ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Όλη η αλήθεια για το γάλα - Θρεπτικό και δυναμωτικό ή παχαίνει;










Πάρα πολλές νέες έρευνες δείχνουν ότι πρέπει να πίνουμε γάλα. Το γάλα, όχι μόνο βοηθάει στην εισροή πρωτεϊνών, αλλά ελαχιστοποιεί την απορρόφηση λίπους από άλλες τροφές, στοιχείο που ενδιαφέρει όσους θέλουν να αδυνατίσουν και όσους θέλουν να έχουν... μια πιο υγιεινή ζωή. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως το 1945 ο μέσος Αμερικανός έπινε 45 γαλόνια γάλα το χρόνο και τώρα καταναλώνει λιγότερο από 23 γαλόνια, στοιχείο που συμβάλλει στη ραγδαία αύξηση βάρους των Αμερικανών τα τελευταία χρόνια.
Ακολουθούν 4 μύθοι που μπορεί να έχετε ακούσει για το γάλα.
Το γάλα αδυνατίζει;
Ίσως. Σε μια εξάμηνη μελέτη, του Πανεπιστημίου του Tennesse, οι ερευνητές βρήκαν ότι οι παχύσαρκοι άνθρωποι που κατανάλωναν στη δίαιτά τους καθημερινά ασβέστιο έχασαν πιο γρήγορα κιλά από αυτούς που η δίαιτά τους περιείχε λιγότερο ασβέστιο. Ακόμη βρήκαν ότι τα συμπληρώματα ασβεστίου δεν λειτουργούν το ίδιο ευεργετικά όσο το γάλα αφού οι πρωτεΐνες του γάλακτος παρέχουν επιπλέον τρόπους καύσης του λίπους.
Το γάλα ενισχύει τους μυς;
Προφανώς. Στην πραγματικότητα το γάλα είναι γεμάτο από υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες αφού περιέχει 80% β- καζεΐνη, την κύρια πρωτεΐνη στο αγελαδινό γάλα και γι αυτό είναι γνωστό ως η «γρήγορη πρωτεΐνη». Ακόμα η καζεΐνη είναι αργή στην πέψη με αποτέλεσμα να αφήνει στον οργανισμό προμήθειες πρωτεΐνης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ανάμεσα στα γεύματα ή κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Αφού οι αγελάδες παίρνουν αντιβιοτικά, το γάλα τους δεν είναι ανθυγιεινό;
Κανείς δεν ξέρει πραγματικά. Δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που πιστεύουν ότι τα αντιβιοτικά όταν περνάνε στον άνθρωπο από τον γάλα του δίνουν μεγαλύτερη αντοχή και πρέπει να θεωρούνται υγιεινά, στοιχείο όμως που ποτέ δεν έχει αποδειχτεί.
Στην αγορά όμως κυκλοφορούν και προϊόντα από αγελάδες που δεν έχουν πάρει αντιβιοτικά και ορμόνες.
Το άπαχο γάλα είναι πιο υγιεινό από το κανονικό;
Όχι. Ακόμα και αν προσπαθούν συνέχεια να σας πείσουν ότι το άπαχο γάλα είναι πιο υγιεινό, η πλειονότητα των μελετών δείχνει ότι το κανονικό γάλα βελτιώνει περισσότερο τα επίπεδα χοληστερίνης, πράγμα που δεν κάνει το άπαχο. Τη μόνη εξαίρεση αποτελούν Δανοί ερευνητές, οι οποίοι βρήκαν ότι άντρες που καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε κανονικό γάλα έχουν ελαφρώς αυξημένη χοληστερίνη, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα άτομα κατανάλωναν υψηλές ποσότητες γάλακτος καθημερινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου