ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Η «βοήθεια στο σπίτι» πήρε παράταση







Παράταση για ακόμη ένα χρόνο με κοινοτικούς πόρους παίρνει το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι». Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη, εξασφαλίστηκε η συγχρηματοδότηση του προγράμματος και έτσι διασφαλίζεται η απασχόληση για 4.500 εργαζόμενους... σε 1.050 δομές του προγράμματος.
Μέσω αυτού θα ωφεληθούν περίπου 85.000 ηλικιωμένα και κατάκοιτα άτομα, καθώς και ΑμεΑ. Μέσα στο νέο χρόνο το πρόγραμμα θα τροποποιηθεί και τα δικαιούμενα άτομα θα εφοδιαστούν από την πολιτεία με δωρεάν κουπόνια μέσω των οποίων θα «πληρώνονται» οι υπηρεσίες «βοήθεια στο σπίτι».
Στο μεταξύ σήμερα συζητείται στο υπουργικό συμβούλιο το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας για την κοινωνική οικονομία και το ταμείο ενίσχυσης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Στις Κοινωνικές Επιχειρήσεις Φροντίδας που θα συγκροτηθούν θα ενσωματωθεί και το «βοήθεια στο σπίτι» με στόχο την παραγωγή και παροχή αγαθών και υπηρεσιών προσωπικής και οικιακής φροντίδας ατόμων που εντάσσονται σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ηλικιωμένοι, γυναίκες, παιδιά, άτομα με αναπηρίες κ.λπ.).
Παράλληλα, οι Κοινωνικές Επιχειρήσεις Ενταξης θα παρέχουν υπηρεσίες για την ένταξη στην αγορά εργασίας και την κοινωνική ενσωμάτωση. Το 40% των αμειβομένων εργαζομένων της Επιχείρησης θα πρέπει να προέρχονται από ευάλωτες ομάδες.
Οι ανωτέρω πρωτοβουλίες θα χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας, ένα «νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για την παροχή μικροπιστώσεων και μικροδανείων, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους για δράσεις που αποσκοπούν στην ένταξη στην οικονομική ζωή συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, π.χ. γυναίκες, νέοι, μακροχρόνια άνεργοι, μετανάστες ή άτομα που κινδυνεύουν από τον κοινωνικό αποκλεισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου