ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Πρόσωπο της χρονιάς 2010










Η έκδοση του περιοδικού Time έδωσε τον τίτλο του άνδρα της χρονιάς στον Mark Zuckerberg, σε αντίθεση με το έθιμο, στο οποίο νίκησε στην ψηφοφορία ο Julian Assandzh. Ρίξτε μια ματιά στους υποψήφιους :...

# Julian Assange
# Glenn Beck
# David Cameron
# The Chilean Miners Ο Χιλιανός ανθρακωρύχος
# Arne Duncan
# Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
# Jonathan Franzen
# Lady Gaga
# Robert Gates
# Tony Hayward
# Hu Jintao
# LeBron James
# Steve Jobs
# Hamid Karzai
# David and Charles Koch
# Liu Xiaobo
# Barack Obama
# Sarah Palin
# Nancy Pelosi
# Imam Feisal Abdul Rauf
# Jon Stewart and Stephen Colbert
# Ο άνεργος Αμερικανός
# J. Craig Venter
# Elizabeth Warren, Mary Schapiro and Sheila Bair
# Mark Zuckerberg
Mark Elliot Zuckerberg=Facebook

Ο Mark Elliot Zuckerberg είναι ο άνθρωπος στον οποίο οφείλεται το μεγαλύτερο μέρος του traffic στον παγκόσμιο ιστό και μέσα σε ελάχιστα χρόνια κατάφερε να θεωρείται από τις πιο πετυχημένες προσωπικότητες που έμπλεξαν ποτέ με αυτό τον τομέα. Γεννημένος στις 14 Μαΐου του 1984, ο Zuckerberg μαζί με τους Dustin Moskovitz, Eduardo Saverin και Chris Hughes δημιούργησαν την πιο δημοφιλή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης ενώ φοιτούσαν ακόμη στο Harvard. Είναι χαρακτηριστική η επιτυχία του Facebook, που το περιοδικό Time τον κατέταξε στους ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή για το 2008, ενώ στις αρχές του 2010 αναδείχτηκε ο πιο πλούσιος αυτοδημιούργητος με περιουσία που ξεπερνάει ήδη το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.
Δε χρειάζεται να σας πούμε πολλά για το Facebook. Και μόνο το γεγονός πως οι χρήστες του παγκοσμίως έχουν ξεπεράσει σε πληθυσμό εκείνο της Βραζιλίας, δίνει το στίγμα...

Ο Zuckerberg γεννήθηκε στο White Plains της Νέας Υόρκης, πόλη στην οποία μεγάλωσε και άρχισε να τον εμπνέει να ασχοληθεί με τον προγραμματισμό. Το χόμπι του ξεκίνησε να δημιουργεί προγράμματα-εργαλεία και παιχνίδια για υπολογιστές και έκανε το πέρασμά του από το λύκειο του Ardsley πριν μπει στην Phillips Exeter Academy. Τα πρώτα του «έργα» ήταν ένα πρόγραμμα που βοηθούσε την επικοινωνία των υπαλλήλων στο γραφείο του πατέρα του, ενώ στη συνέχεια δημιούργησε μια δική του έκδοση του παιχνιδιού Risk και ένα μουσικό παιχνίδι με την ονομασία Synapse, το οποίο χρησιμοποιούσε τεχνητή νοημοσύνη για να αντιλαμβάνεται τα ακούσματα του χρήστη. Όπως ήταν λογικό, μεγάλες εταιρίες όπως η Microsoft προσπάθησαν να τον προσλάβουν και να εξαγοράσουν ορισμένα από τα πρώτα δείγματα γραφής του, αλλά ο ίδιος αποφάσισε να πάρει άλλο δρόμο και να μπει στο Πανεπιστήμιο του Harvard.

To Facebook άνοιξε τις δικτυακές του πύλες στις 4 Φεβρουαρίου του 2004, βασιζόμενο σε μία ιδέα που είχε από την εποχή που βρισκόταν στην Phillipis Exeter Academy, να περάσει δηλαδή σε ηλεκτρονική μορφή το ετήσιο άλμπουμ των αποφοίτων που κυκλοφορούσε σε βιβλίο. Στην αρχή το Facebook απευθυνόταν μόνο σε ανθρώπους που πέρασαν από το Harvard, ενώ στη συνέχεια ο Zuckerberg αποφάσισε να το μοιράσει και σε άλλα σχολεία και Πανεπιστήμια, όπως αυτά τα Stanford, Yale,Cornell, Columbia και Dartmouth.

Με το πέρας ενός μέρος των σπουδών του, μετακόμισε στην Καλιφόρνια με ορισμένους φίλους, όπου και νοίκιασε ένα σπίτι για να δημιουργήσει το πρώτο του γραφείο. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ίδρυσε την εταιρία που θα λειτουργούσε το Facebook και όλα τα άλλα άρχισαν να έρχονται στη συνέχεια. Στις 5 Σεπτεμβρίου του 2006 δημιουργεί στο Facebook το News Feed, όπου ο χρήστης μπορεί να δει το τι κάνουν οι φίλοι του, ενώ στις 24 Μαϊου του επόμενου χρόνου (2007), ο ίδιος καλεί προγραμματιστές να δημιουργήσουν εφαρμογές που θα «τρέχουν» μέσα στο Facebook. Μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες, αρκετές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι δηλώνουν ενδιαφέρον και αυτή τη στιγμή η δημοφιλής υπηρεσία μετράει πάνω από 800.000 developers, οι οποίοι ασχολούνται με «προϊόντα» και υπηρεσίες πάνω σε αυτή την πλατφόρμα.

Η πρώτη διαμάχη του ήρθε το 2004, όταν και κάποιοι συμφοιητητές του τον κατηγόρησαν ότι τους έκλεψε την ιδέα από την υπηρεσία ConnectU, την οποία οι ίδιοι είχαν δημιουργήσει με τη δική του βοήθεια. Η δίκη σταμάτησε το 2008, όταν και υπήρξε συμβιβασμός με την πληρωμή ενός ποσού που άγγιζε τα 65 εκατομμύρια δολάρια!

Στις 24 Οκτωβρίου του 2007, η εταιρία Facebook πουλάει το 1.6% των μετοχών της στη Microsoft έναντι 240 εκατομμυρίων δολαρίων, έχοντας πρώτα αρνηθεί μία αντίστοιχη πρόταση από τη Google. Μέσα από διάφορες συμφωνίες, η υπηρεσία εμφανίζεται σε διάφορες πλατφόρμες (όπως το Xbox 360, το PlayStation 3 και το iPhone) και μέχρι τα τέλη του 2009, η εγκατεστημένη βάση χρηστών φτάνει τα 350 εκατομμύρια. Η «μαγεία» του Facebook αναμένεται να συνεχίσει να δημιουργεί περισσότερα κέρδη για τον ίδιο και την εταιρία του μέσα στα επόμενα χρόνια, ενώ εντός του 2010 αναμένεται να βγει και στις κινηματογραφικές αίθουσες μία ταινία βασισμένη στη ζωή του, η οποία θα έχει το όνομα The Social Network και στην οποία θα πρωταγωνιστούν οι Jesse Eisenberg και Justin Timberlake.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου