ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Κύπελο Ελλάδας: Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-2

Δικέφαλος... Λυμπερόπουλος για την ΑΕΚ που νίκησε στο "πράσινο" ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό με 2-0 και είναι πλέον με το ένα "πόδι" στα ημιτελικά της διοργάνωσης... 
 


Ο Καλαματιανός "σκότωσε" την παλιά του ομάδα με δύο γκολ στο 65' και το 80'.Προβάδισμα πρόκρισης πήρε η ΑΕΚ που νίκησε 2-0 τον Παναθηναϊκό παρουσία 40.000 οπαδών του.
Μεγάλος πρωταγωνιστής και σκόρερ των δύο τερμάτων (65', 80') ο Νίκος...Λυμπερόπουλος που χειροκροτήθηκε και από μερίδα φίλων του "τριφυλλιού" στις καθυστερήσεις που αντικαταστάθηκε.
Πιο ουσιαστική στην επανάληψη η "Ενωση" πήρε αυτό που ήθελε έχοντας τον Καλαματιανό επιθετικό και παλιό άσο του "τριφυλλιού" σε μεγάλη μέρα αφού πέτυχε δύο γκολ και ανάγκασε ακόμα και τον Αδαμίδη να πανηγυρίζει σαν μικρό παιδί.
Αποδοκιμασίες στο φινάλε για τους "πράσινους" παρά την στήριξη των περισσοτέρων οπαδών σε όλη την διάρκεια του αγώνα και παρά την στεναχώρια τους. Αγωνιστικά, οι "πράσινοι" ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος αλλά στο δεύτερο χαλάρωσαν και αδικαιολόγητα έδειξαν να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν.


Διαιτητής: Καλόπουλος Δ. (Μακεδονίας)


Βοηθοί: Σαραϊδάρης Δ. (Μακεδονίας) - Καρσιώτης Μ. (Κορίνθου)


4 διαιτητής: Παππάς Α. (Αθηνών)


Κίτρινες: Σπυρόπουλος - Μάκος, Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Γιάχιτς


Οι συνθέσεις των ομάδων


Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Σεριέγκι, Καντέ, Σιμάο, Μαρίνος (67' Χριστοδουλόπουλος), Νίνης (90' Πετρόπουλος), Καραγκούνης (67' Κατσουράνης), Λέτο, Σισέ.


ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Νασούτι, Δέλλας, Γκερέιρο (68' Μπλάνκο), Γιάχιτς, Μάκος, Καράμπελας, Λαγός, Ντιόπ, Σκόκο (72' Νταντόμο), Λυμπερόπουλος (90' Αργυρίου).


Τα πλάνα των δύο τεχνικών
Με πέντε αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι την Κυριακή κόντρα στην Καβάλα παρουσίασε την ομάδα του ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Την θέση του Τζόρβα αρχικά πήρε ο Καρνέζης, ο οποίος είναι ο βασικός πορτιέρο στα ματς Κυπέλλου μέχρι τώρα.
Στην άμυνα ο Βύντρα έμεινε στον πάγκο με τον Σεϊταρίδη να τον αντικαθιστά και τους Καντέ, Σαριέγκι και Σπυρόπουλο (αριστερά) να πλαισιώνουν την τετράδα της άμυνας. Στις θέσεις των αμυντικών χαφ, ο Κατσουράνης έμεινε εκτός με τον Καραγκούνη να είναι στο πλάι του Σιμάο (που είχε ρόλο κόφτη).
Μπροστά τους ήταν ο Νίνης ως επιτελικός χαφ με τον Μαρίνο να πηγαίνει στο δεξί άκρο. Αριστερά επέστρεψε βασικός ο Λέτο και στην κορυφή της επίθεσης και πάλι μόνος του ο Τζιμπρίλ Σισέ.
Στην αντίπερα όχθη των φιλοξενούμενων και ο Μανόλο Χιμένεθ είχε αλλαγές στις επιλογές στου σε σχέση με το ματς στην Τρίπολη. Το σύστημα των "κιτρινόμαυρων" ήταν 4-2-3-1 με τους Σάχα κάτω από τα γκολπόστ και στην αμυντική γραμμή τους Νασούτι, Δέλλας στο κέντρο και Καράμπελα, Γιάχιτς,στα άκρα.
Στην μεσαία γραμμή, τα αμυντικά χαφ αποτελούνταν από τους Μάκο, και Ντιόπ που είχαν μπροστά τους τους Γκερέιρο, Λαγό και Σκόκο με τον Λυμπερόπουλο μοναδικό "κυνηγό". Εκτός είχαν μείνει σε σχέση με το ματς κόντρα στους "Αρκάδες" οι Γεωργέας, Μανωλάς και ο Μπλάνκο που έχει γενέθλια.


Μια κλωτσιά... και ' "άναψε" το ματς
Τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά πέρασαν με τις δύο ομάδες να "παλεύουν" γύρω από το κέντρο και πρωταγωνιστής να είναι ο Δημήτρης Καλόπουλος που "σφύριζε" πολλά φάουλ. Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η ΑΕΚ με συμπαγές αμυντικές διαθέσεις "κοιτούσαν" να κρατήσουν το μηδέν, αρχικά και μετά πως θα σχεδίαζαν μια επιθετική ενέργεια.
Στο 15' και ενώ η "Ενωση" είχε μπει στην περιοχή με ένα κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο λίγο νωρίτερα, τα "αίματα" άναψαν όταν ο Σισέ στο κέντρο και πάνω στην γραμμή του άουτ πέρασε τον Μάκο που μόνο με εσκεμμένο φάουλ μπόρεσε να τον σταματήσει αντικρίζοντας έτσι την πρώτη κίτρινη κάρτα του ματς.


"Ζεστάθηκαν" με καθυστέρηση
Μετά την συμπλήρωση του 20λεπτου, οι δύο ομάδες άρχισαν να κάνουν και φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, αφού είδαν πρώτα τους Φερέιρα και Χιμένεθ να σηκώνονται για οδηγίες μπροστά από τους πάγκους τους. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή στην μπάλα και πρώτοι απείλησαν τον Σάχα.
Στο 22' ο Νίνης εξαπέλυσε μια "βολίδα" έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, αλλά ο Σάχα ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε σε κόρνερ πέφτοντας σωστά στην γωνία του. Τρία λεπτά αργότερα (25') προσπάθησε να τον "μιμηθεί" τον συμπαίκτη του αλλά το νέο δυνατό σουτ που επιχείρησε βρήκε στο στήθος τον Δέλλα, που απομάκρυνε.
Στην αντεπίθεση, η ΑΕΚ βγήκε με αξιώσεις και στο 26', ο Γκερέιρο βρήκε με ωραία πάσα τον Σκόκο που σούταρε δυνατά αλλά με σωτήρια προβολή ο Σιμάο, σταμάτησε την μπάλα που πήγαινε προς την εστία του Καρνέζη.


Απείλησε δύο φορές... χωρίς ουσία
Λίγο μετά την συμπλήρωση του ημίωρου, οι γηπεδούχοι είχαν πάρει τα ηνία του αγώνα αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν εύκολα φάσεις μπροστά από την εστία του Σάχα. Στην αντίπερα όχθη η ΑΕΚ αμύνονταν και αναζητούσε κάτι καλό στην "κόντρα" με αντεπιθέσεις και τους Σκόκο-Λυμπερόπουλο να κινούνται πότε δεξιά, πότε αριστερά και να αλλάζουν πλευρές.
Στο 34' ο Νίνης έκανε μια σέντρα στην περιοχή της "Ενωσης" με τον Μαρίνο να πετιέται αντί του Σισέ (που είχε τραβήξει στο άκρο δύο αμυντικούς) αλλά ο Σάχα δεν είχε πρόβλημα και ήταν σε ετοιμότητα.
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την σπουδαία φάση του Παναθηναϊκού για το πρώτο 45λεπτο. Νίνης, Μαρίνος και Σισέ άλλαξαν ωραία την μπάλα με τον Γάλλο άσο να βγάζει σε θέση βολής τον Μαρίνο. Εκείνος σούταρε από το ύψος του πέναλτι και ο Σάχα απέκρουσε σωτήρια ενώ στην επαναφορά ο Λέτο πρόλαβε να κάνει το πλασέ αλλά χωρίς ισορροπία και έστειλε την μπάλα άουτ.
Παρόλο αυτά, το ματς δεν κερδίζει δάφνες για το μέγεθος και το όνομα των δύο αντιπάλων που δείχνουν επιφυλακτικοί γνωρίζοντας πως σαφώς υπάρχει και δεύτερο ματς.


Χωρίς αλλαγές αλλά με "σπρώξιμο" κόσμου
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μην έχουν αλλαγές στα πλάνα τους ωστόσο ο κόσμος του Παναθηναϊκού είχε ξεκινήσει με εντυπωσιακό τρόπο την ώθηση για τους "πράσινους" δημιουργώντας εκπληκτική ατμόσφαιρα.
Στο 51' ο Καραγκούνης σούταρε έξω από την περιοχή ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ. Η πίεση των "πράσινων" συνεχίστηκε και στο επόμενο λεπτό, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ.
Ο Νίνης βρήκε ωραία τον Λέτο μέσα στην περιοχή και εκείνος με σέντρα σουτ αιφνιδίασε και τον Σισέ που ήταν μόνος στην απέναντι πλευρά με την μπάλα να περνάει άουτ.


Ο "Λύμπε" γκολ... ο Αδαμίδης στα ύψη
Ο ρυθμός είχε πέσει από τους γηπεδούχους και οι παίκτες του Χιμένεθ "πατούσαν" καλύτερα στο γήπεδο με τον Ισπανό τεχνικό να δίνει τις τελευταίες οδηγίες στον Μπλάνκο που ήταν έτοιμος να μπει στο γήπεδο.
Ο "δαιμόνιος" Σκόκο στο 65' απέφυγε από δεξιά έναν αντίπαλο μπήκε στην περιοχή σούταρε και η μπάλα κόντραρε στον Σεϊταρίδη, πηγαίνοντας στο αντίθετο άκρο. Εκεί ερχόμενος με φόρα ο Γιάχιτς σούταρε με κατεύθυνση την εστία και ο Λυμπερόπουλος με προβολή από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καρνέζη.
Το γκολ αυτό εκτός από τον πάγκο της "Ενωσης" πανηγύρισαν έξαλλα και στο μπουθ των VIP των "κιτρινόμαυρων" με τον Αδαμίδη να έχει ψηλά τις γροθιές του και να αγκαλιάζει τους γύρω του.


Αλλαγές συνεχώς στην σκακιέρα
Το προβάδισμα της ΑΕΚ, ανάγκασε τον Φερέιρα να αλλάξει πρόσωπα στο σχήμα του για να δώσει περισσότερη ώθηση στην ομάδα του. Ετσι οι Κατσουράνης και Χριστοδουλόπουλος μπήκαν αντί των Καραγκούνη και Μαρίνο.
Ο Χιμένεθ από την πλευρά του πρώτα απέσυρε τον Γκερέιρο και μετά τον Σκόκο βάζοντας τους Μπλάνκο και Νταντόμο.
Παρά την στήριξη της εξέδρας, οι "πράσινοι" δεν είχαν λύσεις για να μπούν στην αντίπαλη περιοχή αλλά πολύ περισσότερο να κάνουν μια ευκαιρία. Ο Νασούτι είχε "εξουδετερώσει" τον Σισέ και ο Νίνης δεν μπορούσε να στηρίξει άλλο τις προσπάθειες του Γάλλου άσου.


Λύμπε... Λέτο και 0-2
Στο 80' η φιλοξενούμενη ομάδα είχε κερδίσει ένα φάουλ έξω από την περιοχή αλλά ο σπεσιαλίστας της... Σκόκο ήταν στον πάγκο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λυμπερόπουλος που δεν άφησε τον Νταντόμο και δικαιώθηκε αφού η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Λέτο (στο τείχος) και άλλαξε πορεία καταλήγοντας και πάλι στα δίχτυα του Καρνέζη.
Οι γηπεδούχοι παρά την "παγωμάρα" και με όσα ψυχικά αποθέματα είχαν βγήκαν μπροστά για να φτάσουν στο γκολ της τιμής αλλά δεν μπόρεσαν.
Ο Σισέ στο 81' εξαπέλυσε έναν "κεραυνό" αλλά ο Σάχα ήταν σε μεγάλη μέρα και απομάκρυνε σε κόρνερ. Η πίεση συνεχίστηκε και μετά από τρία διαδοχικά κόρνερ οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάτι καλό.

 sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου