ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Σε διαβούλευση μέχρι την 1η Φεβρουαρίου το νέο φορολογικό - Όπισθεν για αυτόφωρο και ελέγχους - Διαβάστε όλο το σχέδιο νόμου...






Με μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές τίθεται σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την 1η Φεβρουαρίου το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Έπειτα και από τις αντιρρήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που εισέπραξε στη διάρκεια του χθεσινού υπουργικού ο Γ. Παπακωνσταντίνου , έχει τροποποιηθεί η διάταξη που προέβλεπε αυτόφωρο... για μη απόδοση ΦΠΑ και ληξιπρόθεσμων οφειλών. Όσον αφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες που θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα, η διάταξη παραμένει αλλά χωρίς να κατονομάζονται επαγγέλματα και εισοδηματικά κριτήρια.Aναλυτικότερα, στη διάταξη που προέβλεπε αυτόφωρο για την μη απόδοση ΦΠΑ και ληξιπρόθεσμων οφειλών, αναφέρεται ότι «στο αδίκημα της μη απόδοσης ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων όπου ουσιαστικά πρόκειται για υπεξαίρεση χρήματος, που τρίτος έχει καταβάλει για να δοθούν στο Δημόσιο, όποιος συλλαμβάνεται να μην έχει αποδώσει ΦΠΑ πάνω από κάποιο ύψος κρατείται και παραπέμπεται σε δίκη».
Σχετικά με τους ελεύθερους επαγγελματίες που θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα, η διάταξη παραμένει αλλά δεν ορίζονται ούτε τα επαγγέλματα ούτε τα εισοδηματικά όρια.κάτω από τα οποία θα ξεκινά ο έλεγχος.
Αλλαγές υπάρχουν και στις ρυθμίσεις για τον γενικό εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος όπου δεν υπάρχει ο όρος «γενικός» και έχουν αφαιρεθεί αρκετές αρμοδιότητες του. Πλέον τονίζεται ότι μπορεί να διενεργεί "προανακριτικές πράξεις, καθώς και να εποπτεύει να συντονίζει και να καθοδηγεί τη διενέργεια ανακριτικών πράξεων από τους γενικούς ή ειδικούς ανακριτικούς υπαλλήλους (υπαλλήλους ΣΔΟΕ, Εφοριών, Αστυνομίας, Λιμενικού, Τελωνείων κλπ.)".
Διαβάστε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο
SN_katapolemisi_forodiafygis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου