ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Στην αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από τον Βόλο και τη Λάρισα προχώρησε η Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων μετά από έκτακτη συνεδρίαση της στο Παρίσι

Αφαιρέθηκαν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 από την Ελλάδα...










Αιτία για την εξέλιξη αυτή στάθηκε η διαρκή καθυστέρηση και η συνεχής αναβλητικότητα που υπήρχε από ελληνικής πλευράς στην εξέλιξη των αγώνων, ενώ η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το θέμα του Μεσογειακού Χωριού των... αθλητών. Συγκεκριμένα, αν και στον φάκελο υποψηφιότητας η Ελλάδα είχε υποσχεθεί δυο χωριά, ένα σε Βόλο και ένα σε Λάρισα, εν τέλει τα σχέδιά τους εγκαταλείφθηκαν και στη θέση τους προτάθηκε οι αθλητές να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια.
Η εξέλιξη, πάντως, αυτή σίγουρα αποτελεί άλλο ένα προφίλ για το πλήγμα της χώρα στο διεθνές στερέωμα. Η Ελλάδα είχε ερωτηθεί επανειλημμένως μετά την έκρηξη της οικονομικής κρίσης, αν επέμενε να διοργανώσει του αγώνες, όμως η κυβέρνηση είχε εγγυηθεί για τη διεξαγωγή τους.
Την απογοήτευση του για την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από τον Βόλο και τη Λάρισα εξέφρασε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Κωνσταντίνος Λεβέντης υπογραμμίζοντας ότι η Ενωση ουσιαστικά περίμενε την εξέλιξη αυτή, μετά από τις παλινωδίες των πολιτικών σε αυτό το μέτωπο.
“Όλοι οι πολιτικοί έβαλαν το χέρι τους να μην γίνουν οι Μεσογειακοί, δήλωσε με νόημα ο κ. Λεβέντης προσθέτοντας ότι η παρούσα εξέλιξη αποτελεί χτύπημα για την αναπτυξιακή πολιτική της ευρύτερης περιοχή της Μαγνησίας”. Τους ξενοδόχους δεν ενοχλεί τόσο το γεγονός ότι ο νομός Μαγνησίας θα μπορούσε να καρπωθεί τουριστικά αυτό το γεγονός, αλλά ότι θα μπουν στο ψυγείο αναπτυξιακά έργα, όπως ο προαστιακός που θα συνέδεε τη Λάρισα με το Βόλο. Όλοι οι πολιτικοί, ανεξαρτήτως κόμματος έχουν ευθύνη για τη σημερινή εξέλιξη τονίζει ο κ. Λεβέντης και ζητά την απόδοση τους.
Ο δήμαρχος Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Δεν σκοπεύουμε να μπούμε σε μια διελκυστίνδα για το αν η ευθύνη για την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων από το Βόλο και τη Λάρισα βαραίνει πρωτίστως την κυβέρνηση ή τη ΔΕΜΑ. Το βέβαιο είναι πως υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες για την αναβλητικότητα που επιδείχθηκε, το χρόνο που αδικαιολόγητα χάθηκε από την ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων, τις κυβερνητικές υπαναχωρήσεις από συμβατικές δεσμεύσεις και τις όποιες συνέπειες συνεπάγεται η αρνητική αυτή απόφαση της ΔΕΜΑ.
Χωρίς να πιστέψουμε ποτέ σε ανεδαφικές προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί, πρόσθεσε ο δήμαρχος Βόλου, αποτελεί πεποίθησή μας ότι οι Μεσογειακοί Αγώνες αποτελούσαν μια σημαντική ευκαιρία, που η πόλη μας και ολόκληρη η Θεσσαλία μπορούσαν να αξιοποιήσουν για να ενισχύσουν την εξωστρέφεια, να αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και να υλοποιήσουν σημαντικά έργα υποδομής.
Για μας τα έργα που άμεσα ή έμμεσα είχαν συνδεθεί με τους Μεσογειακούς Αγώνες παραμένουν σταθερές διεκδικήσεις της πόλης που θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε με μαχητικότητα. Στο πλαίσιο αυτό και ως αντιστάθμισμα για την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων, θα διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση, συντονιζόμενοι και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την υλοποίηση ενός ειδικού περιφερειακού αναπτυξιακού προγράμματος. Στην κυβέρνηση, λοιπόν, εναπόκειται να αποδείξει ότι πράγματι είχε στόχο την υλοποίηση έργων ουσίας που τόσο ανάγκη έχει η περιοχή μας.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας θα κάνουμε μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης και θα χαράξουμε τα επόμενα βήματα», κατέληξε ο κ. Σκοτινιώτης.

ΥΓ ΑΕΤΟΥ4: Η απόλυτη ξεφτίλα της Ελλάδας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου