ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Συμβουλές σε περίπτωση κακοκαιρίας από την τροχαία Γρεβενών...







Οι χιονοπτώσεις και ο παγετός είναι συνηθισμένα και αναμενόμενα φαινόμενα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Για να μην πιαστούν οι οδηγοί απροετοίμαστοι, καλό θα ήταν να έχουν υπόψη τους τα εξής, όταν χρειασθεί να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο τους:..
*Να ελέγξουν την καλή λειτουργία του αυτοκινήτου τους (κινητήρας, σύστημα τροχοπέδησης, υαλοκαθαριστήρες), τα ελαστικά του, την πληρότητα του ρεζερβουάρ με καύσιμο, καθώς και ότι έχουν μαζί τους τις αντιολισθητικές αλυσίδες, τις οποίες και πρέπει να ξέρουν να τοποθετούν στους κινητήριους τροχούς, ΣΤΑΘΜΕΥΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΚΤΟΣ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΝ.
*Εφόσον πρόκειται να διέλθουν από ορεινές και δύσβατες περιοχές να ενημερώνουν κάποιον συγγενή ή φίλο για τις ώρες αναχώρησης και άφιξης, καθώς και τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν για τον προορισμό τους.
• Σε περίπτωση βροχής-χιονόνερου, να μειώνουν πάντα την ταχύτητα, να αποφεύγουν τα φρεναρίσματα και να κρατάνε μεγαλύτερη απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα.
*Εάν πρόκειται να ταξιδέψουν σε άγνωστα μέρη να εφοδιαστούν με χάρτη (σχεδιάζοντας και πιθανές εναλλακτικές διαδρομές) και ν' ακούνε ραδιόφωνο για συνεχή ενημέρωση σχετικά με τις καιρικές συνθήκες και τα δημιουργούμενα προβλήματα στο οδικό δίκτυο.
*Να οδηγούν σύμφωνα με τις επικρατούσες συνθήκες, οι οποίες είναι τελείως διαφορετικές από τις άλλες εποχές. Γι' αυτό να μην δείχνουν υπεραισιοδοξία στις δυνατότητες του οχήματός τους, ακόμη κι αν έχει τετρακίνηση, γιατί αυτό δεν πρόκειται να τους βοηθήσει να σταματήσουν πιο γρήγορα. Ακόμη, να χρησιμοποιούν τα φώτα διασταύρωσης και τα φώτα ομίχλης.
*Να κρατούν μεγαλύτερες αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήμα¬τα και να αποφεύγουν τις απότομες κινήσεις καθώς στρίβουν, φρενάρουν ή επιταχύνουν, ώστε να ελαττωθούν οι πιθανότητες να χαθεί ο έλεγχος του οχήματός τους.
*Να βλέπουν «μπροστά» από την κυκλοφορία των οχημάτων. Οι ενέργειες των προπορευόμενων οδηγών προετοιμάζουν για τα πιθανά προβλήματα και παραχωρούν περισσότερο χρόνο για να αντιδράσουν.
*Να ακολουθούν τα εκχιονιστικά μηχανήματα από μεγάλη απόσταση και με υπομονή, γιατί αυτά κινούνται πολύ αργά, εάν δε χρειασθεί να τα προσπεράσουν, αυτό να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή, αφού η ορατότητά τους θα είναι περιορισμένη εξαιτίας του σύννεφου χιονιού που εκτοξεύεται από αυτά.
*Σε περίπτωση ακινητοποίησης από δυσμενείς καιρικές συνθήκες θα πρέπει να παραμένουν ήρεμοι και χωρίς πανικό, αφού δε καλέσουν σε βοήθεια την Aστυνομία, την Πυροσβεστική ή τη Νομαρχία Γρεβενών 15189, το Ε.Κ.Α.Β. να παραμένουν στο αυτοκίνητό τους, ανάβοντας τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα, ώστε να ζεσταίνονται από το καλοριφέρ, αφήνοντας όμως ένα παράθυρο του οχήματος λίγο ανοικτό για ν' ανανεώνεται ο αέρας στο εσωτερικό του.
*Τέλος, πριν ξεκινήσουν να ενημερωθούν για τις καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του οδικού δικτύου στην περιοχή που πρόκειται να ταξιδέψουν 

Με την ευγενική χορηγία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου