προαναγγέλλονται εν όψει του αναθεωρημένου μνημονίου, βγαίνει στο σφυρί ο δημόσιος πλούτος, οι δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί και στοχοποιούνται μεθοδευμένα οι υπάλληλοί τους, "με το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ, την συρρίκνωση του κράτους και την περικοπή των αποδοχών των τεμπέληδων δημοσίων υπαλλήλων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου