ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση του ΚΚΕ (μ-λ) για τους 300 μεταναστες...

Χαιρετίζουμε τον αγώνα των απεργών πείνας της Νομικής. Ένας αγώνας που από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση τον αντιμετώπισε ως μια... ευκαιρία να «ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς της» και με τους μετανάστες αλλά και με το άσυλο. Η αποφασιστική, ξεκάθαρη και ανυποχώρητη στάση των μεταναστών απέδειξε ότι οι αντιστάσεις των εργαζόμενων μπορούν να έχουν επιτυχία. Ότι το δίκιο -έστω και ενός τμήματος του λαού, της εργατικής τάξης, όπως είναι οι μετανάστες- μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο ισχυρό από τις σάπιες αξίες της καπιταλιστικής κοινωνίας, τις οποίες έσπευσαν να υπερασπιστούν, αποκαλύπτοντας το πραγματικό τους πρόσωπο τα δεξιά και «αριστερά» στηρίγματα του συστήματος.


Οι τρεις πρώτες μέρες του αγώνα των μεταναστών απέδειξαν ότι όταν οι αγώνες ξεχωριστών τμημάτων του λαού ξεφεύγουν από τα στενά τους όρια, στηρίζονται στην αλληλεγγύη και συνδέονται με το υπόλοιπο κίνημα, τότε μπορούν να γίνουν πιο ισχυροί. Κάτι που πρέπει να πάρουν σοβαρά υπ' όψη τους όλοι όσοι ισχυρίζονται ότι κινούνται στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των λαϊκών αγώνων και της υπόθεσης της Αριστεράς. Κάθε αγώνας, κίνηση, πρωτοβουλία που δεν κινείται στη λογική της συσπείρωσης και αλληλεγγύης των λαϊκών δυνάμεων, αλλά στη λογική της διαμεσολάβησης και της ανάθεσης, μπορεί να υποσκάψει την προοπτική και την αποτελεσματικότητα των αγώνων και δεν είναι καθόλου εύκολο να ξεπεράσει την επίθεση του συστήματος, ιδιαίτερα στις μέρες μας που η επίθεση αυτή γίνεται όλο και πιο έντονη και αδιάλλακτη.


Η κυβέρνηση είδε στον αγώνα των μεταναστών μια καλή ευκαιρία να επιτεθεί στο Άσυλο. Προσπάθησε να το προβάλει ως το κύριο ζήτημα στην υπόθεση, έχοντας υπ' όψη της τους αγώνες που μπορεί να ξεσπάσουν ενόψει της κατάθεσης του νόμου-πλαίσιου για την Παιδεία και θέλοντας παράλληλα να δείξει πυγμή απέναντι στο λαό και τις κατακτήσεις του. Το Άσυλο είναι λαϊκή κατάκτηση και όχι απλά ένας ακαδημαϊκός θεσμός που επιτρέπει την ελεύθερη διάδοση των ιδεών. Είναι μέσο περιφρούρησης των αγώνων και των αγωνιστών που δέχονται την επίθεση των κατασταλτικών δυνάμεων του συστήματος. Γι' αυτό και το σύστημα θέλει να ξεμπερδεύει μια και καλή με αυτό. Δεν αφορά, λοιπόν, μόνο την «πανεπιστημιακή κοινότητα», αλλά όλο το λαό και το κίνημά του. Αυτός είναι και ο μόνος αρμόδιος να το υπερασπιστεί. Και οι μετανάστες ως τμήμα του εργαζόμενου και αγωνιζόμενου λαού έχουν κάθε δικαίωμα να το χρησιμοποιούν.


· ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ!


· ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ!


· ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ!


· ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ!
ΖΗΤΩ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!


· ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ! ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!


ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου