ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Ξέσπασε «πόλεμος» στο Διαδίκτυο - Όσοι υποστηρίζουν το κλείσιμο του Wikileaks δέχονται «επιθέσεις»... - Το Amazon κατέβασε το WikiLeaks, αλλά πουλάει Kindle e-book για τα τηλεγραφήματα...







Όσοι συμμετέχουν στις προσπάθειες να μπλοκαριστεί ο ιστότοπος WikiLeaks είναι πιθανό να δεχτούν περισσότερες «κυβερνοεπιθέσεις» ως αντίποινα στον «πόλεμο δεδομένων» που έχει ξεσπάσει για την προστασία της ελευθερίας του Διαδικτύου,.. σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο των ομάδων που εμπλέκονται στις επιθέσεις. Οι ιστότοποι των εταιρειών MasterCard και Visa έχουν ήδη πέσει θύματα επιθέσεων, ενώ σήμερα οι υποστηρικτές του WikiLeaks σχεδίαζαν να επιτεθούν στην υπηρεσία διαδικτυακών πληρωμών PayPal και άλλους εχθρούς του ιστότοπου.
«Η εκστρατεία δεν έχει τελειώσει απ' ότι έχω δει, προχωρά ακόμα δυνατή καθώς περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν μέρος», δήλωσε ένας εκπρόσωπος των κυβερνοπειρατών στο ραδιοφωνικό σταθμό BBC Radio 4, που αυτοαποκαλείται «Coldblood» (εν ψυχρώ).
«Οι Ανώνυμοι (Anonymous) έχουν ήδη θέσει στο στόχαστρό τους πολλές εταιρείες που αποφάσισαν να τα βάλουν με την ιστοσελίδα WikiLeaks. Κάποιοι από τους κύριους στόχους είναι ο Amazon, η MasterCard, η Visa και η PayPal».
Σε μία διαδικτυακή επιστολή της η οργάνωση αναφέρει ότι οι ακτιβιστές της δεν είναι ούτε τρομοκράτες ούτε τιμωροί, ενώ πρόσθεσε ότι «ο στόχος είναι απλός: να κερδίσουμε το δικαίωμα να κρατήσουμε το Διαδίκτυο ελεύθερο από κάθε έλεγχο από οποιαδήποτε οντότητα, εταιρεία, ή κυβέρνηση».
Ο «Coldblood» επεσήμανε άλλωστε ότι η μάχη που διεξάγεται γίνεται για την προστασία του Διαδικτύου. «Προβλέπω ότι θα εξελιχθεί σε πόλεμο, όμως όχι σε συμβατικό πόλεμο. Πρόκειται για πόλεμο δεδομένων. Προσπαθούμε να κρατήσουμε το Διαδίκτυο ανοικτό και ελεύθερο για όλους, ακριβώς όπως ήταν πάντα», υπογράμμισε.
Η σουηδική εφημερίδα Aftonbladet ανέφερε σε άρθρο της ότι ο ιστότοπος της σουηδικής κυβέρνησης ήταν για ένα διάστημα κατά τη διάρκεια της νύχτας απενεργοποιημένος, γεγονός που η εφημερίδα το απέδωσε σε κυβερνοεπίθεση.
Εξάλλου χάκερς έκλεισαν και τον ιστότοπο της λιβανέζικης εφημερίδας που δημοσιοποιεί αμερικανικά διπλωματικά έγγραφα που διέρρευσαν από τον WikiLeaks.
Η αλ Άκμπαρ, η μοναδική αραβόφωνη εφημερίδα που έχει λάβει απευθείας αυτά τα τηλεγραφήματα από τη WikiLeaks, είδε τον ιστότοπό της να καταλαμβάνεται και τους επισκέπτες του να ανακατευθύνονται σε ένα σαουδαραβικό forum.
Πάντως ο κυβερνοπόλεμος δεν είναι μονόπλευρος. Λογαριασμοί που χρησιμοποιούνταν από την εκστρατεία των Ανώνυμων «Payback» εξαφανίστηκαν από το Facebook και το Twitter. Ενώ ο δικηγόρος του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ διαψεύδει ότι ο πελάτης του διέταξε τις επιθέσεις. «Είναι πολύ δύσκολο να επικοινωνήσουμε με οποιονδήποτε από τη WikiLeaks. Ο μοναδικός με τον οποίο επικοινωνούσαμε εύκολα ήταν ο Τζούλιαν (Ασάνζ), αλλά δυστυχώς δεν είναι διαθέσιμος αυτή τη στιγμή», επεσήμανε ο «Coldblood».

Το Amazon κατέβασε το WikiLeaks, αλλά πουλάει Kindle e-book για τα τηλεγραφήματα
Epic fail για το Amazon. Ήταν η πρώτη εταιρεία που σταμάτησε, την 1η Δεκέμβρη, το hosting για το WikiLeaks και τη δημοσιοποίηση των διπλωματικών τηλεγραφημάτων από πρεσβείες των ΗΠΑ και όμως δεν έχει κάνενα πρόβλημα να πουλήσει ένα Kindle e-book στο amazon.co.uk όπου στον τίτλο αναφέρεται "όλα τα τηλεγραφήματα ταξινομημένα".
Τα τηλεγραφήματα είναι διαθέσιμα σε όλο το ίντερνετ βέβαια, σε σχεδόν 1400 mirror servers, οπότε το Amazon δεν μπόρεσε να κάνει και μεγάλη ζημιά στο WikiLeaks, κατάφερε όμως να αποδείξει ότι συντάσσεται με τις προσπάθειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ για λογοκρισία. Η δημοσίευση του e-book για το WikiLeaks και τα τηλεγραφήματα μπορεί να μην είχε γίνει αρχικά καν αντιληπτό από το Amazon, που είχε αποδείξει πρόσφατα, στην
περίπτωση e-book που ενθάρρυνε την παιδοφιλία, ότι έχει πολύ χαλαρούς κανόνες και επιτήρηση για το ποιο e-book ανεβαίνει στην πλατφόρμα του. Τίποτα από όλα αυτά δεν το γλύτωσε, και δικαίως, από τους ποταμούς ειρωνείας που υπάρχουν στα σχόλια των πελατών του κάτω από το e-book. Ούτε καν η διευκρίνιση του συγγραφέα του e-book ότι τελικά θέλει να κοροϊδέψει του αναγνώστες και το βιβλίο του, παρά τα όσα λέει στον τίτλο, δεν περιέχει τα τηλεγραφήματα αλλά απλά μια ανάλυση για αυτά και ταξινόμησή τους με tags.
Για να διαβάσετε τα τηλεγραφήματα και να ενισχύσετε το WikiLeaks, δείτε στην
κεντρική του σελίδα. Στην περίπτωση που η λογοκρισία κάνει προόδους, δοκιμάστε έναν από τους σχεδόν 1400 mirrors του WikiLeaks. Η καλύτερη περίληψη και παρουσίαση στα ελληνικά βρίσκεται στη σελίδα του ThePressProject.gr για το WikiLeaks CableGate.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου