ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

«Τασάκια ναι, τσιγαρόσηµο όχι»

Αντιδρούν οι επαγγελµατίες στην επιβολή φόρου για το κάπνισµα στα καταστήµατα...
 











Ναι στα τασάκια και όχι στο σχέδιο επιβολής τέλους στα καταστήµατα όπου θα επιτραπεί το κάπνισµα κατ’ εξαίρεση, λένε οι ιδιοκτήτες των νυχτερινών κέντρων, των εστιατορίων και των άλλων καταστηµάτων... Δηλώνουν µάλιστα αποφασισµένοι να µη δεχθούν τις προωθούµενες ρυθµίσεις του υπουργείου Υγείας. Οπως υποστηρίζουν, µάλιστα, οι προτεινόµενες αλλαγές – που έφεραν χθες στη δηµοσιότητα «ΤΑ ΝΕΑ» – δεν έχουν στόχο την προστασία της δηµόσιας υγείας, αλλά θα είναι άλλο ένα χαράτσι. Στέλνουν µάλιστα σαφές µήνυµα πως δεν πρόκειται να αυξήσουν τις τιµές,προκειµένου να ανταποκριθούν στην επιβολή του τσιγαρόσηµου. «Δεν είµαστε διατεθειµένοι να πληρώσουµε κανένα τέλος. Δεν θα πληρώσουµε τώρα και τσιγαρόσηµο.Αν θέλουν άνεργους τους υπαλλήλους µας, θα τους έχουν. Ούτως ή άλλως είµαστε χαµένοι από χέρι, αφού είναι θέµα χρόνου τοπότε θα κλείσουµε. Αλλωστε γι’ αυτό δεν µας φοβίζουν οι απειλές για Αυτόφωρο ή λουκέτο επειδή επιτρέπεται το κάπνισµα», λέει στα «ΝΕΑ» ο γενικός γραµµατέας της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελµάτων Γιώργος Καββαθάς και προσθέτει: «Με τις προωθούµενες ρυθµίσεις δεν δίνεται η δυνατότητα στονκόσµο να καπνίσει, αλλά η δυνατότητα στο κράτος να εισπράξει».
«Δεν θα αυξήσουµε τις τιµές»
«Θεωρούµαστε καφετέρια αλλά το 80% των πωλήσεών µαςείναι αλκοόλ. Ακόµα δεν γνωρίζουµε τι ακριβώς θα ισχύσει για εµάς. Το σίγουρο όµως είναι πως ακόµα κι αν υποχρεωθούµε να πληρώνουµε τσιγαρόσηµο, εµείςθα επιβαρυνθούµε,αφού δεν υπάρχουν περιθώρια νααυξήσουµε τις τιµές»,λέει από τηνπλευρά του ο Αρης Γρατσίας, υπεύθυνος καφέ - µπαρ στο Κολωνάκι. Προεξοφλεί πως και τα προωθούµενα µέτρα δεν θα εφαρµοστούν, αφού για να πετύχουν «θα πρέπει να ισχύσουν για όλους. Κάτι που δεν είδαµε να γίνεται, και στους δύο αντικαπνιστικούς νόµους».
Αυτό υποστηρίζει και ο κ. Καββαθάς εκτιµώντας ότι δεν πρόκειται να εφαρµοστεί κανένας αντικαπνιστικός νόµος. «Είναι ο δεύτερος νόµος που δεν έχει εφαρµοστεί και ο τρίτος έτσι θα πάει. Αν ήταν ρεαλιστικός, θα τον υποστηρίζαµε. Οµως, η κυβέρνηση δεν συζητά καν µαζί µας για να καταλήξει κάπου», υποστηρίζει. Προτείνει, µάλιστα, διάλογο ανάµεσα σε επιχειρηµατίες και κυβέρνηση προκειµένου να δηµιουργηθεί ένας «βιώσιµος αντικαπνιστικός νόµος», ο οποίος θα επιφέρει τις µικρότερες δυνατές, οικονοµικές επιπτώσεις στην αγορά.
«Ανεφάρµοστοι όροι»
Την έντονη αντίδρασή της στα σχέδια της κυβέρνησης για το κάπνισµα εξέφρασε και µε ανακοίνωσή της χθες η Πανελλήνια Οµοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελµάτων. Συγκεκριµένα αναφέρει:
«Απορρίπτουµε εκ των προτέρων τυχόν ρυθµίσεις που θα καταργήσουν την απαγόρευση του καπνίσµατος κατ’ όνοµα, αλλά θα θέσουν ανεφάρµοστους όρους και ανέφικτες προϋποθέσεις λειτουργίας των καταστηµάτων µας ως χώρων καπνιζόντων, µε σκοπό να καταλήξουµε και στο ίδιο αποτέλεσµα από άλλο δρόµο».

Στο θέµα πάντως αναφέρθηκε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής: «Είναι αλήθεια ότι υπάρχει ένας προβληµατισµός στην κυβέρνηση ώστε αυτός ο νόµος να εφαρµόζεται ή να βελτιωθεί όπουβλέπουµε ότι υπάρχουν ατέλειες». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θέλησε να σχολιάσει ταδηµοσιεύµατα, τονίζοντας ότι υπάρχεισυγκεκριµένος νόµος για το κάπνισµα. Ερωτηθείς εάν υπάρχει πρόθεση να µετατραπεί το νοµοθετικό πλαίσιο από προστατευτικό για την υγεία σε εισπρακτικό, σηµείωσε ότι το µόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η δηµόσια υγεία».

Σταύρος Νταµπάογλου
(Καπνιστής)
«Είµαι υπέρ της καθολικής απαγόρευσης του καπνίσµατος, όπως συµβαίνει στην πολιτισµένη Ευρώπη. Οι νέες ρυθµίσεις του υπουργείου έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα. Δεν γίνεται τα έσοδα από την επιβολή του τσιγαρόσηµου να πηγαίνουν στη βελτίωση της υποδοµής των νοσοκοµείων, αφού το κόστος περίθαλψης ανθρώπων που έχουν πρόβληµα από το κάπνισµα είναι πολύ µεγαλύτερο».

Γιώργος Ευσταθιάδης
(Μη καπνιστής)
 



«Η αποτυχία όλων των προηγούµενων αντικαπνιστικών νόµων δείχνει την απειθαρχία των Ελλήνων και την έλλειψη σεβασµού. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση ελαστικοποιεί τον νόµο, δείχνει ότι προσπαθεί να σκεφτεί και τους καπνιστές, υπάρχουν όµως και οι µη. Οσο δύσκολα κι αν κόβεται το τσιγάρο στον Ελληνα, η λύση θα ήταν να απαγορέψουν το κάπνισµα παντού. Να εφαρµόσουν, δηλαδή τον νόµο που ψηφίστηκε».

Κωνσταντίνος Μαγκριώτης
(Μη καπνιστής)
 






«Για ακόµα µία φορά, τα έσοδα του κράτους από τον φόρο που θα πληρώσει ο καταστηµατάρχης θα είναι πολύ λιγότερα από αυτά που θα κέρδιζε αν υπήρχε σωστή πρόληψη και ιατρική περίθαλψη. Από τη µία έχουµε αντικαπνιστικές καµπάνιες και νόµο που επιβάλλει την καθολική απαγόρευση και µέσα σε µικρό διάστηµα ο ίδιος νόµος "χαλαρώνει".

Κοσµάς Κατάνιας
(Καπνιστής)
 








«Τα νέα µέτρα δεν θα εφαρµοστούν λόγω της αρνητικότητας των Ελλήνων να τα δεχτούν και κυρίως, λόγω της κακής οικονοµικής κατάστασης της χώρας. Οι ιδιοκτήτες θα γονατίσουν ύστερα από αυτά και πολύ φοβάµαι ότι είναι ένα ακόµα µέτρο για να πάρουν λεφτά από τον κοσµάκη».

Παναγιώτης Σταθόπουλος
(Μη καπνιστής)
 











«Η λύση δεν είναι τέτοιου είδους µέτρα. Θα έπρεπε να δίνεται η δυνατότητα σε κάθε καταστηµατάρχη να αποφασίσει για το µαγαζί του, αν θέλει να είναι καπνιζόντων ή µη. Μετά θα αποφάσιζε ο κόσµος».

 ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου