ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Έφυγε στα 82 του, ο διεθνής Έλληνας βαρύτονος Τζον Μοδινός...






Έσβησε 82 του χρόνια στο νοσοκομείο, όπου το τελευταίο διάστημα έδινε μεγάλη μάχη να κρατηθεί στη ζωή.Η περιπέτεια της υγείας του ξεκίνησε όταν έπαθε εγκεφαλικό πριν από μερικούς μήνες. Λίγο μετά το εξιτήριο που πήρε από το νοσοκομείο... και ενώ πια βρισκόταν στο σπίτι του, έπεσε από το αναπηρικό καροτσάκι.
Μια δεύτερη άτυχη στιγμή, όταν έπεσε και από το κρεββάτι του νοσοκομείου ΚΑΤ, επιβάρυνε κι άλλο την υγεία του και από τότε ο βαρύτονος έδινε τη δική του μάχη. Τελικά έσβησε σήμερα το μεσημέρι.
Γεννήθηκε στην Λεμεσό της Κύπρου το 1929. Άρχισε να ασχολείται με τη μουσική από πολύ μικρός, μελετώντας βιολί και πιάνο με τον Σ. Μιχαηλίδη καθώς και βυζαντινή μουσική με τον Κ. Παναγίδη.
Το 1948 πήγε στην Αμερική όπου και σπούδαζε μέχρι το 1956 στη Μουσική Σχολή του Μανχάταν και στο «Αμερικανικό Θέατρο Γουίνγκ» .
Το 1957 έκανε το ντεμπούτο του στην όπερα, με την "Τραβιάτα" ενώ ακολούθησαν τουρνέ σε ΗΠΑ και Καναδά.
Έχοντας κερδίσει βραβεία στην Αμερική και την Ιταλία, πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 1961 τραγουδώντας στο Φεστιβάλ Αθηνών τον Οδυσσέα, στην παγκόσμια πρεμιέρα της όπερας "Ναυσικά" δίπλα στην Τερέζα Στράτας.
Το 1962 πρωτοτραγούδησε στην Εθνική Λυρική Σκηνή ("Παλιάτσοι"). Έκτοτε ερμήνευσε 17 ρόλους ("Ριγκολέτο", "Σιμόνε Μποκκανέγκρα" με τον διαπρεπή βαθύφωνο Νίκο Μοσχονά, "Κουρέα της Σεβίλλης", "Ταγχώυζερ", "Παραμύθια Χόφμαν", "Αλιείς Μαργαριταριών", "Τραβιάτα", "Τροβατόρε", κ.λπ.).
Το 1963 ανέλαβε 1ος βαρύτονος στην Όπερα της Ζυρίχης, όπου τραγούδησε όλους τους μεγάλους ρόλους βαρυτόνου. Παράλληλα, εμφανιζόταν σε μεγάλα Θέατρα της Ευρώπης και της Αμερικής.
Συνολικά έχει τραγουδήσει 75 έργα σε 5 γλώσσες. Από το 1980 ως το 1983 ήταν γενικός διευθυντής της Λυρικής (όντας ο πρώτος καλλιτέχνης που ανέλαβε ποτέ αυτή τη θέση).
Τελευταία, εμφανίστηκε σε παραστάσεις του ελαφρού μουσικού θεάτρου («Δαίμονες» του Ν. Καρβέλα, κ.ο.κ.). Στους μαθητές του, η πρώην γυναίκα του Τζένη Δριβάλα, ο Δημήτρης Κασσιούμης, κ.ά.
Το περασμένο καλοκαίρι έκανε τον τρίτο γάμο του, με την Ρουμάνα και κατά 50 χρόνια νεότερή του, Ροξάνα Τσετάλι αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι παρέμενε ένας αιώνιος έφηβος που διψούσε για ζωή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου