ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

“Στο σφυρί” 500 ξενοδοχεία λόγω κρίσης

Γέμισαν πωλητήρια τα νησιά και η βόρεια Ελλάδα καθώς οι ιδιοκτήτες αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη και βγάζουν “στο σφυρί” την περιουσία τους...







Ο αριθμός 500 όπως λένε όσοι γνωρίζουν καλά την αγορά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Υπάρχουν δεκάδες ακόμη ιδιοκτήτες που δεν θέλουν να δημοσιοποιήσουν την πρόθεσή τους. Δεν έχουν βάλει αγγελία, αλλά προσπαθούν μέσω επαφών να... πουλήσουν την επιχείρησή τους.
Πρόκειται κυρίως για μικρές και μεσαίες μονάδες, οι μεγάλες είναι λιγότερες, όμως όλες μαζί είναι δυναμικότητας χιλιάδων κρεβατιών, κάτι που δείχνει και το μέγεθος του προβλήματος στο χώρο.
Ταυτόχρονα η υπερπροσφορά έχει κάνει τους επενδυτές να μην αγοράζουν, αλλά να περιμένουν αυξάνοντας την πίεση για ακόμη μεγαλύτερη μείωση των τιμών πώλησης και έτσι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Στις Κυκλάδες, ακόμη και στη Σαντορίνη και τη Μύκονο, στη Ρόδο, την Κρήτη αλλά και τα πιο τουριστικά νησιά του Ιονίου υπάρχουν ξενοδοχεία μεγάλης αξίας που πωλούνται σε τιμές πολύ μειωμένες...
2,5 εκατομμύρια πωλείται ξενοδοχείο εντός 12 στρεμμάτων μέσα στην πόλη της Ρόδου, ενώ στο Φαληράκι η τιμή για μονάδα 84 δωματίων πωλείται προς 3,2 εκατομμύρια.
Στη Μύκονο έχουν βγει στο σφυρί δυο μονάδες έναντι 2 και 3,8 εκατομμυρίων, ενώ μια ακόμη με πισίνα και 18 πολυτελή δωμάτια πωλείται προς 1,4 εκατομμύρια στη Σαντορίνη.
Στην Κρήτη τα ξενοδοχεία που πωλούνται είναι δεκάδες σε τιμές από 300.000 ως και 3,5 εκατομμύρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου