ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΑΡΘΟΥΡΟΣ ΖΕΡΒΟΣ: Η Πτολεμαΐδα 5 θα γίνει, η Μελίτη 2 εξαρτάται από το ορυχείο Βεύης - Σε 2 μήνες το ΦΕΚ με το Προεδρικό Διάταγμα για τη μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής










Ο Αρθούρος Ζερβός προχτές βράδυ στο ξενοδοχείο «Παντελίδης», ενημερώνοντας τους εκπροσώπους των συνδικάτων, τους διαβεβαίωσε ότι «η 5η μονάδα της Πτολεμαΐδας αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της επιχείρησης και της πολιτείας. Διασκεδάζοντας τους φόβους των συνδικαλιστών της Νέας ΔΑΚΕ,.. που αποχώρησαν από τη σύσκεψη, διαβεβαίωσε ότι «η σημαντική αυτή επένδυση της μονάδας των 660 μεγαβάτ θα γίνει οπωσδήποτε».
Στο υπαρκτό ενδεχόμενο της νέας αναβολής ανοίγματος των προσφορών κατά δύο εβδομάδες, είπε ότι οφείλεται σε τεχνικές διευκρινίσεις που ζήτησαν οι υποψήφιοι κατασκευαστές. Συγχρόνως διαβεβαίωσε ότι μέχρι την άνοιξη θα υπογραφεί η σύμβαση με τον μειοδότη.
Αντιθέτως για την Μελίτη 2 τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα, καθώς η κατασκευή της συνδέεται με το άνοιγμα του ορυχείου της Βεύης. «Η δεύτερη μονάδα της Μελίτης συνδέεται απόλυτα με το ορυχείο της Βεύης. Μόλις ξεκαθαρίσει η υπόθεση προχωράμε άμεσα στην προκήρυξη της μονάδας», υπογράμμισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ. Δεδομένου ότι η διαδικασία του ορυχείου της Βεύης βρίσκεται σε εξέλιξη, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «μετά την άνοιξη μπορεί αν προκηρυχτεί η μονάδα».
Για το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο που θα γίνει στα ορυχεία σε έκταση 5.400 στρεμμάτων, ο Α. Ζερβός σημείωσε ότι «είναι το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό του κόσμου, με δυναμικότητα 200 μεγαβάτ», ενώ συγχρόνως θα κατασκευαστεί και εργοστάσιο παραγωγής πάνελ στην περιοχή.
Χτες το μεσημέρι ο Α. Ζερβός επισκέφτηκε την Μαυροπηγή, όπου διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι «η μετεγκατάσταση του χωριού θα πραγματοποιηθεί», καθώς το κοίτασμα του ορυχείου είναι απαραίτητο για την 5η μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, η οποία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τη ΔΕΗ.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ


Σε 2 μήνες το ΦΕΚ με το Προεδρικό Διάταγμα για τη μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής
Σε δύο μήνες περίπου υπολογίζεται ότι θα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ (εφημερίδα της κυβέρνησης) το Προεδρικό Διάταγμα για την μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής.
Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός στους κατοίκους της Μαυροπηγής κατά την επίσκεψή του στον οικισμό το μεσημέρι της Πέμπτης, παρουσία της δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου και του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή, τονίζοντας ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την μετεγκατάσταση του οικισμού και στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες αυτές το αργότερο μέχρι τέλος του 2012.
Επισήμανε ότι «η μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής είναι ειλημμένη εδώ και δύο χρόνια και δεδομένη», ότι «έχει προτεραιότητα για τη ΔΕΗ» και θα ακολουθήσει η μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης και σε επόμενο διάστημα οι μετεγκαταστάσεις Ακρινής και Αναργύρων.
Ανέφερε μάλιστα ότι σε μία δύο μέρες, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, αναμένεται να παραληφθούν από την Επιθεώρηση Μεταλλείων Βόρειας Ελλάδας (ΕΜΒΕ) οι πίνακες των απαλλοτριώσεων της Μαυροπηγής και θα αναρτηθούν στο δημαρχείο προκειμένου να ξεκινήσει η υποβολή τυχόν ενστάσεων, ώστε να προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για την μετεγκατάσταση, προσδιορίζοντας μάλιστα ότι «η δημοσίευση του Π.Δ. στο ΦΕΚ θα γίνει σε περίπου 2 μήνες».
Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν σε εξέλιξη κάποιες μελέτες για το ρήγμα που δημιουργήθηκε στη Μαυροπηγή το περασμένο καλοκαίρι και δήλωσε ότι εάν αποδειχθεί ότι το ρήγμα επηρεάζεται από τη λειτουργία του ορυχείου Μαυροπηγής, η ΔΕΗ είναι διατεθειμένη να προχωρήσει με φιλικό διακανονισμό σε μετεγκατάσταση των οικιών που έχουν υποστεί ζημίες, με εξαγορά δηλαδή, για να μην δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα στον οικισμό και τους κατοίκους του.
Την αγωνία τους για τους κατοίκους των οποίων τα σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημίες (ρωγμώσεις) εξέφρασαν στις τοποθετήσεις τους η δήμαρχος κ. Βρυζίδου και ο περιφερειάρχης κ. Δακής και τόνισαν την ανάγκη συνεργασίας και συνένωσης των δυνάμεων όλων των εμπλεκομένων φορέων (ΔΕΗ, αυτοδιοίκηση και πολιτεία) προκειμένου να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες μετεγκατάστασης της Μαυροπηγής.
Απαντώντας στο αίτημα των κατοίκων της Μαυροπηγής για αύξηση του ποσοστού προσλήψεων των ανέργων του οικισμού στη ΔΕΗ, ο πρόεδρος της ΔΕΗ είπε ότι οι προσλήψεις θα καθορίζονται από το ΦΕΚ και οι νέες προσλήψεις που θα προκηρυχθούν μέχρι το τέλος του 2011 θα είναι αυτές που προβλέπει ο Νόμος για τις πληγείσες περιοχές, που σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων της ΔΕΗ στο Δ.Σ. της επιχείρησης Γιάννη Καραβασίλη αναμένεται να ξεπεράσουν το 13%.
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους διαβεβαίωσε επίσης ότι προχωρά κανονικά η διαδικασία για την κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας «Πτολεμαΐδα V» και χαρακτήρισε «τεχνικά ζητήματα» την νέα αναβολή αποσφράγισης των προσφορών των τεχνικών εταιρειών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό για την κατασκευή της μονάδας.


Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου