ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Κύπελο Ελλάδας: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-1









Τέσσερις… κουτουλιές του Ολυμπιακού στα δοκάρια έφτιαξαν το «έγκλημα» και ένα χτύπημα του Βιεϊρίνια… ενδιάμεσα την τιμωρία από τον «νόμο του ποδοσφαίρου»! Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον... Μοντεστό, έχασε ευκαιρίες για να εξασφαλίσει μεγαλύτερο σκορ, αλλά ο Πορτογάλος έδωσε ευνοϊκό τέτοιο (1-1) στον «δικέφαλο» ενόψει της ρεβάνς!
Με τον Αντελίνο Βιεΐρινια να σκοράρει την κατάλληλη στιγμή (82') ο ΠΑΟΚ έσπασε το απόλυτο νικών του Ολυμπιακού στο "Καραϊσκάκη" και έφυγε από τον Πειραιά με το 1-1, που τους δίνει προβάδισμα πρόκρισης και μπορεί να αποδειχτεί χρυσάφι ενόψει του επαναληπτικού της Τούμπας. Τέσσερα δοκάρια είχε ο Ολυμπιακός! Με το πάθημα του αγώνα πρωταθλήματος να του γίνεται μάθημα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στο Φάληρο. Οι Θεσσαλονικείς δέχτηκαν γκολ λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (45+2' Μοδέστο) όπως και στο πρωτάθλημα, αλλά αυτή την φορά βρήκαν τον τρόπο να αντιδράσουν.
Οι παίκτες του Μάκη Χάβου πήραν την... εκδίκησή τους, αφού σκόραραν κι αυτοί στο τέλος του αγώνα βέβαια και δεν άφησαν πολλά χρονικά περιθώρια στους Πειραιώτες για να αντιδράσουν.
Ο Ολυμπιακός είτε ναι μεν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως λίγο οι ευκαιρίες που πέταξε στα σκουπίδια, λίγο η άμυνα που κοιμήθηκε στο γκολ του Βιεϊρίνια, λίγο η ατυχία, λίγο και τα δοκάρια, έφεραν το 1-1. Ένα σκορ που δίνει προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, αλλά φυσικά δεν είναι καταδικαστικό για τους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, οι οποίοι είχαν μάλιστα τεράστια ευκαιρία στο 87' με διπλό δοκάρι να κάνουν το 2-1.
Πολύ κοουτσάρισμα από τον Μάκη Χάβο, που αν και αποβλήθηκε έκανε σωστές αλλαγές, ρίσκαρε στο κατάλληλο σημείο με Μουσλίμοβιτς και Κουτσιανικούλη και πήρε αυτό που ήθελε. Καλές αλλαγές και από τον Βαλβέρδε, όμως είχε απέναντί του την τύχη. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα δούμε έναν σούπερ επαναληπτικό στην Τούμπα, αφού το 1-1 είναι ρευστό και οι δύο ομάδες θα δώσουν μεγάλη μάχη.
Μελανό σημείο οι δύο διακοπές στο ματς, για καπνογόνα και αντικείμενο στο βοηθό, κάτι που δεν συνηθίζουμε να βλέπουμε στο "Καραϊσκάκη" και ευτυχώς απομονώθηκαν.
Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"


Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)


Βοηθοί: Σπυρίδων Τρύφωνας (Κέρκυρας), Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας)


Τέταρτος: Μιχάλης Τσινιάρης (Αθηνών)


Κίτρινες: 52' Τοροσίδης- 31' Φωτάκης, 45' Χαλκιάς, 73' Κοντρέρας, 75' Βιεϊρίνια


Γκολ: 45+2' Μοδέστο- 82' Βιεϊρίνια


Οι συνθέσεις των ομάδων


Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο (84' Ζαϊρι), Ρόμενταλ (72' Φετφατζίδης), Ιμπαγάσα, Μοδέστο, Ριέρα (64' Χολέμπας), Μιραλάς, Πάντελιτς.


ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σνάουτσνερ, Λίνο, Τσουκαλάς, Πάμπλο Γκαρσία, Βιεϊρίνια, Φωτάκης (82' Κουτσιανικούλης), Ίβιτς (75' Μουσλίμοβιτς), Σαλπιγγίδης (86' Μπαλάφας).


Η μάχη των πάγκων


Με το αγαπημένο του 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ξεκινώντας μετά από αρκετό καιρό τον Αντώνη Νικοπολίδη, ενώ τον ρόλο του Φουστέρ είχε στο σημερινό παιχνίδι ο Μιραλάς. Στις υπόλοιπες θέσεις ήταν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος (σέντερ μπακ), Μέλμπεργκ (σέντερ μπακ), Τοροσίδης (δεξί μπακ), Ραούλ Μπράβο (αριστερό μπακ), Μοδέστο (αμυντικό χαφ), Ιμπαγάσα (χαφ), Ριέρα (αριστερό χαφ), Ρόμενταλ (δεξί χαφ), Πάντελιτς (σέντερ φορ).
Ίδιο σύστημα (4-2-3-1) και από τον Μάκη Χάβο. Κάτω από τα δοκάρια της εστίας του ΠΑΟΚ ήταν ο Χαλκιάς, σέντερ μπακ οι Κοντρέρας και Τσιρίλο, αριστερά ο Λίνο και δεξιά ο Σνάουτσνερ. Στα χαφ, ο Πάμπλο Γκαρσία είχε δίδυμο τον Τσουκαλά, πιο μπροστά ήταν οι Φωτάκης (δεξιά), Βιεϊρίνια (αριστερά), Ίβιτς (επιτελικός μέσος) και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Σαλπιγγίδης.
Το παιχνίδι ξεκίνησε μέσα σε μια καυτή ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι οπαδοί του Ολυμπιακού, όμως δεν έλειψαν και οι ανεγκέφαλοι που πέταξαν ορισμένα καπνογόνα προς την εστία του Χαλκιά, με αποτέλεσμα το ματς να σταματήσει για λίγα λεπτά. Μετά λοιπόν τα... ωραία που είδαμε τα πρώτα δευτερόλεπτα, ξεκίνησε και επίσημα ο αγώνας.
Ο ρυθμός ήταν καλός από τα πρώτα λεπτά, με τους "ερυθρολεύκους" να παρασύρονται από το τραγούδι της εξέδρας και τους φιλοξενούμενους να δείχνουν αποφασισμένοι και καθόλου επηρεασμένοι από την καυτή ατμόσφαιρα. Από τα πρώτα λεπτά ήταν φανερό πως θα δούμε ένα πραγματικό ντέρμπι, όπου καμία από τις δύο ομάδες δεν θα φοβηθεί τον αντίπαλό της.


Η βλακεία είναι... ανίκητη και έφερε διακοπές
Οι φάσεις μάλιστα δεν άργησαν να έρθουν, με τους Πειραιώτες να κάνουν την αρχή. Στο 4' η σέντρα σουτ του Ιμπαγάσα δεν ανησυχήσε τον Χαλκιά, δεν συνέβη όμως το ίδιο και ένα λεπτό αργότερα. Συγκεκριμένα, ο Ρόμενταλ έκλεψε την μπάλα από τον Λίνο, έκανε την σέντρα για τον Πάντελιτς, όμως ο Χαλκιάς προλαβαίνει να διώξει σωτήρια.
Και ενώ όλα έδειχναν πως το παιχνίδι όντως ξεκίνησε, άλλος ένας ανεγκέφαλος οπαδός του Ολυμπιακού, αυτή την φορά από τις κεντρικές θύρες, πήγε να βάλει σε κίνδυνο την εξέλιξη του ματς. Στο 7', ο επόπτης δέχτηκε ένα αντικείμενο και έτσι το ματς διακόπηκε για λίγα ακόμη λεπτά.


Όπως είναι φυσικό, η νέα διακοπή έριξε το ρυθμό του ματς, κάτι που λειτούργησε εις βάρος των γηπεδούχων και... ευεργετικά για τους παίκτες του Μάκη Χάβου, που βγήκαν στην επίθεση και δημιούργησαν για πρώτη φορά κινδύνους μπροστά από την εστία του Αντώνη Νικοπολίδη. Πρώτη καλή στιγμή για τους Θεσσαλονικείς ήταν στο 19' με σουτ του Φωτάκη, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.


Στην συνέχεια, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απειλήσει, όταν ο Τοροσίδης στο 22' έκλεψε την μπάλα και μπήκε στην περιοχή, αλλά ο Κοντρέρας τον έκοψε εξαιρετικά και έλυσε το πρόβλημα για την ομάδα του. Ήταν φανερό πάντως, το πρόβλημα του Δικεφάλου στην αριστερή πτέρυγα της άμυνάς του. Ο Λίνο δεν ήταν σε καθόλου καλή μέρα και γι΄αυτό οι Πειραιώτες προσπαθούσαν να παίζουν από εκείνη την πλευρά.
Η ευκαιρία του Τοροσίδη ήταν απλά μια παρένθεση, αφού στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ και να... παγώσουν το "Καραϊσκάκη". Στο 25' το σουτ του Σαλπιγγίδη έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Νικοπολίδης, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Πάμπλο Γκαρσία εκτέλεσε απευθείας το κόρνερ, ο πορτιέρο του Ολυμπιακού έδιωξε με υπερένταση και στην συνέχεια της φάσης ο Τσιρίλο δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα υπό την πίεση του Μέλμπεργκ. Πριν απ' όλα αυτά (στο 23') ο Χάβος αποβλήθηκε και είδε το υπόλοιπο ματς από τα αποδυτήρια.


Ξύλο και των... γονέων με ανοχή Τριτσώνη
Οι δύο ευκαιρίες του Δικεφάλου αφύπνισαν τους "ερυθρολεύκους" που πάτησαν γκάζι και απάντησαν με τον Μοδέστο, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και χτύπησε στο δοκάρι. Ο Ριέρα σέντραρε, ο Τοροσίδης έκανε κεφαλιά πάσα, αλλά το σουτ του Γάλλου βρήκε στο δεξί δοκάρι του Χαλκιά.
Από 'κει και πέρα, άρχισαν τα σκληρά μαρκαρίσματα, οι προσωπικές μονομαχίες και φυσικά τα νεύρα, όπως σε κάθε ματς ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Η αντιμετώπιση πάντως του διαιτητή Τριτσώνη, αντί να βοηθήσει έκανε χειρότερα τα πράγματα. Ο ρέφερι από την Αθήνα έδινε αρκετές φάσεις ανάποδα σφυρίγματα, πότε κατά του ΠΑΟΚ και πότε κατά του Ολυμπιακού, ενώ δεν έβγαζε καθόλου κάρτα, δείχνοντας παραπάνω ανοχή απ' ότι πρέπει. Οι  μοναδικές κάρτες που δόθηκαν ήταν σε Φωτάκη και Χαλκιά για χέρι και καθυστέρηση αντίστοιχα. Για φάουλ ή για αντιαθλητικό παιχνίδι κανείς παίκτης δεν... κιτρινίστηκε.


Γαλλικό... κλειδί, ξεκλείδωσε τον ΠΑΟΚ (1-0)


Έτσι πέρασαν τα υπόλοιπα λεπτά και όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια με το 0-0. Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε είχαν όμως άλλη γνώμη. Στα τελευταία λεπτά, οι γηπεδούχοι έκαναν την αντεπίθεσή τους προεκιμένου να πάρουν το προβάδισμα πριν την ανάπαυλα και τα κατάφεραν! Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, ο Μοδέστο πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στον Τσουκαλά και κατέληξε στα δίχτυα. Τα υπόλοιπα λεπτά πέρασαν έτσι και οι παίκτες των δύο ομάδων πήγαν στα αποδυτήρια, όπου αντάλλαξαν μερικά... γαλλικά και λίγο ξύλο!
Το σκηνικό δεν άλλαξε και στο δεύτερο μέρος, έστω κι αν τα πνεύματα κάπως ηρέμησαν. Στο 46' ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει ένα φάουλ, όμως ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έδιωξε με κεφαλιά πριν τον Τσιρίλο που ήταν αφύλαχτος. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μιραλάς έβγαλε εξαιρετική μπαλιά για τον Πάντελιτς, όμως ο Σέρβος δεν πρόλαβε την μπάλα.


Ο Δικέφαλος πάντως είχε μπει δυνατά στο δεύτερο μέρος και έμοιαζε αποφασισμένος να κάνει την ζημιά και να μην φύγει ηττημένος από το "καραϊσκάκη". Τα τρία κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Θεσσαλονικείς μέχρι το 53' ήταν ενδεικτικά της πίεσης που άσκησαν στον Ολυμπιακό. Κανένα βέβαια απ' αυτά δεν ανησύχησαν τους γηπεδούχους.


Ερυθρόλευκη κυριαρχία και... δοκάρι
Η συνέχεια ήταν... ερυθρόλευκη. Οι Πειραιώτες αρχικά απάντησαν κι αυτή με κερδισμένα κόρνερ, ενώ έπειτα ήρθαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες για το 2-0. Το σουτ όμως του Ριέρα στο 56' έδιωξε με υπερένταση ο Χαλκιάς, ενώ στο 59' ο Ισπανός δημιούργησε, ο Μιραλάς εκτέλεσε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Ο Ριέρα μπορεί να ήταν ο πρωταγωνιστής των δύο φάσεων που δημιούργησε ο Ολυμπιακός στην επανάληψη, όμως γενικά ήταν αρνητικός κάνοντας αρκετά λάθη. Γι' αυτό και ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποφάσισε να τον αντικαταστήσει στο 64' με τον Χολέμπας, που είναι και πιο προσεκτικός αμυντικά.
Δύο λεπτά αργότερα (66') ο Ολυμπιακός έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος. Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Πάντελιτς πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Χαλκιά, για δεύτερη φορά στο σημερινό ματς.
Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση και να δημιουργούν καλές φάσεις μπροστά από την εστία του Χαλκιά, πότε με ωραίες συνεργασίες, πότε με στημένα και πότε από λάθη των φιλοξενούμενων.  Μια τέτοια καλή στιγμή είδαμε στο 73' όπου ο Τσιρίλο δεν υπολόγισε σωστά, ο Πάντελιτς πήρε την μπάλα, την έδωσε στον Φετφατζίδη, αλλά το σουτ του κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα (74') η ευκαιρία ήρθε από στημένο. Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Τοροσίδης από το ύψος του πέναλτι πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χαλκιά.
Ο Αντελίνο πάγωσε το Φάληρο (1-1)


Με τον χρόνο να κυλά εις βάρος του και διαπιστώνοντας πως η ομάδα του αντί να δημιουργεί δέχεται ευκαιρίες, ο Μάκης Χάβος (που είχε αποβληθεί) αποφάσισε να ρισκάρει. Στο 75' ο Μουσλίμοβιτς πήρε την θέση του Ίβιτς, ενώ στο 82' ο Κουτσιανικούλης πήρε τη θέση του Φωτάκη. Ο Δικέφαλος έγινε πιο επιθετικός και σαφώς πιο απειλητικός, δημιουργώντας προϋποθέσεις για γκολ.
Ένα γκολ που τελικά ήρθε στο 82ο λεπτό και... πάγωσε το "Καραϊσκάκη". Δράστης ήταν ο συνήθης ύποπτος Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο Τσιρίλο εκτέλεσε ένα φάουλ πίσω από την σέντρα, ο Πορτογάλο βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού που... κοιμόταν και με υπέροχο πλασέ έκανε το 1-1.
Όλα πλέον είχαν αλλάξει. Τα συναισθήματα στα δύο στρατόπεδα, η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών και φυσικά τα πλάνα των δύο προπονητών. Ο Βαλβέρδε έβαλε στην θέση του Ραούλ Μπράβο τον Ζαϊρί προκειμένου να δυναμώσει στο δημιουργικό κομμάτι η ομάδα του, ενώ για τον ΠΑΟΚ, ο Μπαλάφας πήρε την θέση του Σαλπιγγίδη για να κρατήσουν το 1-1.


Ημέρα... δοκαριών για τον Ολυμπιακό
Και ενώ οι Πειραιώτες ξεπέρασαν το σοκ της ισοφάρισης και βγήκαν μπροστά, δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους. Στην πρώτη και καλύτερη φάση που δημιούργησαν μετά το 1-1 στο 87', βρήκαν απέναντί τους όχι τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ ή τον Χαλκιά, αλλά τα δοκάρια. Κατάφεραν μάλιστα σε μια φάση η μπάλα να χτυπήσει αρχικά στο δεξί και μετά στο αριστερό δοκάρι. Ο Ζαϊρί έκανε ωραία κίνηση και μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ του χτύπησε στο δοκάρι, ενώ ίδια κατάληξη είχε και το πλασέ του Τοροσίδη μπροστά σε άδεια εστία. Κάπως έτσι το 1-1 έμεινε και ο ΠΑΟΚ έφυγε μ' ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα από τον Πειραιά που του δίνει προβάδισμα για την συνέχεια.



osfp paok 1-0 modesto





osfp paok 1-1 vierinia



 sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου